fbpx

Muslimanski voznik Uberja trdil, da je voditelj ISIS-a, in vprašal: “Ali si že kdaj jedla človeško meso?”

Slika je simbolična. Foto: iStock

Podjetje Uber je začasno suspendiralo svojega voznika v Avstraliji, dokler policija ne konča s preiskavo obtožbe, ki jo je potnica, ki se je poslužila Uberjeve storitve, podala tako na policijo kot tudi na vodstvo podjetja. Trdi namreč, da je njihov zaposleni povezan z Islamsko državo Iraka in Levanta (ISIL) ter da načrtuje raztrelitev parlamentarne zgradbe, kar naj bi ji sam zaupal kar med vožnjo.

Potnica, ki ni želela biti imenovana, saj se boji za lastno varnost, je razkrila, da je za prevoz domov poklicala podjetje Uber, voznik tega podjetja pa ji je zaupal, da je iz Pakistana, in jo vprašal, če je že kdaj jedla človeško meso. Pretresena potnica je še povedala, da ji je voznik razkril tudi svoje načrte za razstrelitev nakupovalnega centra v Canberri, prav tako pa tudi zgradbe parlamenta.

Ko je vse to slišala, je vozniku rekla, naj ustavi na bencinski črpalki, ker mora nujno na stranišče, od tam pa je poklicala policijo. Razkrila je, da sta dva policijska avtomobila prišla približno 10 minut kasneje.

Policija trditev ženske vzela zares, preiskava se nadaljuje
Jihad Watch poroča, da je policija preiskala Uberjev avto, vendar v njem ni našla ničesar sumljivega, zato tudi niso aretirali voznika. Žensko je nato domov odpeljala policija. “Policija je izvedla začetno preverjanje preteklosti in ugotovila, da za javnost ali pritožnika ni nevarnosti,” je zapisano v policijski izjavi. Kljub temu pa policija nadaljuje s preiskavo proti vozniku Uberja v sodelovanju z nacionalnimi policijskimi in varnostnimi agencijami.

M. S.