fbpx

Na obisku v Sloveniji zunanji minister Avstrije in štajerski deželni glavar

Anže Logar in Alexander Schallenberg (Foto: STA)

Na delovni obisk v Ljubljano danes prihajata avstrijski zunanji minister Alexander Schallenberg in štajerski deželni glavar Hermann Schützenhöfer. Gostil ju bo slovenski zunanji minister Anže Logar, na srečanju pa naj bi predvsem pregledala dvostransko sodelovanje in se pogovorila o aktualnih evropskih in mednarodnih temah, so sporočili z zunanjega ministrstva.

Ministra se bosta pogovarjala tudi o obvladovanju pandemije covida-19 in o načrtovanih ukrepih za boj proti pandemiji, tako na nacionalni ravni kot tudi na ravni EU, so še sporočili z MZZ. Posvetila se bosta tudi položaju slovenske narodne manjšine na avstrijskem Koroškem in Štajerskem. Avstrijskega zunanjega ministra bo v Ljubljani spremljal tudi štajerski deželni glavar Hermann Schützenhöfer, s katerim bo Logar preučeval organizacijo zasedanja skupnega odbora Slovenija-Štajerska, ki mu sopredsedujeta.

Logar namerava avstrijski delegaciji predstaviti tudi aktivnosti v povezavi s slovenskim predsedovanjem Svetu EU, še zlasti priprave na neformalno srečanje zunanjih ministrov članic EU, t. i. Gymnich v začetku septembra v Sloveniji. Predstaviti namerava tudi prednostne naloge pri širitvi EU na Zahodni Balkan, še napovedujejo na MZZ.

STA