Na meji med Srbijo in Hrvaško nastaja migrantski tabor, ki spominja na francoski Calais, iz katerega so ilegalci naredili pravo džunglo!

Foto: epa

Ilegalci so si “postlali” v neuradnem migrantskem taborišču, od Beograda oddaljenem dobrih 100 kilometrov. Poznavalci migrantskih razmer v Evropi ta tabor že primerjajo s Calaisem v Franciji, kjer so migranti iz lepega pristaniškega mesta naredili odlagališče smeti, urina in človeških iztrebkov, predvsem pa je tam zraslo leglo kriminala. Nič drugače ni v Šidu …

Neuradni migranstki tabor se je začel oblikovati, ko je srbska vlada zaprla migrantski center ob meji s Hrvaško. Tako so se začeli migranti zbirati v neposredni bližini železniške postaje, lokalni prebivalci pa so zaradi “urejenosti” okolice, ki so jo v hipu “preuredili” migranti, ta del kmalu začeli imenovati džungla. Podobnosti s Calaisem v Franciji so več kot očitne. Samo predstavljamo si lahko, kakšen nered je pustilo na tisoče migrantov za seboj, medtem ko so se poskušali ilegalno iz Francije prebiti v Veliko Britanijo. Sedaj pa se zgodba ponavlja, a na drugem koncu Evrope. Še več, zgodba se ponavlja v neposredni bližini Slovenije, zato je to zaskrbljujoč podatek, ki bi moral pri vodilnih nemudoma prižgati rdeč alarm za ukrepanje, da migranti ne pridejo v našo državo.

Ilegalci so ustvarili migrantski tabor v srbskem mestu Šid, kjer so si postlali kar na železniški postaji, celo na tirih, in v zapuščeni tovarni. Večina jih tabor zapusti, ko se odpravijo naprej v BiH ter od tam v Evropsko unijo.

Migranti v Srbiji. (Foto: epa)

Poveljnik tabora je Komando, ki je vzdevek dobil v militantni skupini
Yamal, migrant iz Afganistana, je za spletni portal Worldcrunch povedal, da je ta pot skozi Šid bolj preprosta, saj jih na Hrvaškem pričakajo brezpilotna letala, ki nadzorujejo njihovo pot. Na splošno pa velja, da člani raznih nevladnih organizacij migrante opozarjajo, naj raje ne hodijo skozi BiH, saj je tam le en migrantski center. A migrantov nič ne odvrne od njihove namere. Tako so si kar sami ustvarili tabor, določili pa so tudi poveljnika. To je postal Afganistanec, ki ga kličejo Komando. Vzdevek si je izboril v militantni skupini, kjer je pridobil tako hude poškodbe, da je bolnišnico zapustil šele po štirih mesecih, nato pa je “potoval po številnih državah in pridobil znanje o mejnih vprašanjih na tej poti”, razkriva omenjena spletna stran.

Migranti v Srbiji. (Foto: epa)

Sklepanje, da migranti vdirajo v Evropo osamljeni, je napačno. To prizna tudi eden od migrantov iz srbske džungle, ki je tihotapcu plačal okrog 4 tisoč evrov, da ga je spravil do Turčije ter naprej do Evrope. “Nihče ne gre sam, vsi imamo nekoga, ki nam bo pomagal prečkati mejo.” Njegov cilj je sicer Italija, saj je slišal, da tam nikogar ne deportirajo. Vsak migrant, ki si je začasno prebivališče poiskal v srbski džungli, je bil že vsaj enkrat zavrnjen na meji. Nekateri poskušajo mejo s Hrvaško prečkati šele teden dni, nekateri pa se trudijo že eno leto. Večini je sicer v interesu čim prej zapustiti Srbijo in v kateri od držav članic Evropske unije zaprositi za azil.

Te dni smo bili s Hrvaške pogosto priča informacijam, kako nasilni so migranti z Bližnjega vzhoda in iz afriških držav, temu pa pritrjujejo tudi Srbi. Obmejna policija tako pogosto beleži spore med ilegalci, ki eden nad drugim izvajajo psihološki pritisk in si zadajajo telesne poškodbe, s tem pa spodbudijo žrtev, da postane agresivna.

M. S.

 • FUCK COMMUNISM

  Vecina te drhali ne prihaja z vojnih obmocij, torej NISO begunci, niti niso ekonomski migranti, ker njihov namen ni delat ampak parazitirat, ampak so navadni pofukani socialni migranti, ki bodo cuzali domorodne narode. Torej, v Sloveniji imamo ene najvisjih davkov na svetu, in se zato lahko vsi zacnemo selit v Svico in na Norvesko… Pridemo tja brez dokumentov, zahtevamo azil, da nas doma ne bi vec fukal s previsokimi davki in ce nam ga ne odobrijo, zacnemo nasilno jebat domorodce… A bo slo, Soros, pizda ti materina!?!?

  • Mihilus

   Točno to je namen tega migrantskega vala. To, da se razjeziš. Na polno bodo odprli migrantsko pipo sredi hude ekonomske krize. Weimar je bil test, tokrat pa zares, in to po celem zahodnem svetu.

 • antimur

  Evropsko sodišče pa te preklete požeruhe in muslimanske okupatorje ščiti z vsemi štirimi, evroske staroselce pa želi na Sorosovo željo in željo antife in kurb kot je Merklca, Kučan in podobna golazen izbrisati iz ozemlja Evrope.

  • Zgornji

   JA, ZLOBNEŽI SO SE PREVEČ NAMNOŽILI NA VLADAJOČIH POLOŽAJIH , IN ZATO JE KONEC NEIZOGIBEN !!! ! !!! IN ŽAL SE KMALU TUDI ZARES BO ZGODIL !!! ! !!! V naslednjem desetletju .

 • Franc Vidrih

  Shit-drek, je prišel v Šid. Smrdi, preko Slovenije, že do Nemčije.

 • Hun

  srbi so jim jasno sporocil…”nesme niko da vas bije, osim nase i vase milicije”

 • KAPIBARA

  A letala za zapraševanje- zatiranje škodljivcev, ne morejo en mali ovinek nardit mimo polj ?
  Sam vprašam, pa to..

 • Olga2345

  To je Sorosova in Fajonkina vojska…Zato je bilo treba zrušiti makedonsko desno vlado, ki je čuvala meje Evrope, čeprav ni bila članica EU!!!!

  • Hun

   jansistka bluzis nekaj brez dokazov

   • Franc Šink

    Ne dokazi so prisotni.

   • cosmosjasnovidec

    Daj spelji se pasjejebec čefutarsko ciganski šiptar kaj imaš pa ti pojma o takih zadevah sem še pozabil bosanđeros,ker ni dokaza kdo te je tvoji stari kurvetini vse napocal skupaj,ker so jo naskakovali vsi možni ciganski ter ostali klošarji.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • Zgornji

     Ha ha, ha, … heh, … ja, za to pa res nima dokazov, ker se pač neve katera zver jo je bolj naskočila … ;-) :-P ;-)

 • Franc Šink

  Odgovorno trdim da Evropa kot smo si jo želeli in že skoraj imeli ne obstaja več.

  • Zgornji

   Hmmm, Ja, Žal se moram kar strinjati glede Tega problema … :-(

 • samsara

  To kar gomazi proti Sloveniji in dalje v Z. Evropo je najslabše kar sploh lahko pride v Evropo. Gre večinoma za najnižje sloje neizobraženih, versko nestrpnih, po naravi agresivnih, polpismenih, neukih, brez delovnih navad in izkušenj, prebivalcev zaostalih in marsikdaj od vojn vsestransko uničenih držav. V sebi nosijo tisto kar so oni ini njihovi predniki ustvarili doma in zdaj bežijo od tam. Torej bedo, kaos zaostalost, skratka zavest zgodnjega srednjega veka. Hkrati pa Evropo podučujejo kako in kaj…

  • Novakec1

   Obvladajo pa pametne telefone u nulo, kar večini sloovc ne rata glih najbolj.

 • cosmosjasnovidec

  Nekako mi ni povsem jasno kaj naj bi tole točno pomenilo.
  Ali se srbi morebiti kaj pritožujejo?
  Mislim,da ne,ker so enak gnoj kot ti kamelotrajbarski musliči drugače bi jih stirali nazaj od koder so se privlekli.
  Odlagališče smeti, urina in človeških iztrebkov jih sigurno nič ne moti,ker so tudi sami enake sorte skratka so ostali izmečki po turških standardih,ker so jih ti in jih še tlačijo ter imajo za spolne sužnje.
  Srb se že skoti zabit kot hlod tako,da tukaj ni nič čudnega seveda je pa tole vse skupaj čudno novinarju kateri je tam delal to anketo,ker normalnemu človeku seveda tako stanje ne more biti sprejemljivo.
  Torej naj ta kameloporivalska muslimanska golazen vzame azile kar tam v srbiji kamor tudi spada saj ji med kulturnim europejskim prebivalstvom ni mesta in ga nikoli ne bo imela.
  Mislim,da se bliža čas,ko bodo enkrat za vselej dobili po pičkah in jih bodo europejci iztrebili do zadnjega.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Duhec

  Po slikah sodec so veseli ljudje. Mogoce bodo pa malo dobre volje vnesli se med bralce Nove. Upajmo…

  • KP

   Bil si in ostal boš debil. Veseli so,ker boš tudi ti plačeval njihovo vselitev k nam. Če seveda nis na sociali al pa kje v tovarni Rog.

   • Zgornji

    TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! ZGLEDA DA JE TAK BEDAK, DA MU BO VŠEČ KO GA BODO ZAŽIRALI ZLOBNI MOHAMEDANCI , IN GA POSILJEVALI TER MU ŠE KRADLI ZA POVRHU … BEDNIKI BOLANI – OBOJI – SAMO NEVEM KATERI SO VEČJI !!! ! !!!

    • Steiermark

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • KP

  Ne vem,a sem jaz butast,a je kdo drug. Za moje pojme je en ilegalen migrant že preveč. Kdo jim daje to pravico? Res ne štekam. Aja,saj res,to so begunci. Aja,aja.

  • mona lisa

   Vojako islama.

   • Zgornji

    MOHAMEDANSKE ZVERI !!! ! !!! TO SO TILE !!! ! !!!

 • elh.

  Davke bi morali plačevati po lastni izbiri namena, namenov, v določenem procentu, ki bi moral vsekakor biti manjši, kot so davki cerarjeve vlade. Tako bi samo nekateri izbrali namen davka: davek za migrante. Nabrala bi se omejena količina denarja in samo tega bi lahko namenili za ta namen. To bi določevalo, koliko migrantov lahko računa na sprejem in še to le za eno leto, do naslednjega proračuna.
  Tako pa tisti, ki se zavzemajo za posvajanje migrantov brez meja, opletajo z denarjem drugih, tudi tistih, ki smo proti podpiranju lenobe tem možakarjem v najboljših letih in sčasoma tudi njihovim družinam za nedoločen čas, generacijo, dve…

  Državljanstvo bi pa sploh moralo biti podeljevano ekstraizjemoma, morda prvi generaciji priseljencev sploh ne.

  Naši predniki so stoletja tako in drugače plačevali davke in pomagali graditi Slovenijo. Državljani smo sicer vsi enakopravni po zakonu, kar pa je vprašanje, če je čisto pravično. Zakonodaja se stalno spreminja, cilj mora biti stalno strmljenje k še večji pravičnosti.

  Morda bi morali spremeniti zakone v prid domorodcev, katerih geni so stoletja pomagali gradili državo, v nasprotju s priseljenci, katerih prispevek še zdaleč ni na tem nivoju. Če hočemo priznati ali ne, obstaja razlika me državljanom in domorodcem. Domorodci imamo vsekakor večje zasluge za državo, v tem primeru Slovenijo. Povsem zlahka priznam, da imajo večje zasluge za Nemčijo Nemci, Hrvaško Hrvatje itd.
  Ne gre za nikakršen nacionalizem ampak za pravičnost.

  • slosin

   Tako, kje je tu pravica za ‘domorodce’. Naši starši, dedje, mi….vsi smo delali za to kar imamo danes, pa pride priseljenc, dobi stalno bivanje, ima nezaposljivo ženo, pripelje otroke in hop…vse, kar smo zgradili domorodci, ima na voljo, celo volilno pravico…..Pa da ne govorimo o tem, kako dela za borih 800 eur v kakšni gradbeni firmi (pri rodjaku) in seveda mora dobiti orng doklade, ker ima nizke dohodke. Klinc gleda pa tako delovno silo, ki nam je menda primanjkuje….In seveda, če bo ostal tukaj, ga bo takrat, ko bo šel v penzijo, fasala naša socijalna, ker s penzijonom 300, 400 eur ne bo mogel živeti……. Delodajalec ima od takih seveda profit, družba pa čisto zgubo …
   Pa ga ni junaka, ki bi to upal povedati javno ….Zaradi opisanih imamo tudi dolge čakalne vrste, pa pomanjkanje stanovanj …itd…Vse to velja zagotovo za priseljence z Balkana, o teh, ki prihajajo iz ‘vojnih’ območij’ pa raje ne bi…

   • elh.

    No vidiš, sem prepričana, da so to stvari o katerih bi morali govoriti. Živeti v lastni domovini bi moralo predstavljati določeno in zasluženo prednost. Vsak ima svojo domovino, kjer lahko to prednost izkoristi, če se ji odpove, njegova stvar, druga domovina mu ni dolžna to nuditi.
    Morda se potem tile migratorji nebi tako podili naokoli in si iskali bonitete, življenje brez dela s polnim penzionom do smrti.

 • mona lisa

  Vojska jih pospremit na ladje in pravac domov od koder so. Najcenejša rešitev.

  • Zgornji

   AMENNN – IN VRATA Z E L E K T R O D O ZAŠVASATI !!! ! !!!

 • ljubinica

  Kaksen smisel ima imeti svojo drzavo, ce drzava ne sme odlocati o tem, kdo sme ziveti na njenem teritoriju?
  Z Lune se vidi, da gre za zaroto proti evropskim narodom in njihovim nacionalnim drzavam ….
  V tej zaroti sodelujejo komunisti: Slovenija mora sprejeti 200 000 arabskih muslimanov, pravi Hanzek.
  Levica zahteva odstranitev zice na meji.
  Golobic v spanoviji z MSM sestavlja koalicijo z Mesecem …..
  ….
  Bomo TO res mirno gledali? In sli kot zivina v zakol …..

  • dob

   Oni bi nas zamenjali z drugimi. V naši državi.

   • Novakec1

    Nas že menjajo.

  • Friderik Peršič

   Z Lune se vidi predvsem to , da v tvoji glavi nekaj ne štima …komunisti , ja do kdaj pa še …?

   • Anton

    Seveda ni komunistov, to delajo potomci komunistov.

    • Zgornji

     AMENNN !!! ! !!! Žal.

   • sprehajalec

    Mladiči komunistov s svojimi privilegiji pa penzijami pa rentami Frizl. O tem se pogovarjamo.

    • Friderik Peršič

     Ne nabijaj , kakšni privilegiji , kakšne rente …? Dokaze prosim …

     • sprehajalec

      Spomenka Hribar 1700 Eur penzije, Zvezdana makarović, zaslužno penzijo, tega je ogromno Frizl.

   • mojadezela

    Z Lune se vidi da ti sploh nimaš glave.

   • Anton

    Prvi so na luno poslali rusi psa. Kdaj prideš nazaj?

    • Friderik Peršič

     Ko bo tvoja mama imela dovolj …

     • Anton

      Samo enega psa….

 • Djuro Sumar

  Naženite 10.000 Slovencev na travnik brez sanitarij, vode, elektrike, kanalizacije, pa boste videli kaj bo nastalo v 10 dneh. Namesto Slovencev si lahko izberete Angleže, Nemce, Francoze ali kogar koli drugega.
  Rešitev migrantske krize je mogoča le z ureditvijo razmer v državah od koder prihajajo.

  • sprehajalec

   Kar zavihaj rokave Đurice. 4 milijarde jih je, pa vsako leto 80 mil. več. Pa če ne boš pazil, bo kdo še tebe napičil, od zadaj. Ker se mu je dvignil, po Koranu ga pa mora nekam vtakniti, z roko je prepovedano.

   So bile takšne situacije, v katerih so bili Slovenci, pa Angleži pa nemci, pa Francozi. Kot opisuješ zgoraj. Padla je komanda, skopal se je jarek za sanitarije, položile deske, pa razkuževalo z apnom. Ali pa zasulo z lopatami vsake toliko časa. zaradi nevarnosti infekcije se je zbiralo smeti, pa zakopavalo, že zaradi muh.

   Tako so počeii. kaj pa počnejo tvoji Đurice? kaj zakopljejo za seboj?

  • slosin

   kaj, ko bi si migrantje sami uredili razmere doma…?

   • Djuro Sumar

    Se strinjam, brez tujega vmešavanja. Vse multinacionalke in vojske naj gredo domov in jim pustijo njihov način življenja.

    • slosin

     zakaj niso oni po svetu ustanavljali multinacionalk…?

     • Djuro Sumar

      Preberi kakšno zgodovinsko knjigo, morda se ti obzorja razširijo.

 • Rok Tomše

  “odlagališče smeti, urina in človeških iztrebkov” je precej dober opis stranke SDS.

  • sprehajalec

   V vsem tem pa plava Rok Tamše,,,,pa ker slabo plava (loše uči mpo prirodi) še veš čas, kot se za slabe plavalce spodobi golta….

   V njegovem materinem jeziku “jede govna”…

   • Rok Tomše

    Daj preberi za sabo, preden objavljaš, govno starikavo zafukano izdajalsko gnojno smrdljivo sifilitično. Poščijem se ti na zobe, penzionist usran nepojeban.

    • Steiermark

     Ti manjka žrtev za posiljevanje? Pridruži se tvojim kamelarsim bratom in bodo oni začeli, najprej pri tebi, potem boš pa postal kar njihova bezplačna prostitutka…….

  • Anton

   jap Rok bo že nekaj na tem,da se v besedah zrcali človekov značaj

   sarkazem press

  • Anton

   Ja izpiši se iz stranke SDS, tega ne bomo dolgo več prenašali.

  • plamen100

   Kameltrajberski iztrebek!

  • centurion

   Peder.

  • Steiermark

   Izgleda, sa si se ti “rodil” iz teh iztrebkov, čeprav dvomim, da so bili človeški…..boj kamelji!

  • slosin

   teslo

  • Soave

   Cepec ! Jurij pa je drugi cepec. Dal ti je plusek !!

 • Anton

  Njihove osnovne higijenske navade(sranje in scanje) so del njihove kulture. Kjer te prime.
  Maček recimo drek zakoplje, pes se umakne na rob gozda, krava ne je trave kjer se je usrala.
  Morali bojo opazovat evropejce ne domače živali (ptičke, kokoši, pujse…)

 • plamen100

  Oni ze tako ali tako smrdijo, ni razlike med umitim ali umazanim, za nas imajo pac vonj , ki ga hoces noces lahko opredelimo kot smrad. Verjetno je to zaradi loja in ovcetine. No in hvala bogu da so Rusi izlocili se egiptovske kameltrajberje, da ne gledam njihovega neumnega klanjanja na igriscih in tistih zavitih in zaostalih razplodnih masin! Bravo Rusija!

 • pajac debeli

  Se vse Arabske cigane pobrat, ker nimamo svojih dovolj.

 • Rok Tomše

  Kdaj pa kdaj si želim, da bi leta 1991 JNA razfukala in poteptala Slovenijo. In da bi imeli begunsko krizo epskih razsežnosti, kjer vas bi zavračali Avstrijci, Italijani in vaši pofukani Madžari.
  Zgolj v izobraževalne namene, da bi imeli malo razumevanja, kaj pomeni biti begunec, govna nacistična nepojebana usrana izdajalska.

 • Bozz

  Nova24TV, meni ste dali komentar on hold, komentar Roka Tomšeta ste pa pustili pri miru? Hahahahaahahaha

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!