Napadalec pred iransko rezidenco je Egipčan Mohamed E., simpatizer političnega islama

Foto: Twitter

Moški, ki je v noči na ponedeljek pred rezidenco iranskega veleposlanika na Dunaju z nožem napadel vojaka, je imel “brez dvoma simpatije do političnega islama”, je danes na novinarski konferenci z notranjim ministrom Herbertom Kicklom dejala generalna direktorica za javno varnost Michaela Kardeis.

Gre za prve ugotovitve policijske preiskave. Po napovedih Kardeisove bo ocenjevanje materiala, ki so ga pridobili med preiskavo stanovanja napadalca, trajalo še nekaj dni. Dodala je, da gre predvsem za filtriranje komunikacije napadalca na družbenih omrežjih.

Ne morejo izključiti niti terorističnega ozadja
Napad pred veleposlaništvom je izvedel 26-letni avstrijski državljan Mohamed E., ki je bil tudi rojen v Avstriji, njegova družina pa prihaja iz Egipta. Vojak je na napad odgovoril s streli in napadalec je umrl na kraju napada. Motiv njegovega napada še ni znan.

Foto: Twitter

Policija je ob tem v ponedeljek sporočila, da zaenkrat ne morejo ničesar izključiti, tudi ne terorističnega ozadja ali verskih, političnih in drugih razlogov, vključno z morebitnimi psihičnimi težavami napadalca.

C. Š.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!