fbpx

Najbolj črne napovedi so se uresničile – Islamski terorist, ki je ob napadu kričal “Alah je velik”, na božičnem sejmu v Strasbourgu prelival kri

Foto: Twitter

V francoskem mestu Strasbourg, tik ob meji z Nemčijo, je okoli 20. ure islamski terorist povzročil strelski napad, v katerem so najmanj tri osebe umrle, 12 pa je ranjenih, med njimi jih je več v kritičnem stanju. Napadalec je še vedno na begu. Francosko tožilstvo je tudi uradno potrdilo, da je šlo za teroristični napad, osumljenec pa je 29-letni Cherif Chekatt. Policija ga vodi pod evidenco “Fiche S”, kar pomeni, da gre za nevarno osebo.

V slikovitem in božično okrašenem Strasbourgu, “drugi” evropski prestolnici, in ravno v času, ko so evropski uradniki zasedali na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta, je na enem izmed mestnih trgov prišlo do krvavega strelskega napada, v katerem so najmanj tri osebe izgubile življenje, 12 pa je ranjenih. Mediji so potrdili, da je islamist ob napadu kričal “Alah je velik”.

Incident je potrdil tudi francoski notranji minister, prebivalcem pa je svetoval, naj ostanejo znotraj stavb in se ne gibajo na prostem. Priče so povedale, da je odjeknilo več kot dvajset strelov iz avtomatskega orožja. Kot so sporočili s policije, je teroristični napadalec ranjen, saj so pred pobegom nanj streljali vojaki. Sicer pa gre za starega znanca policije.

Božični sejem na trgu Kleber (Foto: Twitter)

Več ameriških veleposlaništev v Evropi je v preteklih dneh na svojih spletnih straneh objavilo varnostno opozorilo pred morebitnimi terorističnimi napadi v času praznikov. Kot opozarjajo, se skrajneži še vedno osredotočajo na med turisti priljubljene točke, nakupovalna središča in letališča.

Osumljenec terorističnega napada

V Strasbourgu se trenutno nahaja tudi veliko Slovencev, ki se skrivajo v notranjih prostorih institucij, barov in restavracij. Na varnem je tudi evropska poslanka Tanja Fajon, ki sicer zagovarja odprte meje in prost pretok migrantov. Čisto naključje pa je, da jutri EP potrjuje poročilo Odbora za terorizem, v katerega socialisti vnašajo amandmaje, ki resno otežujejo boj proti terorizmu.

https://twitter.com/londonandreams/status/1072586280704372736

Več sledi …