fbpx

Muslimanski migranti v Franciji zažgali 945 avtomobilov

Foto: twitter profil Pamele Geller

Francozi svojo vlado obtožujejo skrivanja svoje nesposobnosti pri nadzoru novoletnega množičnega zažiga avtomobilov. Francosko notranje ministrstvo je namreč izjavilo, da je silvestrska noč ‘minila brez večjih incidentov’, vendar pa so migranti zažgali in uničili okrog tisoč avtomobilov!

Express poroča, da so francoski uradniki sprva v izjavi za javnost zapisali, da je bilo uničenih, torej zažganih ali drugače poškodovanih avtomobilov ‘le’ 650, vendar pa se je kasneje izkazalo, da je bil v 650 avtomobilov podtaknjen požar, ‘pozabili’ pa so omeniti tiste, ki so bili s strani huliganov drugače poškodovani.

Množično požiganje avtomobilov se je zgodilo že na silvestrovanju na prehodu v 2016, zato bi morale biti tokrat francoske oblasti bolj pripravljene. V noči  z 31. 12. 2016 na 1. 1. 2017 se je namreč uničevanje avtomobilov ponovilo in bilo celo hujše od prejšnjega. Express poroča, da je bilo v zadnjem požigu in napadu poškodovanih kar 945 avtomobilov, kar je 17 odstotkov več kot lani.

Vse kaže na to, da postaja zažiganje avtomobilov grozljiva tradicija. Policija je v zvezi s tem nedopustnim incidentom aretirala 454 ljudi, za 301 je bil odrejen pripor. Kolumnistka Pamela Geller pa piše, da so požig podtaknile enklave muslimanskih migrantov.

Tovrstni nemiri s požigi avtomobilov so bili sicer v Franciji najbolj brutalni leta 2005, ko je bilo poškodovanih kar 8.973 vozil, dva človeka sta umrla, ranjenih pa je bilo kar 126 gasilcev in policistov.

Marjanca Scheicher