fbpx

Na sodišču ni hotela odstraniti nikaba z obraza. Sodniku zabrusila, da njej ukazuje samo Alah.

Foto: Twitter

Amira Behari je želela na sodišču v Nemčiji pričati oblečena v nikab, a ji sodišče tega ne dovoli. Za pričanje mora namreč pokazati svoj obraz, da sodnik lahko vidi njene obrazne reakcije. Sodili so namreč moškemu, ki naj bi jo napadel. Sklicuje se na to, da ji tako narekuje vera in da njej ukazuje samo njen bog Alah. Sedaj ji je v bran stopil še šejk iz Savdske Arabije.

Amira Behari je želela na okrožnem sodišču v Münchnu pričati v nikabu, muslimanskem oblačilu, ki ji popolnoma zakriva obraz in celotno telo. Sodnik Thomas Müller je zahteval, da pokaže svoj obraz in ji dejal, da bi rad videl njen obraz, saj je drugače nemogoče razbrati njene reakcije ter izraze na obrazu. Sodili so namreč moškemu, ki naj bi jo napadel.

”Moram videti vaš obraz, drugače lahko nastanejo resne težave pri obravnavanju vašega primera,” ji je razložil Müller. Beharijeva je to zavrnila in dejala, da ji tako narekuje njena vera. ”Na koncu sveta imam boga, ki me bo videl tako, kot je prav,” je dejala.

Sodnik zaradi tega oprostil napadalca, obeta se ponovna obravnava
Sodniku ni preostalo drugega, kot da je obtoženega oprostil, na sodbo pa se je pritožilo več sodnikov in preiskovalcev, zato se obeta ponovna obravnava, poroča Daily Mail.

Dogajanje na sodišču pa je spodbudilo tudi šejka iz Savdske Arabije, ki je dejal, da je nošenje nikaba njena pravica. A nekateri poznavalci muslimanske vere vseeno pravijo, da bi ženska pred sodnikom lahko snela nikab. Če vseeno ne bo slekla nikaba, ji lahko sodišče celo naloži plačilo kazni.

M. G.