Na letališču v Los Angelesu odjeknili streli

Foto: STA

Mednarodno letališče v Los Angelesu je na družbenem omrežju Twitter sporočilo, da so zaradi navedb o streljanju zaprli del njihovega letališča.

Ameriški mediji so poročali, da je neznanec na območju mednarodnega letališča v Los Angelesu, ki je sicer drugo največje letališče v ZDA, zgodaj zjutraj izstrelil več nabojev. Pričakovano je zavladal preplah, zato so potnike in zaposlene z osrednjega terminala, kjer naj bi odjeknili streli, nemudoma umaknili.

Policija ni našla domnevnega strelca
Ustavili so tudi letalski promet ter v skladu z varnostnimi pravili onemogočili vse prihode in odhode. Območje je pregledala policija, vendar ni našla domnevnega strelca niti dokazov o streljanju. Paniko na letališču je pripisala hrupu, nazadnje pa potrdila, da gre za lažni alarm.

Vodilni na sedmem najbolj prometnem letališču, znanem kot LAX, so potrdili, da so bili vsi terminali pregledani in da spet vse deluje v normalnem redu. Potniki se tako že vračajo na ponovne varnostne preglede oseb in ročne prtljage. Ponovno je možen vstop tudi v terminalne stavbe, poroča CNN.

No, mimogrede, pa je zjutraj na Twitterju letališče v Los Angelesu objavilo fotografijo, kako so aretirali moškega, preoblečenega v Zorra in “oboroženega” s plastičnim mečem. Ni še jasno, ali sta oba dogodka, torej Zorro in panika s streljanjem, povezana.

M. S.