fbpx

Na plano prišel pretresljiv posnetek kaznovanja ženske na podlagi šeriatskega prava

Foto: YouTube/Printscreen

V javnost je pricurljal pretresljiv video posnetek, na katerem neznani moški kruto s palico pretepa žensko, kar ponazarja, kako kruto je lahko v Indoneziji kaznovanje na podlagi šeriatskega prava. 

Na posnetku je mogoče videti, kako ženska kriči v bolečinah pred vzklikajočo množico, preden zaradi krutih udarcev izgubi zavest. Videti je mogoče na ducate civilistov, ki dogodek opazujejo in ga snemajo s pametnimi telefoni.

Navzoča množica ploskala, ko je ženska izgubila zavest
Zamaskirani moški, katerega identiteta je neznana, je pred množico nastopaško in provokativno vihtel palico v bližini ženskinega hrbta. Palico je nato potegnil nazaj in jo spustil preko njenih lopatic, zaradi neznanega kaznivega dejanja. Ženska, ki je bila oblečena v belo srajco in je imela ruto v lososovi barvi, je ob vsakem udarcu ječala od bolečine. Ob petem udarcu je izgubila zavest in se sesedla na odru, navzoča množica pa je začela ploskati, poroča britanski Daily Mail.

Trije, za katere se zdi, da so reševalci, so ob izgubi zavesti pridrveli k ženski in jo s pomočjo dveh drugih žensk nesli iz odra. Na podlagi posnetka je mogoče sklepati, da je bila ob premiku iz odra še vedno v nezavesti, fotografi in civilisti pa so medtem hiteli s fotografiranjem.

Foto: YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

Razlog za kaznovanje ni znan
Ni jasno, kaj naj bi ženska naredila, posnetek je namreč nastal decembra 2015, novinar Tarek Fataha pa ga je objavil šele zdaj. Podobno je pred tednom na plano prišel posnetek ženske, ki je morala kazensko pretrpeti 26 udarcev zato, ker naj bi imela zunajzakonske spolne odnose. Glede na to, da to predstavlja hudo kršitev na podlagi šeriatskega prava, ni nenavadno, da je med kaznovanjem morala klečati, kaznovanje pa je potekalo na odru pred mošejo v provinci Aceh v Indoneziji.

N. Ž.