Napadalci IS streljali na hotel v Egiptu, najmanj trije turisti ranjeni

Fotografija je simbolična (foto: epa).

Najmanj trije napadalci so napadli hotel v egiptovskem letovišču Hurgada in pri tem ranili najmanj tri turiste, dva Avstrijca in Šveda, je sporočilo egiptovsko notranje ministrstvo. Egiptovske varnostne sile so napad odbile, pri tem pa je bil ubit najmanj en napadalec, še en pa je bil huje ranjen.

Napaden je bil hotel Bella Vista v mestu, ki je ob Šarm el Šejku eno glavnih egiptovskih letovišč ob Rdečem morju. V Hurgado potujejo tudi številni slovenski turisti.

Po navedbah egiptovskih medijev so napadalci prispeli z morja. Zaenkrat še ni povsem jasno, kako so izvedli napad. Po nekaterih poročilih so streljali, po drugih pa naj bi bili turisti zabodeni.

Napadalci so imeli pri sebi zastavo Islamske države
Za zdaj sicer še nihče ni prevzel odgovornosti za napad, a kot poroča dpa, so imeli napadalci pri sebi zastavo skrajne teroristične skupine Islamska država (IS). Ta očitno postaja vse bolj dejavna tudi v Egiptu.

Skupina je namreč prevzela odgovornost tudi za četrtkov napad na hotel z večinoma izraelskimi turisti v Kairu, ki sta ga izvedla dva napadalca. Ranjen sicer ni bil nihče.

IS je prevzela odgovornost tudi za strmoglavljenje ruskega potniškega letala nad Sinajskim polotokom 31. oktobra. V prtljažni del letala naj bi namreč podstavila bombo. Umrlo je vseh 224 ljudi na krovu.

 

N. K.