Na priljubljeni hrvaški plaži zasegli ogromne količine različnih drog

Foto: STA

Hrvaška policija ima na nekaterih plažah tudi letos ogromno dela. V obsežni policijski akciji so na plaži Zrće odkrili veliko količino drog, med njimi tudi več kot 700 tabletk ekstazija. Plaža Zrće je poleg hrvaških Vodic tudi med slovenskimi mladimi ena izmed najbolj priljubljenih destinacij za poletne zabave.

Paška policija na otoku Pagu s poudarkom na območju ob plaži Zrće tudi letos izvaja akcijo z namenom preprečevanja, odkrivanja in procesiranja kaznivih dejanj na priljubljeni destinaciji za zabave, poroča hrvaški Index.

V prvem tednu akcije je bilo zaseženih več kot 140 gramov marihuane, več kot 700 tabletk ekstazija, več kot 110 gramov ketamina, več kot 120 gramov MDMA, več kot 160 gramov kokaina, več kot 120 gramov amfetaminov in manjša količina hašiša.

Akcija, ki se je v preteklih letih imenovala Insula in Polifem, ima letos novo ime, in sicer Helios. V prvem tednu so kazensko in prekrškovno obravnavali skupaj 266 oseb, od tega kar 213 državljanov Velike Britanije, med aretiranimi pa so bili tudi Avstralci, Škoti, Irci in 12 Hrvatov.

Pristojnim državnim organom je bilo prijavljenih 20 kazenskih ovadb, od tega 15 kazenskih ovadb zaradi preprodaje drog, dve kazenski prijavi zaradi napada na uradno osebo ter po ena kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja, zaradi ugrabitve in zaradi ponarejanja denarja.

Izdali za dobrih 100 tisoč evrov kazni
V postopku so kriminalistične preiskave zaradi ustrahovanja in preprodaje, ob tem pa so policisti izdali 220 obveznih prekrškovnih nalogov, za kar so bile izdane kazni v skupnem znesku 100.532,45 evrov in vloženi štirje predlogi obtožnic.

Policisti so v preteklem obdobju zaradi obvladovanja aktivnega odpora in preprečitve bega v osmih primerih uporabili sredstva prisile, fizično moč in policijske lisice.

A. D.

 • sprehajalec

  To je šele začetek sezone, kaj bo šele na višku sezone.

  • cosmosjasnovidec

   Res je.Me pa zanima kje je točno zadnji čas palček Kučko,ker je naenkrat nekam izginil.Da morda ravno on pod krinko ne razpečuje droge po hrvaških obalah?

   • Jožef

    Ata kučkolone je baje v svoji vili z familijo na blatnem jezeru kot fsako leto,o tem se piše že leta pa mu še doben novinar ni napisal enega članka, če pa je pa tako ni imel več službe.

    • sumljivislon

     Ja..ma cajt pisart v -DELU- pisma bralcev …da ga Janša spet zasleduje …groza..!!..MENIM PA DA JE OBRATNO- POVSOD SE POJAVLJA ta penzioner – med politiko in ljudstvom..namesto, da bi vozil vnuke v tivoli ..!!

 • avtohtoni neandartalec

  Razen tistih 20 dek kokaina, niso zasegli nič omembe vrednega, razen če niso vse pobrali par Britanskim turistom, na katere so se zgleda spravili, ker itak ne bodo imeli več dostopa do kriminističnih kartotek, ko bodo zbežali ven iz EU. Klošarjem so nabili pa dobrih sto tisoč evrov kazni, kar je vsaj 5 krat več kot je bila vredna tista droga, zelo katoliška morala, ni kaj.
  V čem je sploh problem na Pagu z drogami, verjetno so pravičniške oblasti jezili z ležanjem na tretje razrednih plažah in popivanjem za šanki, ki ne.morejo zaslužiti, če gostje ne kupujejo pri njih.
  Pag je naš, pred leti so tam patruljirajo Slovenski policisti, prvič slišim, da so imeli kake probleme z narkomani, zgleda imajo Hrvati dovolj tega, morajo skrbeti za svojo ljudsko policijo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!