Na avstrijskem Koroškem nastaja nova stranka, v kateri bodo tudi zastopniki Slovencev

Foto: STA

Na avstrijskem Koroškem bodo 4. marca deželnozborske volitve, na katerih bo nastopila tudi nova stranka, imenovana Mein Südkärnten – Moja južna Koroška, ki namerava na volitvah nastopiti skupaj z Neosom. Vodilni kandidat stranke je podžupan Železne Kaple in predsednik edine politične stranke koroških Slovencev, Enotne liste, Gabriel Hribar.

Moja južna Koroška namerava volivce pritegniti predvsem s temami, ki se nanašajo na razvoj podeželja in ustavitev odseljevanja iz avstrijske Koroške. Stranka Neos bo glede sodelovanja z Mojo južno Koroško odločala januarja prihodnje leto. Takrat naj bi bila tudi ustanovna skupščine Moje južne Koroške.

Moja južna Koroška se je v torek predstavila v Celovcu. Na predstavitvi so sodelovali mestni svetnik v Borovljah Franz Wutti, občinski predstojnik v Žitari vasi Willibald Wutte in Hribar. Pobudniki Moje južne Koroške so že začeli z zbiranjem podpornih izjav za kandidaturo in po besedah Hribarja so doživeli veliko odobravanje.

V Moji južni Koroški sodelujejo politično zainteresirani iz obeh narodnih skupnosti, ki so si s političnim udejstvovanjem predvsem na občinski ravni pridobili mnogo izkušenj in znanja o tem, kaj je dobro za razvoj podeželja in kaj ne, poroča STA. V deželnem zboru želijo ponuditi rešitve, ki bi lahko zaustavile odseljevanje mladih in beg možganov v urbane centre v drugih zveznih deželah, je še dejal Hribar, kakor to na spletni strani poroča slovensko uredništvo avstrijske televizije.

C. Š.

 • RATATA

  Včasih so bili tam vsi Slovenci, zdaj se pa veselimo, ko bodo celo tudi zastopniki Slovencev.
  Matr božja kam smo pršl!
  Pa nas nič ne izuči. Celo slabša se stanje. Komu smo dali oblast!!!!???????!!!!
  1.12.1918 TUJCEM!!!
  09.05.1945 TUJIM KOMUNISTOM
  PO 26.06.1991 DOMAČIM POKOMUNISTOM, KI RINEJO V OBLASNIŠKE STRUKTURE EKONOMSKE MIGRANTE IN IZBEGLICE!!!!!

  Da bomo na koncu veseli, ko bomo slovenci imeli tudi zastopnike Slovencev v Slovenskem Parlamentu nekje na obrobju Bežigrada.
  KRETENI!!!!

  • Steiermark

   Podobna situacija, kot na Štajerskem, v Sloveniji….. “Včasih” so bili tudi tukaj večina Nemške narodnosti Štajercev (med 85 do 95 %), pa je maister, 1918 začel s čistkami in , po kratkem postopku le te pregnal in jih nadomestil s srbi in neukimi čiči!

 • ahnenpass

  Neverjetno, Slovenci danes celo v Avstriji zaostajamo za drugimi avstrijci.

  • Steiermark

   Ja, ampak za ta “zastoj” se lahko zahvalite saamo vašim vodilnim pri slovenski skupnosti, ki so vedno in še delujejo predvsem za komuniste in ne toliko za “slovenstvo”! Isto stanje je v Italiji, z zamejskimi Slovenci!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!