fbpx

Najnovejša žrtev pedofila na invalidskem vozičku v Zagrebu postal 9-letni fantek

Foto: iStock

Pedofil na invalidskem vozičku več kot očitno ne počiva, saj se je spravil nad 9-letnega dečka pod pretvezo, da potrebuje njegovo pomoč. Prosil ga je, če mu lahko pomaga priti do vrtca, ki se nahaja nasproti šole. Ko je deček to storil, je dečka nagovoril, naj tega ne omenja svoji materi in očetu ter ga prosil, naj ga premakne še malo dlje do grmovja. Dečku ni bilo jasno, kaj se moški gre, ta pa se je odzval z besedami: “Ti samo pridi!”

Devetletni šolar je policiji povedal, da je moškega na njegovo prošnjo potisnil še 15 metrov prek ceste, potem ko ga je prosil, da mu iz žepa poda prenosni telefon, pa mu je to postalo čudno in takrat se je fant začel odmikati od njega. Zaradi dečkovega odziva je moški zagrozil šolarju, da bo v roke vzel pištolo. To je dečka tako prestrašilo, da je začel vreščati in teči proti šoli. “Zaradi tega sem še vedno v strahu,” je dejal učenec takrat tretjega razreda osnovne šole v Zagrebu.

Tega 29-letnik ni storil prvič
Za dečkovo nočno moro je odgovoren 29-letnik, ki živi v vzhodnem delu metropole, ta pa svojo hibo izkorišča v svoj prid in vzbuja sočutje mimoidočih. Pri tem je treba omeniti, da je bil isti človek pred tem tri leta in pol v zaporu zaradi spolne zlorabe otroka, mlajšega od 15 let. Več kot očitno je, da zaporna kazen 29-letnika ni naučila ničesar, saj je bil v tem letu kar dvakrat aretiran zaradi istega zločina nad otroki.

Medtem, ko moškemu na okrožnem sodišču sodijo zaradi tega, ker je devetletniku grozil s smrtjo, poteka preiskava zaradi domnevnega spolnega napada na območju Splita. Moški se je na zadnje obtožbe branil z besedami, da je dečka le prosil za pomoč, medtem pa je na drugi strani pričal učitelj telesne vzgoje na osnovni šoli, ki jo obiskuje deček in povedal, da je videl, kako deček pomaga invalidu, nato pa je opazil, kako je deček začel razburjeno kričati. Deček je po njegovih besedah razburjen tekel proti šoli in povedal, da mu je moški na invalidnem vozičku zagrozil s smrtjo.

Deček je učitelju povedal, da je moški od njega zahteval, da mu iz žepa pomaga vzeti prenosni telefon, zato je učitelj nemudoma reagiral in poklical policijo ter jo seznanil z dogajanjem. Na sodišču je bilo prav tako mogoče slišati, da se je moški vsake toliko časa gibal pred šolo in otrokom ponujal denar za pomoč. Zaradi grožnje s smrtjo je tožilstvo v Zagrebu zahtevalo, da se moškega obsodi na dvoletno nepogojno kazen, ta pa je v času preiskave pokazal veliko mero brezobzirnosti.

Drugega dečka prisilil v to, da se sleče
Temu spolnemu iztirjencu so sodili decembra 2013, po tem, ko je 12-letnika nagovoril, da mu pomaga do parkiranega avtomobila v podzemni garaži. Dečku je na poti začel postavljati intimna vprašanja, nato pa potegnil pištolo in mu zapovedal, naj se sleče. Deček je iz strahu slekel spodnji del trenirke in spodnje hlače, moški pa je začel zadovoljevati svoj bolestni nagon. Kljub temu, da je deček krčevito jokal, mu je zagrozil, da ga bo ustrelil, če ga ne poljubi. Deček je to z gnusom zavrnil, na srečo fanta pa so kmalu prišli mimoidoči. Deček je med bežanjem srečal dva mlada mimoidoča in jima povedal, da je v garaži pedofil, ki ga je želel posiliti. Vprašala sta ga, če želi, da gredo do njega in ga pretepeta, vendar deček ni želel povzročati nasilja, isto zgodbo je povedal tudi paru, ki ga je pospremil v bližnji lokal, od koder je poklical mamo in jo seznanil o dogajanju.

H. M.