fbpx

Napadalec v londonskem nakupovalnem centru s kladivom poškodoval štiri ljudi

Slika je simbolična. (Foto: epa)

V Londonu so aretirali 38-letnega moškega zaradi suma povzročitve hudih telesnih poškodb s kladivom v napadu na tri ženske in moškega.

Napad se je zgodil pozno ponoči v petek, 1. oktobra 2021, v londonskem nakupovalnem središču Regent Street. 38-letni napadalec je po poročanju Breitbarta s kladivom udaril 20- in 30-letnico, nato pa svoj izpad nadaljeval nedaleč od Picadilly Circus, v enem od pubov, kjer je napadel še 40-letno žensko in 50-letnega moškega.

Varnostniki so napadalca onesposobili in ga pridržali do prihoda policije. Predstavniki zakona in reda so 38-letniku odvzeli prostost in ga odpeljali na londonsko policijsko postajo. Njegove štiri žrtve so bile prepeljane v bolnišnico in naj bi bile izven življenjske nevarnosti.

Po zatrjevanju britanskega tabloida The Sun napad naj ne bi bil povezan s terorizmom. Dan pred tem je bil v zahodnem predelu Londona zaboden 40-letni moški. Žrtev zabadanja je bila v kritičnem stanju prepeljana v bolnišnico. V sredo pa je v bolnišnici končal 30-letnik, ki so ga zabodli v Harlesdenu.

Ivan Šokić