fbpx

Muslimanski zapornik zlil vrelo olje na drugega zapornika zaradi razžalitve islama

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Iz Velike Britanije poročajo, da se v tamkajšnjih zaporih vse bolj uveljavlja razmah nasilnega šeriatskega prava, ob tem pa britanski uradniki ne storijo nič, saj bi bilo očitno ukrepanje proti temu takoj označeno za “islamofobično”. 

Nekdanji zapornik, ki je bil obsojen zaradi streljanja na prodajalca avtomobilov v Rickmansworthu v Angliji, je za BBC priznal, da so ga medtem, ko je služil svojo kazen, skušali radikalizirati.

Razkril, v katerih zaporih se dogaja nasilje, ki ga izvajajo muslimanski zaporniki
49-letni Kevin Lane je pristal v zaporu leta 1996, ker je ustrelil prodajalca avtomobilov Roberta Magilla, ko je ta sprehajal svojega psa. Omenjenemu mediju je priznal, da je v tem času v zaporu nemalokrat doživel, ko so se ranljivi zaporniki pustili prepričati in se spreobrnili v islam, prav tako je doživel, ko so muslimanski zaporniki izvajali napade na druge zapornike, med drugim v zaporih Woodhill in Frankland.

Priznal je, da so se islamski skrajneži usmerili predvsem na dva tipa svojih sozapornikov, ki so jih vzeli za tarče, da jih je treba radikalizirati: bodisi zelo vplivne zapornike, bodisi bolj slaboumne, ki so se zlahka pustili prepričati.

Videl nemalo napadov
“Znotraj zaporniškega sistema sem videl ogromno napadov,” je dejal in na koncu še priznal: “En muslimanski zapornik je po drugem, nemuslimanskem, po njegovi glavi zlil vrelo maščobo, ker naj bi razžalil islam.”

Marjanca Scheicher