fbpx

Namesto deportacije milijoni! V Kaliforniji več kot 75 milijonov dolarjev finančne pomoči ilegalnim migrantom, ki so zaradi koronakrize ostali brez prihodkov!

Ilegalci skušajo prečkati mejo med ZDA in Mehiko (vir: twitter)

V Kaliforniji bodo po novem do finančne pomoči v času koronanrize upravičeni tudi ilegalni migranti. Posameznik bo lahko prejela 500 dolarjev, gospodinjstva pa 1000 dolarjev.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom je v aprilu napovedal kar 75 milijonov dolarjev težek paket finančne pomoči namenjene ilegalnim migrantom v zvezni državi. S tem naj bi zagotovili pomoč za okoli 150 tisoč ilegalcem, ki so se zaradi pandemije koronavirusa znašli v finančnih težavah.

Z raznimi donacijami naj bi paket finančne pomoči dosegel vrednost 125 milijonov dolarjev. Vloga za sredstva bo na voljo do 30. junija, oziroma bolj verjetno do porabe sredstev, poroča Disrn. V Kaliforniji se namreč nahaja okoli 20 milijonov ilegalnih migrantov.

https://twitter.com/trinareyes/status/1262724800734040070?s=20

Center za ameriško svobodo je zaradi financiranja ilegalnih migrantov proti Kaliforniji že sprožil tožbo, saj kakor so povedali, davkoplačevalska blagajna ni denar s katerim lahko guverner razmetava kakor se mu zahoče.

Vodja republikancev se z ukrepom ne strinja

Vodja republikancev v kalifornijskem senatu, senatorka Shannon Grove je ob tem izpostavila da bi bilo modreje omenjena finančna sredstva nameniti javnim kuhinjam za revne, opremo učencem za učenje od doma in lokalnim skupnostim, ki so ostale brez rednih prihodkov.

Sara Kovač