fbpx

Na Švedskem je kar 58 odstotkov obsojenih posiljevalcev rojenih v tujini, zaradi migrantskega kriminala utegnejo socialisti volitve izgubiti

Foto: Voice of Europe

Številke so šokantne, ne pa tudi presenetljive. Po podatkih švedske nacionalne televizije SVT je bilo okoli 58 odstotkov moških, ki so bili v zadnjih petih letih na Švedskem obsojeni zaradi posilstva ali poskusa posilstva, rojenih v tujini. Migrantske teme in kriminal postajajo vse bolj pomembna tema pred prihajajočimi volitvami v švedski parlament.

Prav priseljevanje in kriminal bosta najpomembnejši temi, ki bosta spremljali volitve na Švedskem, ki bodo 9. septembra. Patriotska stranka, Švedski demokrati, (ŠD), upajo, da bodo lahko sestavili vlado in zmanjšali priseljevanje. Sicer kotirajo zelo visoko, a so trenutno na tretjem mestu. Na prvem mestu zaenkrat še vedno ostajajo socialni demokrati, a jim podpora zaradi politike odprtih vrat in sprejema 160 tisoč migrantov z Bližnjega vzhoda upada.

Tako v Švedskih demokratih kot v desnosredinski napredni stranki se zavzemajo za strožjo zakonodajo in izgon migrantov iz države v primeru pravnomočne obsodbe. Še bolj zastrašujoč je podatek švedske policije, da je v primerih, ko žrtev ni poznala napadalca, delež posiljevalcev s tujim ozadjem kar 80-odstoten.

Demokracija