fbpx

Na priljubljeni hrvaški plaži zasegli ogromne količine različnih drog

Foto: STA

Hrvaška policija ima na nekaterih plažah tudi letos ogromno dela. V obsežni policijski akciji so na plaži Zrće odkrili veliko količino drog, med njimi tudi več kot 700 tabletk ekstazija. Plaža Zrće je poleg hrvaških Vodic tudi med slovenskimi mladimi ena izmed najbolj priljubljenih destinacij za poletne zabave.

Paška policija na otoku Pagu s poudarkom na območju ob plaži Zrće tudi letos izvaja akcijo z namenom preprečevanja, odkrivanja in procesiranja kaznivih dejanj na priljubljeni destinaciji za zabave, poroča hrvaški Index.

V prvem tednu akcije je bilo zaseženih več kot 140 gramov marihuane, več kot 700 tabletk ekstazija, več kot 110 gramov ketamina, več kot 120 gramov MDMA, več kot 160 gramov kokaina, več kot 120 gramov amfetaminov in manjša količina hašiša.

Akcija, ki se je v preteklih letih imenovala Insula in Polifem, ima letos novo ime, in sicer Helios. V prvem tednu so kazensko in prekrškovno obravnavali skupaj 266 oseb, od tega kar 213 državljanov Velike Britanije, med aretiranimi pa so bili tudi Avstralci, Škoti, Irci in 12 Hrvatov.

Pristojnim državnim organom je bilo prijavljenih 20 kazenskih ovadb, od tega 15 kazenskih ovadb zaradi preprodaje drog, dve kazenski prijavi zaradi napada na uradno osebo ter po ena kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja, zaradi ugrabitve in zaradi ponarejanja denarja.

Izdali za dobrih 100 tisoč evrov kazni
V postopku so kriminalistične preiskave zaradi ustrahovanja in preprodaje, ob tem pa so policisti izdali 220 obveznih prekrškovnih nalogov, za kar so bile izdane kazni v skupnem znesku 100.532,45 evrov in vloženi štirje predlogi obtožnic.

Policisti so v preteklem obdobju zaradi obvladovanja aktivnega odpora in preprečitve bega v osmih primerih uporabili sredstva prisile, fizično moč in policijske lisice.

A. D.