Najstnica zbrala pogum in priznala, da si je posilstvo migranta izmislila

Foto: epa

Ruska najstnica, ki živi v Nemčiji, je priznala, da so njene navedbe, da so jo pred nekaj tedni spolno napadli migranti, laž. Šola je starše obvestila, da 13-letnice ni bilo v šoli, prav tako pa se cel dan ni vrnila domov. Staršem ni želela priznati, da je noč preživela s prijateljem, zato si je izmislila, da so jo posilili migranti. 

Izpoved 13-letne Rusinje, ki živi v Nemčiji, je dvignila veliko prahu. Njena zgodba o tem, da jo je posilila skupina migrantov, je sprožila val protestov, odzvali pa so se tudi v ruskem Kremlinu.

Najstnica, po imenu Lisa, pred nekaj tedni ni prišla domov. Potem ko je ni bilo niti v šoli niti se ni staršem oglasila že več kot 24 ur, so jo proglasili za pogrešano. Čez nekaj ur je prišla domov s poškodbami na obrazu in dejala, da so jo spolno napadli in posilili moški, ki so izgledali, kot da prihajajo iz severne Afrike oziroma Bližnjega vzhoda.

Izmišljen dogodek je veliko prahu dvignil tudi v Rusiji. Ruski zunanji minister Sergei Lavrov je kritiziral berlinske oblasti, hkrati pa kritiziral politično korektnost politikov v takšnih situacijah.

Noč preživela pri prijatelju
Po pogovoru s strokovnjaki so tri dni kasneje ugotovili, da dogodek ni resničen, sedaj pa je to priznala tudi sama. Kot se je izkazalo, je šola starše obvestila, da Lise ni bilo pri pouku, zato je bilo najstnico strah priti domov. Noč je preživela pri prijatelju, poroča Guardian.

M. G.