fbpx

Na avstrijskem Koroškem nastaja nova stranka, v kateri bodo tudi zastopniki Slovencev

Foto: STA

Na avstrijskem Koroškem bodo 4. marca deželnozborske volitve, na katerih bo nastopila tudi nova stranka, imenovana Mein Südkärnten – Moja južna Koroška, ki namerava na volitvah nastopiti skupaj z Neosom. Vodilni kandidat stranke je podžupan Železne Kaple in predsednik edine politične stranke koroških Slovencev, Enotne liste, Gabriel Hribar.

Moja južna Koroška namerava volivce pritegniti predvsem s temami, ki se nanašajo na razvoj podeželja in ustavitev odseljevanja iz avstrijske Koroške. Stranka Neos bo glede sodelovanja z Mojo južno Koroško odločala januarja prihodnje leto. Takrat naj bi bila tudi ustanovna skupščine Moje južne Koroške.

Moja južna Koroška se je v torek predstavila v Celovcu. Na predstavitvi so sodelovali mestni svetnik v Borovljah Franz Wutti, občinski predstojnik v Žitari vasi Willibald Wutte in Hribar. Pobudniki Moje južne Koroške so že začeli z zbiranjem podpornih izjav za kandidaturo in po besedah Hribarja so doživeli veliko odobravanje.

V Moji južni Koroški sodelujejo politično zainteresirani iz obeh narodnih skupnosti, ki so si s političnim udejstvovanjem predvsem na občinski ravni pridobili mnogo izkušenj in znanja o tem, kaj je dobro za razvoj podeželja in kaj ne, poroča STA. V deželnem zboru želijo ponuditi rešitve, ki bi lahko zaustavile odseljevanje mladih in beg možganov v urbane centre v drugih zveznih deželah, je še dejal Hribar, kakor to na spletni strani poroča slovensko uredništvo avstrijske televizije.

C. Š.