fbpx

Najstnik prijatelja s katerim sta se sprla na prvi dan šole ustrelil v čeljust!

Srednješolca so težko ranjenega odpeljali v bolnišnico (Foto: Youtube)

Policija je v angleškem mestu Ipswich aretirala najstnika, ki je pred očmi prestrašenih otrok streljal na 15 letnega šolarja. Osumljenec se je skrival na vrtu zavetišča za živali, vendar pa je od tam zbežal še pred prihodom policistov. Šolarja so našli blizu šole in ga težko ranjenega s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. 

Policisti so bili že zgodaj zjutraj obveščeni, da je blizu šole prišlo do streljanja. Izkazalo se je, kakor poroča Daily Mail, da je bil ustreljen 15-letnik, ki je bil na poti v šolo. Našli so ga hudo ranjenega, blizu srednje šole Kesgrave. Oborožena policija je obkolila območje in s pomočjo očividcev našla osumljenega najstnika. Njegove starosti sicer niso navedli, so pa potrdili, da ga imajo na zaslišanju.

Lastnik zavetišča za živali je povedal, da ga je zjutraj zbudil lajež psov. Ko je pogledal skozi okno, je videl fanta s kapuco, ki je v rokah nosil nekaj podobnega kiju ali palici. Osumljenec je od tam zbežal še pred prihodom policije, ki ga je sicer kasneje uspela prijeti. Lokalni prebivalci so povedali, da česa takega res niso navajeni, saj je do zdaj veljalo, da živijo v varni in skrbni skupnosti.

Tudi na Twitterju je šola Kesgrave tekom dneva potrdila, da je prišlo do resnega incidenta. Za srednješolce te šole je sicer potekal prvi šolski dan. S policije so sporočili, da je ob tem dogodku njihova prioritetna naloga, da poskrbijo za varnost vseh otrok. V območju šole bo prisotnih več pripadnikov policije, vse morebitne očividce pa so tudi prosili za kakršne koli informacije o incidentu.

Sara Bertoncelj