Napadena Evropa! Zbogom, Evropa!

Foto: epa

Okrog petsto afriških migrantov je pred kratkim okupiralo glavno pariško letališče, imenovano po velikem državniku, velikem Francozu, velikem zagovorniku svojega naroda, njegove samostojnosti, svobode in pravic, Charlesu de Gaullu.

Prav ironično je, da nosi njegovo ime prostor, v katerega so migranti vdrli, okupirali  enega od terminalov in zahtevali, da se srečajo s francoskim predsednikom vlade Edouardom Philippom.

“Francija ne pripada Francozom!”
Migranti so vzklikali: “Francija ne pripada Francozom! Vsi imamo pravico biti tukaj!” Večino migrantov, ki so si nadeli ime “črni jopiči”, je nezakonitih priseljencev, ki živijo v improviziranih prebivališčih po Parizu in pariških zatočiščih, njihove zahteve pa so bile jasne – dovoljenje za stalno prebivanje ali francosko državljanstvo vsem migrantom ter dovoljenje, da v Francijo nemudoma pripeljejo še svoje družine. Seveda. “Dokumente za vse!”, so vzklikali v upanju, da bi si na ta način pridobili pravico do ugodnega življenja na račun države. Poleg tega je bil njihovo nasilno zavzetje letališkega terminala uperjeno tudi proti eni od letalskih družb, Air France, od katere so zahtevali, da neha sodelovati pri deportaciji migrantov v njihove države. “Prekinite z vsem finančnim, materialnim, logističnim ali političnim sodelovanjem pri deportacijah!” Število teh se je namreč v enem letu povečalo za dobrih dvajset odstotkov, pa čeprav v primerjavi z nenehno naraščajočim številom nelegalnih migrantov v Franciji ostaja sramotno nizka, 14.859 jih je bilo namreč v lanskem letu. Njihov protest se je, potem ko so jih obkolili do zob oboroženi francoski policisti v polni zaščitni opremi in ko so njihovi predstavniki, za zaprtimi vrati imeli sestanek z družbo Air France, potem mirno končal. Do naslednjič. Kajti družba Air France je bila samo ena od tarč njihovega nasilja. Druge sledijo, so obljubili organizatorji. Kmalu.

Francija, kakršno smo poznali, postopoma izginja
Morda to niti ne bo potrebno, če imajo dovolj potrpljenja še kakšno leto. Francija namreč izginja. Katoliška bela Francija, Francija, “najstarejša hči Cerkve”. Po zadnjih raziskavah je v Franciji med mladimi, starimi med 18 in 29 let, enako število muslimanov in katoličanov. Na vsakega mladega francoskega katoličana torej mlad musliman. In medtem ko mladi Francoz študira, uživa, se zabava, dela, ustvarja kariero, dom, njegove želje po otrocih pa se končajo pri številu ena,  je na drugi strani mlad musliman, ki večinoma živi od socialne podpore, brezdelnež, ki pa ima najmanj eno ženo, štiri, še raje deset otrok. André Malraux, francoski novelist in nekdanji minister za kulturo, je nekoč dejal, da “nobena civilizacija ne preživi brez verske osnove“. Danes je samo še 13 odstotkov Francozov aktivnih vernikov Katoliške cerkve. Leta 1981 jih je bilo 70 odstotkov. Med mlado generacijo jih je manj kot tri odstotke. Pa niso prešli kam drugam, tudi druge krščanske veroizpovedi so po številu vernikov marginalne. Razen islama. 14 odstotkov vseh prebivalcev sebe opredeljuje kot muslimana. In medtem ko francosko avtohtono prebivalstvo izgublja svoje korenine, tudi verske, in se izgublja v nekakšnih fantazmagoričnih pravljicah o univerzalizmu, multikulturalizmu, progresivnosti, ki zavrača vse zastarele konservativne nazadnjaške ideje in verovanja, se muslimansko prebivalstvo povečuje. In najhuje je, da so to različni ljudje. Različnih narodov, različnih domovin, vendar je nad vsemi ne glede na razlike pomembno samo eno: islam. Islam je nad vsem. Nad prvotno domovino, nad narodom, nad Francijo. Zato Francija, kot jo poznamo, izginja. In bo izginila. Zbogom, Francija …

Tudi Švedska bo izginila. Verjetno še prej kot Francija!
Tudi Švedska bo izginila. Verjetno še prej kot Francija! K temu bodo, če se kaj ne spremeni, pripomogle predvsem švedske oblasti s svojimi norimi zakoni. Najnovejša iniciativa, ki jo je seveda začel socialdemokrat, aktualni minister za pravosodje Morgan Johansson, ki bo po vsej verjetnosti kaj kmalu “meso postala”, posega v švedsko zgodovino, v najgloblje švedske korenine in jih brez resnega premisleka samo zaradi multikulturnosti in progresivizma seka kot za šalo. Tokrat so se odločili, da bodo prepovedali rune. Runsko abecedo, pa ne samo te starodavne pisave nekaterih germanskih plemen, pač pa tudi nekatere stare vikinške, skandinavske simbole in nakit, ker – pazite – naj bi vzbujali sovraštvo. Sovražni govor v znakih in simbolih skratka. In izmislili so si najboljši lažni razlog za to prepoved – te sporne črke in simbole naj bi med drugo svetovno vojno uporabljali nacisti. In ko karkoli na kakršenkoli način, pa naj bo resnica ali laž, povežeš z nacisti, potem je to treba uničiti, prepovedati, zažgati. Pa čeprav so rune stare več kot 1200 let in nimajo prav nikakršne zveze z nacisti. In simboli Thorovega kladiva, Odinovega vozla in magičnega simbolnega kolesa vigisvira, s katerimi so vsi Švedi vsaj zgodovinsko povezani, imajo zanje poseben pomen, v njih vzbujajo ponos na njihove korenine, na to, od kod prihajajo. Zanimiva kontradikcija je, da so rune bistveni element veroizpovedi asatru, znova obujenega starega verovanja v nordijske bogove.

Vegisvir, star vikinški simbol, obdan z runami – poleg keltskega vozla na udaru progresivistov, ki želijo s tem izbrisati vse, kar je švedskega, da bi dosegli “novo družbo”.

Torej je iniciativa pravzaprav rasizem, saj gre za zatiranje veroizpovedi, in je poleg tega, da je skrajno bedasta, pravzaprav protizakonita. Kot da bi prepovedali križ zaradi tega, ker so ga med drugimi uporabljali ku-klux-klanovci, ali arabske številke, ker so jih uporabljali in jih uporabljajo pripadniki Islamske države … Pa vendar, kljub silovitem ogorčenju v švedski družbi iniciative niso umaknili, pač pa bodo v bližnji prihodnosti o njej razpravljali v švedskem parlamentu. Ne tako skrita agenda, ki stoji za njo, je, vsaj za tiste, ki znamo pogledati globlje, popolnoma jasna: treba je izbrisati vse, kar bi avtohtone prebivalce spomnilo in spominjalo na to, kaj so. Zato, da postanemo amorfna masa brez korenin, ki jo bodo potem iztrebili ali  z lahkoto pomešali z niže inteligentnimi, niže razvitimi, manj civiliziranimi divjaki, ki še kar naprej prihajajo na našo celino. Če je bilo leta 1970 na Švedskem manj kot en odstotek migrantov – 0,95 odstotka, jih je bilo leta 2017 17 odstotkov. Projekcije njihove rasti − leta 2020 22 odstotkov, leta 2100 68 odstotkov švedske populacije. Zbogom, Švedska …

Migranti bodo finančno izčrpali Evropo
Še prej pa bodo novi Švedi, novi Francozi, novi Evropejci dodobra izčrpali naše blagajne, naše zlate rezerve … Kajti tudi tako lahko uničiš dobro delujočo družbo. Da preprosto zmanjka denarja. Seveda bo del denarja poniknil v žepe tistih, ki se ukvarjajo z najrazličnejšimi storitvami, ki jih ponujajo beguncem. A številke samo rastejo. Nemčija je lani porabila rekordnih 23 milijard evrov za integracijo več kot milijona beguncev na njihovem državnem ozemlju. Leto prej jih je bilo “samo” 20,8 milijarde. Približno tretjina tega denarja je šla sicer za to, da bi se končno ustavil migrantski val, in za izboljšanje življenjskih razmer v njihovih matičnih državah, večina denarja (sedem milijard evrov in pol) pa je šlo za domovanja in integracijo migrantov v Nemčiji, največ iz Sirije, Iraka in Afganistana. Alice Wiedel, vodja parlamentarne skupine Alternative za Nemčijo v nemškem parlamentu, je tako zapravljanje imenovala “zelo draga zabava za dobrodošlico na račun državljanov“. Državljanov, ki, če ne bodo takoj reagirali, kmalu ne bo več. Na koncu bo ostal samo: Zbogom, Evropa …

M. S. Š.

 • rubec

  Kam hudiča se je izgubil ta klic. Rubec požen, mi smo prpravlen.

 • Peter

  Bo pač postala Francistan.
  Kot pravi naš rdeči kondom smrti, stvari se spreminjajo, evolucija, devolucija, prostitucija…ja.
  Se nima smisla upirat, tudi sporoča heliohead.
  Skratka, dobrodošli v čudoviti novi svet.
  Povprečni državljani pa berejo nedelskega in se sprašujejo, kaj hudiča pa je zdaj tako narobe, no.

 • Peter

  Ne bom prevajal…Kavelj 21, no.

  Nevjerojatno, uopšte nismo to primjetili. Do sada !

  Dakle, MUSLIMANI …
  Oni nisu sretni u Gazi
  Oni nisu sretni u Libiji
  Oni nisu sretni u Maroku
  Oni nisu sretni u Tunisu
  Oni nisu sretni u Jemenu
  Oni nisu sretni u Iraku
  Oni nisu sretni u Iranu
  Oni nisu sretni u Pakistanu
  Oni nisu sretni u Afganistanu
  Oni nisu sretni u Siriji
  Oni nisu sretni u Libanonu
  Oni nisu sretni u Bahreinu …

  Dakle, gdje su sretni ?

  Sretni su u Njemačkoj
  Sretni su u Francuskoj
  Sretni su u Engleskoj
  Sretni su u Izraelu
  Sretni su u Nizozemskoj
  Sretni su u Belgiji
  Sretni su u Španiji
  Sretni su u Italiji
  Sretni su u Australiji
  Sretni su u SAD-u
  Sretni su u Kanadi
  Sretni su u Švedskoj
  Sretni su u Norveškoj
  Sretni su u Austriji
  Sretni su u Švicarskoj

  Sretni su čak i u Sloveniji ….

  Ukratko, oni su sretni u svim državama, koje nisu muslimanske.

  A koga krive za svoju nesreću?

  Ne Islam.
  Ne njihovo vodstvo.
  Ne sami sebe.

  Oni krive države u kojima su sretni !
  I žele ih promijeniti, da budu kao države iz kojih su došli, jer u njima nisu bili sretni.

  • šmentanamuha

   Bingo!

  • Rožle

   He he … dobra .. :)

  • Janez Novak

   To je bistroumni nesmisel. Migrantska invazija na Evropo je tipična invazija, le da brez orožja. Cilj invazije je zmaga. Čeprav prihajajo migranti brez orožja, bo končna posledica za Evropo enaka porazu v vojni. Migranti ne prihajajo v Evropo, da bi bolje živeli, temveč da bi jo zavzeli in si jo podredili.

   • Peter

    Ja, sarkastičen bistroumni nesmisel, se strinjam.
    Lahko pa je za tiste, ki še vedno mislijo, da je naša dolžnost sprejemati ilegalne prišleke, prvi korak k razmišljanju v drugo smer….

   • stane

    Domorodce pa poklali! To edino znajo. Ucijo jih od 3.leta starosti.

 • večni srb

  Francija bo izginila, tudi Švedska bo izginila, piše v runah, haha…

  Moram še enkrat napisati, Francija bo izginila, še vedno mi ideja doni v možganih… ker imajo,naivni luzerji raje islam od krščanstva, čeprav so bili vsi hebrejski apostoli dejansko isti arabski narod, iz katerega je nastalo celotno sredozemlje in cela južna Evropa, ko še ni bilo nobenega Rima, sploh pa ni bilo Vatikana, niti Medine oziroma nobenega kurčevega islama.

  V resnici, religija sploh ni pomembna, vladarji Evrope in potomci francoskih kraljevih buržuazij jih vabijo verjetno zato, da bi asimilacija severne Afrike in bližnjega vzhoda hitreje stekla, ker tja se bo v prihodnjih desetletjih širila EU.
  Pomagalo bo par milijonov migrantov, ki so se v Evropi prepričali, da je islam duševna bolezen. Še več, že danes nastaja nova muslimanska zaveza, islam 2.0 prihodnosti bo samo še ena krščanska sekta.

 • rubec

  Kako to težavo rešiti, je lepo videt v predzadnji epizodi Igre prestolov.

 • Skrajno Desni

  Nima nihče nobene bombe da raztrešči to golazen.

 • Peter

  Še ena, ki ni moja..je pa dobra, no.

  Narod odseljen v drugo državo zato k mu lastna država ni sposobna zagotoviti delovnih mest in življenja…….in potem ful ponosni od kje prihajajo hahaha…….

  • večni srb

   Lol :)

   Spomnijo me na hrvaške migrante v Sloveniji, ki bi radi večinske sociačistične ateiste spremenili v zgledne katolibane.

   • cosmosjasnovidec

    Pa tudi bosanske strahopetne musliče kateri so pobegnili iz države namesto,da bi jo branili v Slovenijo.
    Sedaj pa golazen hoče uvažati še drugo muslimansko svinjad ter postavljati neka gnojišča katera imenujejo đamije in v katerih imajo ti muslimanski pedofili ter buziči orgije kjer v riti porivajo male fante preklete nesnage muslimanske.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

   • Felikss_AH

    Kaj pa Srbski infiltranti… kamor koli se obrneš, pa naj je na ulici ali po državnih službah ali med čefurji… povsod prevladujejo Srbi i njihovi zemljaci Šipci. Hrvata še nisem videl niti enega… razen ko pridejo navijači, ali pa če greš na Hrvaško.

    Krivico delaš svojim… kao da vas nigde nema… a svugde ste bre… pa i ti “junače” sa Kosova polja… doopančario ovamo i uvalio se na ovo forumče…

 • Franc Šink

  Edina stvar ki je tukaj res, da je vrag odnesel šalo.

 • centurion

  Je šla po vodi priložnost,
  da se jim pokaže vzorec končne rešitve musli problema.

  • xtc

   Ne,ne počakaj še malo………………..

 • večni srb

  Rune so prvi simbolični jezik v Evropi, arabske črke smo uvozili od arabcev oziroma od starih grkov, feničani so bili prvi, ki so začeli pisati iz leve proti desni. Latinsko pisavo je razvil krščanski misionar Metod, cirilico pa Ciril, ki sta ju iznašla iz stare slovanske glagolice.

  Rune so zelo podobne kitajskim ideogramom.

 • soc

  Poslušajte prav zdaj (14:50) Val 202 Javne hiše, kjer bebava pupa z IQ 90- sprašuje gosta o Orwellovem 1984 in identificira mainstream medije z zatiranim glasom upornega individuuma v romanu…

  Hej, a smo res že pri koncu? Lahko slovenski mnenjski odvisnež kupi ta contradictio in adiecto?

  Da…

  • ZatonMesecnikov

   #sprašuje gosta o Orwellovem 1984 in identificira mainstream medije z zatiranim glasom…#

   Morda pa ima prav, saj mainstream medije dejansko zatirajo vplivni prokomunistični Strički in Pravoverna ZZB.

   Ampak ona verjetno tega ni mislila….

   • Matt von Glanz

    Kdo pa po njenem zatira mainstream medihe?!

    • ZatonMesecnikov

     Izgleda madžarski in italijanski fašisti…

     • Matt von Glanz

      Kako lahko marginala zatira mainstream … Res pa je, da se po volitvah mediji kalibrirajo po vetru

  • sodnikisozločinci

   Hvala Bogu, tega sranja že dolgo ne gledam več, televizor pa peljem v torek na odpad. S televizijo sem v svojem življenju zaključil za vselej.

 • ZatonMesecnikov

  To ni način reševanja demografskih težav tretjega sveta, da jih pustiš, da pridejo k tebi. Edina rešitev je takojšnje drastično zmanjšanje stopenj rodnosti v Afriki in muslimanskem svetu.

  Iz Bosanske Krajine je letos izginilo ocenjeno 20.000 migrantov, ki so poniknili. Zelo verjetno so po migrantskih getih zahodne Europe Sedaj pa pride druga faza, njihovo zbiranje, pa zahteve po državljanstvu in vseh ugodnostih, skupaj s preselitvijo njihovih vasi v Europo. Naenkrat se bodo vsem smilili in oni to dobro vedo.

  Rešitev je samo ena, Države, ki niso sposobne to biti, morajo ponovno priti pod kolonialno upravo!

  Samo tako se jim lahko pomaga, kot pravijo radi levičarji, pri odpravi vzrokov za migracije. Dajanje denarja in hrane ter pomoči, bo samo rezultiralo v njihovi še večji demografski eksploziji.

  • dob

   Zaniimivo je to, da sodobne družbe, ki sebe imenujejo demokratične, na svoje čelo volijo samomorilne psihopate, ki svojo samomorilnost izražajo z zakoni, ki jih “demokratično” sprejmejo v parlamentu.

   Toda kljub temu, da so “demokratični”, delujejo PROTI ŽIvljenju. Kar pomeni, da se tako samo manifestira samomorilnost civilizacije.

   Govoriti bi morali o naveličanosti nad Življenjem, v povezavi z utrujenostjo, kot posledico splošnih občutkov nemoči vsega prebivalstva tega planeta.
   Ta nemoč je zdaj že globalna, kar kaže na to, da je tudi preganjanje svobodne Volje globalen pojav in da je je le še malo na Planetu.
   Tisto malo hoče živeti. Drugo, ki je v večini, hoče umreti.

   Demokracija je vladavina večine. Toliko o tem, kaj je to Demokracija!

   Stvarstvo deluje v obrambo Življenja. Ne zanima ga demokracija, ki je v našem primeru in zdaj – samomor.

   S tvojim zapoisom se strinjam, Zatonmesečnikov, razten v tistem delu, kjer govoriš o drastičnem omejevanju rojstev.
   Teortičlno je to mogoče doseči na dva načina. Človeštvo seveda vedno izbere tistega najbolj drastičnega: pobijanje, iztrebljanje, genocid…

   Drugi način je vzgajati ljudi proč od posilstva (v vseh oblikah, duha in telesa), v komunikaciuji in s tem razumevanju utripanja srca pri drugih, sebi, živelih…
   Ta način je daljši, ampak – edini! drugi so začasni, ker se ponavljajo. Genocidi se ponavljajo, umor s ponavlja, kučan se ponavlja, grođnje v Drgažgošah se ponavljajo!

   Tudi odrpto povabilo migratov se ponavlja, kot orožje proti ljudem, ki nas je še nekaj ostalo, ki bi radi živeli in nam Življenje ni odveč.
   Zato pa pravim, da ljudje, ki radi živimo, imamo stalni stik z Bogom, ki nas vedno vodi nazaj k Začetku, zato d abi razumeli, zakaj je ustvarjal.
   In potem to, kar je ustvaril, objamemo in cenimo.

   Drugi pa uničujejo. In zdaj imamo tu konflikt!
   Zanimivo je, d atso tisti, ki uničujejo, tempirni na trenuitni efekt svojega delovanja. Hočejo tako, hočejo d ase vidi, hočejo količino, maso….

   Mi, ki nam ni do tega, smo pa skrbni, počasni, neinteresantni tistim “ta hitrim”, ki jim “hitr pride”. Radi se dotikamo ljudi za katere skrbimo in nas je strah zanje! Radi bi jih ohranili žive in zdrave, radi bi jih zavarovali pred grozo, pred izginotjem, pred negotovostjo.

   Radi bi boljše življenje zanje, zase, ampak na način, da je smer vedno ista, ker je cilj vedno isti! A se pri tem zavedamo, da cikcakanje in prekinjanje poti s klanjem ni ravno dobra popotnica k cilju ampak odklon od te poti, ker izkazuje SLAB NAMEN.
   Mi pa volimo ljudi na čelo države, katerim je odklon način življenja!

   Najprej je Življenje. Prvo in predvsem je Življenje, kot pojav v Vesolju, in to je zdaj ogroženo, če kdo tega še ne ve.
   Dobro je vedeti v obrambo česa se postavimo, kaj bomo branili. Življenje ali Smrt?!. Odgovornost ali Krivdo? Ustvarjalnost ali Parazitiranje?

   Kadar sistem sistematično ubija svobodno Voljo v ljudeh, kar pomeni da reglulira in predisuje Življenje tudi do najmanjše podrobnosti, potem Življenju in potrebam človeka sistemi ne morejo več slediti.
   In takrat začne sistem omejevati obnašanje.
   To se sme, tega se ne sme…

   Evtanazija bolnikov je samo zunanji izraz (manifestacija) evtanaziranja družbe in posledično civilizacije.
   Ne moreš desteletja ubijati človeka, ga zanikati v samem svojem v svojem bistvu, človečnosti in občlutljivosti, nato pa od njega zahtevati naj se veseli življenju!

   Pa pri tem ne mislim na črnce v Afriki ali pa na Arabce, temveč nase, na nas. Na to civilizacijo.

 • Terminator

  Balon bo počil kmalu, potem ni več poti nazaj, me pa zanima na čigavi strani bodo vojske, ki jih plačujemo, bojim se, da ne na naši.

 • Terminator

  Nikoli si nisem mislil, da se bo Evropa predala brez boja in ravno to se sedaj dogaja.

  • xtc

   Narobe misliš,ker je ustvarjen lažni standard milnega mehurčka izobilja se ne zgodi nič zato nenormalen tisk eura,počakaj ,da balonček poči pa boš videl.

   • Terminator

    Balonček je že počil, samo, da se večina tega sploh ne zaveda.
    Žalostno.

    • xtc

     Ni še euro še ni zdrsnil z vajeti,čeprav je zadeva zelo nevarno blizu.

     • Terminator

      Je že, samo, da se to prikriva, ko bo vse skupaj udarilo ven, bo že zdavnaj prepozno, kar je tudi cilj.

    • Matt von Glanz

     Recimo, da je vec mehurckov, eden v drugem

     • Terminator

      Tudi to je res in rešitev je samo ena…čiščenje Evrope.

  • cosmosjasnovidec

   Na žalost se je to zgodilo že pred leti nazaj takrat,ko je vdrla prva kamelotrajbarska muslimanska golazen in je nihče niti ni skušal ustaviti.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • xtc

  Bom rekel takole; malce konfuzen in pretenziozen članek,ki pravilno opozarja na zablode in pasti.
  Seveda pa nehote sam poda točko rešitve,kjer se začne nujno in neizbežno-osvoboditev in očiščenje vse nesnage,ki pesti Evropo-žal brez grdih stvari pač nebo šlo.
  Zakaj,se vse to dogaja Evropejci pa to nemo opazujejo?
  Zaradi tega,ker bodo označeni za rasiste,fašiste,ksenofobe ipd jajca?
  NE!
  Preprosto.
  Narod še dobiva plače,penzije,socialne transferje itd in živi še lagodno.
  Počakajte ,da kriza,gospodarski zlom in usih plač,penzij,socialnih transferjev in zlome pokojninskih,socialnih in drugih blagajn-kar ni daleč.
  Vedeti je namreč treba ,da se EU vzdržuje le še z tiskom nekritega eura-temu je socialist Draghi dal lepo ime kvantitativno sproščanje denarja-ja EU birokracija se igra z nevarno stvarjo kačo,ki se ji reče hiper inflacija,seveda ljudi mirijo z tem onim a dejansko zmotno mislijo,da obvladujejo to pošast-podobno je mislil stari Rim,ko je koval vedno več zlatnikov z vedno manj zlata,nato pa je počilo…………
  Če kdo misli ,da lažem primerjajte povprečen nakup izpred dveh let v špecariji vas je stal 25 eur danes vas enak nakup stane med 55 in 60 euri-in ob tem vas konstantno prepičujejo ,da je letna inflacija med 1,5 in 2 %,a se vam ne zdi da je zadeva malce čudna?
  No ko bo kriza zlomila vse te blagajne in euro,bo pa na dan prišlo neizbežno-ko Evropejci ne bodo imeli več denarja,transferjev in kaj za dat v pisker,bo odločitev hitro padla kaj je treba storiti in takrat se bo tudi postavilo pravo vprašanje;Kdo,ali jaz ali on-izbirati ne bo veliko in takrat se bo začelo brez milosti,saj bo šlo povsem za oseben obstoj in z tizbruhom tega se avromatično povrne tudi vera ,korenine in zaupanje v boga-na smolo levih pač stvari delujejo vedno v zgodovini tako.
  Vendar pa vedite tole;Ko bo stvar stekla bo tekla tako dolgo dokler eden od nazprotnikov z izdajalci vred nebo popolnoma izginil z obličja zemlje-šele takrat bodo stvari počakale.
  In nenazadnje,kdor pazljivo opazuje vedenje Brusljo kracije,Merckelce,Macrona in še koga vlagajo vse napore ,da bipreprečili neizbežno zlom multikulti družbe ki jo želijo,zato so pripravljeni narediti vse,pa četudi EU spraviti v vojno samo zaradi,krize in gospodarskega zloma in sesedenja gospodarstev.

  • McBobo

   Podpis.

 • šmentanamuha

  A ti se po novem boriš proti BV afromigrantom. Lepo. To cenim.

  • Peter

   Hehe, verjetno se bo še sam čudil svojemu dananšnjemu komentarju, ko pride k sebi, no.

 • šmentanamuha

  Švedska kuga se širi na preostalo Evropo.

  • Matt von Glanz

   Svedska kuga je 1. ideolosko prodana drzava 2. Premocna drzava 3. Odsotnost kolektivnosti

 • xtc

  Vsem,ki tule naivno upajo ,da se bo nekaj zgodilo,kar tako povem;nič doklej ne zaškripa finančno in stisne kriza,takrat bodo debate na mestu.
  Dejstvo je ,da Nemčija že znatno peša,kljub vsemu da Merkelca na veliko troši zaloge iz prejšnjih let,da vzdržuje povpraševanje umetno z državnimi rezervami,ki pa kopnijo in tiskom eura,vendar pa vse več gospodarstvenikov opozarja na stagnacijo poslov in naročil,celo napovedi so pesimističnejšeod slabih in kar je še najhuje,kar svarijo ekonomski strokovnjaki,ECB bi že zdavnaj morala dvigniti obrestno mero a jo zaradi pritiska politike ni,ker je samo v Nemčiji nekaj sto tisoč podjetij,ki živijo le zaradi ničelne obrestne mere,ker ker sta Merckelca in Macron pritiskala na ECB,da naj tega ne stori,ker bodo propadla-namreč enak problem ima Macron in še nekateri EU PM.
  Ker ni bilo dviga obrestne mere sedaj ob prihajajoči krizi ECB nima nič maneverskega prostora in ob natiskanem nepokritem euruin sesipu par 100 tisoč zombi podjetij po EU,bi prišlo do hiperinflacije in kolapsa eura obubužanja vsaj 60-70% evropejcev,sesipov državnih in drugih blagajn in to je vse bližja realnost,ki bo Evropejce zopet naredila patriote.

 • garfi

  zbogom €U, ki je to omogočila
  zaradi tega sem volil Domovinsko ligo-DOM

  • šmentanamuha

   Js tut.

   • garfi

    nismo dobili poslanca vendar smo naredili prav
    poskusili smo kaj rešiti
    največja krivda gre veliki večini, ki je zopet vse ignorirala

 • Tratovc

  Janša samo zbirno mesto nam rjeci

 • Van Der Waals

  DAVKI GREDO LAHKO SAMO ZA VAROVANJE MEJA… IN NE NA ZA SOCIALNI TURUZEM!!! GNILOBE MGRANTSKE IN LIEVIČARJI!!!

 • Terminator

  Tisti, ki imate za boj sposobne otroke, kako ste jih vzgojili, da ne naredijo nič?

 • Black_hawk

  Evropa spi na lovorikah, uživa mir in blagostanje, kar je tudi prav, problem nastane, če nas bodo napadli, kdo nas bo branil?

  • Black_hawk

   Nas bi branil Janša, upam da se najde še kdo njemu podoben.

   • JANEZ GUS

    Polno nas je vojnih veteranov ,samo ne Lipičevih.Ti so se predali žveplenemu.

  • Steiermarkt

   Donald Trump nas bo… Novi kralj Matjaz

   • McBobo

    Tako je, na koncu bo Amerika spet reševala Evropo. Vendar pa ne bo zastonj. Račun, ki pride, bo bolel še veliko rodov za nami.

    • freedomfighter

     A je ze kdaj bilo zastonj…britanija je zadnji obrok dolga prve svetovne vojne placala leta 2015…kdaj mislis da bo zadnjega druge svetovne vojne

 • Terminator

  Vsi tisti, ki se še vedno delite na partizane in domobrance, se zavedajte, da se morate povezati, ker imate skupnega sovražnika.

  • garfi

   ja ta sovražnik so komunisti že več kot 70 let
   torej tudi on
   islam je samo posledica

 • JANEZ GUS

  Samo 2h bi jim dal časa,da se spokajo.Po tem,kdor bi še ostal,ta bi takoj odšel sedet njihovim devicam v naročje.Drugim pa nikdar več ne bi padlo na pamet o ponovnem zavzetju bilo kaj.Francozi bodo pogruntali kaj je treba,ko bo prepozno.Sistematično trebit.

  • freedomfighter

   Sistematicno iztrbiti?..no pa naj se kdo.rece da v drzavi nimamo nacistov…ves ti bi iztrebljal tiste za katere imas obcutek da te ogrozajo in popolnoma enako so delali fasisti nacisti in komunisti…povsem enako

   • JANEZ GUS

    Nobeden jih ne bi iztrebljal,če bi ostali tam,kjer spadajo.Socialnega turizma imamo sami dosti.Fašist pa si ti,ker bi iztrebljal svoj narod.Imaš to že v genih mogoče.

    • freedomfighter

     Jaz nebi nikogar iztrebljal tako da…pa prvic slisim da je definicija fasizma da iztrebljas lasten narod…vidis jaz nikogar nebi iztrebljal zato nusem fasist ne komunist ti pa bi iztrebljal tako da se moras odlociti kateri totalitarni sistem zagovarjas jer demokrati nikjer niso za iztrebljanje in v demokraciji je iztrebljanje zlocin proti clovestvu…aja pa potem imajo povsot izven evrope pravico iztrebljati kristjane ali kako ti gledas na to…muslimani so prisli na sri lanko pred kristjani reciimo

   • DEATH TO COMMUNISM

    Go fuck yourself!!!

 • Skrajno Desni

  Prijatu ki dela v Bruslju pravi da se pride domov v Slovenijo spočit oči od črne golazni ki prevladuje v Bruslju.

 • Terminator

  Starši, kako ste pripravili svoje potomce za obrambo doma, ker bodo napadeni prej ali slej?
  To leti na tiste, ki so bili proti obveznemu vojaškemu usposabljanju.

 • soc

  Bemti, da te drhali ne zaplinijo, je končna samomorilska dekadenca francoskih (in evropskih) frankfurtskih marksistov. Od Karla Velikega preko Ivane Orleanske, Sončnega kralja in Voltaira do Charlieja de Gaulla, vsi se premetavajo v grobu in preklinjajo gerontofila in njegova dva predhodnika. Smrtna kazen je edina ustrezna glede na skoraj dvoje tisočletij civilizacije na teh tleh, ki jo zavestno uničujejo te prodane duše!

  Ko pade Francija, ne bo dolgo, da pademo mi. Narodni izdajalci komaj čakajo. Zlobni palček utegne to celo doživeti. Bljak.

  • Steiermarkt

   Narodni izdajalci: Fajon, Mesec, Kordis, vsi filantropije in ostali uporabni idioti.

 • Steiermarkt

  Prebudite se Evropejci.
  Najprej se morate znebiti domacih izdajalcev kot Tanja Fajon, potem pa se muslijev…

 • Morala

  Naslov bi moral biti: “Zbogom prodani del Evrope!” Naj jo le izčrpajo… Ko bo Evropejcem zmanjkalo denarja za hrano in zdravila, bo prepozno, da se rešijo Arabcev in Afričanov…

 • garfi

  Podganica presrana

  • Nata

   Hi. . . .hi. . . . dobro si zadel + + + + +

   Micena podganica z oguljenim repkom . Revščinica mala !

   • garfi

    potrebno mu je počit Balon

 • herman

  Kakšna sreča, da imamo domoljuba Janoša J. ki bo v kolaboraciji s prijateljem Viktorjem poskrbel, da Slovenija ne bo postala muslimanska ampak madžarska.

 • if

  Tudi korak naprej je verjeten.
  Tisti hip, ko bodo postali parlamentarna večina, bodo demokratične vzvode uporabili za strmoglavjenje francoske družbe v nevropski tip, ki se bo polastil sedanjega vojaškega potenciala Francije, ki zajema tudi jedrsko orožje.
  Od tega stanja naprej bo Evropa v katastrofičnem stanju!

 • Dragan Krstič

  Ne samo da bodo migranti finančno izčrpali Evropo, zahtevali ugodnosti, brezplačna stanovanja, celo uvedbo šeriatskega prava ampak bo posledično v Evropi nastala nova mešanica ras ki bo po intelektu na precej nižjem nivoju. Bil sem v različnih muslimanskih državah in prav začudi človeka kako večina teh ljudi ni možna nikakršnega logičnega razmišljanja. Pa zagotavljam vam, da v šolah s prilagojenim programom večinoma najdeš otroke muslimanskih staršev.. To bi lahko preverili in dokazali novinarji NovaTV in potrdila se bo moja teza.

 • Marija

  To sem povedala že 2015 ko so udirale prve horde.Sem bila fašist.Ce se to kmalu ne ustavi res Zbogom Evropa in bela rasa.In to je cilj islama

 • Vlado77

  Integracije ne bo. Tega migranti niti nočejo ( razen redkih) .To pomeni , da bomo imeli v bljižnji bodočnosti or+gromno ljudi ,ki ne znajo ne razumejo uradnega jezika države. Tudi pri nas se ustvarja NOGO cona Velenje. Tam bo Albanščina kmalu večinski jezik. Takrat bodo šiptarji tudi v policiji sodtsvu šolstvu in SLO rdeče velenje bo albansko

  • herman

   Bo figo! Velenje bo vedno Titovo!

 • Sonce

  …….. “malo” ste paranoični

  • Lustrator

   Zares močan argument, ni kaj. Saj pravim če je žižek vrhunec komunističnega intelekta, ni čudno, da ste navadni proletarci na takem nivoju.

 • Perkele

  Radikalne stranke želijo imeti ves čas izredne razmere in stanje krize.

  Dobro, da imamo toliko nadpovprečno rast od 2014 naprej, da so obskurnim portalom ostali samo še migranti 24/7 in s tem lajnanjem izgubijo sedež v parlamentu proti Brglezu, haha, ojoj.

  • Common Sense

   Lepo je videti cloveka, ki je tako pameten kot si ti “Perkele”.

   • Perkele

    Hvala, zato bi ob izbiri med Levico in SDS izbral metek.

    • Peter

     Dobra izbira. Pa ga že imaš ali ti ga mi plačamo?
     Metek namreč, no.

     • Perkele

      Plača država, kultura smrti pa to.

  • ZatonMesecnikov

   To z rastjo, je tako, kot je bila petletka za časa Partije, ko je bil plan 250% presežen.

   tako ti tudi Umar naračuna rast, na osnovi katere simulacije si planiraš državne in javne izdatke.

   letos se obeta 5 milijard minusa konec leta, po zanesljivih virih…

   • Perkele

    Haha, radikali in vaše izredne razmere, še mal vrtite migrante, pa boste na naslednjih volitvah pod 20 %.

    Zdej ste žalostni, ko SDS županom ni uspelo zaustavit tretje razvojne osi. Kater bo naslednji projekt, ki se ga boste skupaj z Levico lotili minirat, mogoče HE na srednji Savi?

    • xtc

     Težava je da bo ob krizi ki prihaja zadeva samo narasla,ko ni več denarja pride tudi pamet,saj veš ,če ne boš ti mene bom jaz tebe.

     • Perkele

      Mah poglej, Slovenija ima danes tekoči račun plačilne bilance na +7 % BDPja – nekje na ravni Nemčije ali kake zalivske države, ki izvaža nafto. V času nekokomunistične SDS vladavine, ko se je rast poganjalo na kredit, je najuspešnejša vlada dosegla – 5 % BDP-ja na tekočem račun.

     • Lustrator

      In zadolženosti 75% – torej gre praktično celoten letni BDP presežek samo za odplačevanje OBRESTI od kreditov, pametnjakovič sanjavi.

     • Perkele

      Neokomunistični debil, v plačilni bilanci so že zajeta vsa plačila obresti tujini. Pod črto imamo na kocu leta za vsak evro, ki je šel iz države, evro in 7 centov nazaj.

     • Lustrator
     • Perkele

      Haha, in potem mi postrežeš z demagoškim člankom. Ej, si že kdaj slišal za cikličnost proračuna? Vsako leto so na začetku leta meseci z izrazitim primanjkljajem in v poletju in jeseni meseci z izrazitim presežkom.

      Ti si prvi, ki potrebuješ lustracijo. Najhuje je to, da ste v SDS tako izgubili stik z realnostjo, da dobre makroekonomske in vse boljše javnofinančne razmere želite prikazat kot katastrofo. Vsaj povprečno izobražen in zaposlen folk pa temu več ne naseda. Tudi migranti in ugrabitve vam več ne pomagajo. Z bivšimi partijci tonete proti 10 % podpore. V svoji zlobi ste napadli Magno, drugi tir, 3 razvojno os. Bolniki, za tako škodljivo stranko je še 10 % preveč. Pa poglej si koncept plačilne bilance, da ne boš bluzil samo z nekimi mesečnimi podatki iz konteksta.

     • Lustrator

      Demagoškim člankom? Številka za številko, ki jo boš slej ko prej na lastni koži čutil tudi sam – a takrat bo prepozno. Slovenijo se po dolgem krogu ogibajo VSI pošteni zahodni investitorji, ven bežijo tudi vsi naši s paradržavo nepovezani podjetniki in celo že neizkušeni a izobraženi mladi kadri, medtem ko masovno ilegalno v državo vdirajo horde ilegalnih neznancev, ti pa tule sanjaš o nekakšnem podalpskem raju in mi slikaš potemkinovo vas kot Zoki tistih 200x200m centra Ljubljane Azijcem. Slovenska trenutna gospodarska rast bi morala biti NEKAJKRAT(!!) višja od aktualne glede na to kako globoko in koliko časa smo prosto padali zadnjih 10 let pod rdečimi vladami – tile bogi procenti nad 0 pa so plod izključno dobrega gospodarskega stanja Nemčije in napihnjenega evropskega mehurčka za katerega je le še vprašanje časa, da ponovno poči in nas povsem nepripravljene obglavi. V zadnjih 10 letih (od tega v Evropi že 7 let ni krize) niste rdečkarji izvedli NITI ENE strukturne reforme v nobenem sektorju in torej nimate prav nikakršne zasluge tudi pri tej rasti na nemških ramenih – nosite pa odgovornost za milijarde, ki LETNO izginejo zaradi negospodarnega poslovanja javne uprave, državnih podjetij in bank ter seveda neizvedbo nujno potrebnih gospodarskih reform od katerih ni ne duha ne sluha. Demokrati nimamo nikakršnega problema z zgoraj omenjenimi projekti, le zahtevamo, da se vse izvaja preko transparentnih javnih razpisov, strogo po strokovni poti in z jasno razmejenimi odgovornostmi, predvsem pa naj gospodarske dejavnosti izvajajo gospodarstveniki, torej privatniki, nikakor pa ne država, saj to ni njeno poslanstvo. Kdor bi torej rad Magno, 2. tir, 3. razvojno os, naj vanjo investira z LASTNIM denarjem, ne pa z davkoplačevalskim razmetavanjem milijard za raznorazne prijateljske provizije “javno-zasebnih” partnerstev.

      Ker ne razumeš niti osnovnega pojma besede lustracija, ti svetujem, da je raje ne uporabljaš. je pa res, da po vsem napisanem sodeč, praktično nimaš na voljo področja v katerem bi lahko karkoli prinesel k debati. Žal.

     • Perkele

      Demagogija je, ko se številke ne predstavi v kontekstu. Zlasti to radi delate na mesečni ravni, ko so oscilacije velike. Zanimivo, da ima v tem trenutku Slovenija 5x višjo gospodarsko rast od Nemčije na medletni ravni. Zanimivo, da nisi opazil, da sta bili Nemčija in italija v recesiji v preteklih četrtletjih lanskega leta…

      Vaš komunistični mozak deluje kot pri kolegih v mesečevi ekipici. Želite imet izredne razmere kot leta 2012, ko ste skoraj potopili Slovenijo. Ne morete več s pljuvanjem in uničevanjem projektov prit na oblast, zato se vam podira svet.

      Mmg SŽ in DARS sta dve najbolj profitabilni podjetji. SŽ imajo ROE 12 % , DARS 5%. Takih rezultatov nima nobeno primerljivo podjetje v okolici. Vi bi to zjebal in jim uničili razvoj.

      Kaj bo vaš naslednji uničevalski projekt? Zjebat hidroelektrarne na srednji Savi, preden dokončno poniknete v zgodovino slovenske politike.

     • Lustrator

      “Demagogija je, ko se številke ne predstavi v kontekstu.”

      Se absolutno strinjam in v tem je problem celotnega tvojega zavajanja – slovensko gospodarsko rast primerjaš z nemško, čeprav bomo morali zrasti še za več kot 100% da bomo sploh na istem in je torej rast do neke normale (kakršna je bila recimo v času Janševega predsedovanja 2004-2008) SAMOUMEVNA. S tem, da ta naša rast ne le da nima nikakršne zveze z ukrepi vlade (ker le teh razen javnega izganjanja podjetnikov v tujino in nasilnega zviševanja minimalne plače brez širšega konsenza sploh ni bilo – vse od Janševega leta 2012), ampak je povezano tako z izvozom v tujino, še bolj pa (žal) s preplačanimi javnimi investicijami v neko arhaično infrastrukturo ala tuneli, ceste, železnice in podoba tehnologija starih rimljanov – tudi to ni nobena dodana vrednost, ampak le nabijanje BDP-ja neposredno iz sposojenih sredstev in v končni fazi davkoplačevalskega žepa – ki pa je prav tako umetno nabit z zastonjskimi krediti bankirjev, ki bodo s tem kmalu povzročili novo gospodarsko krizo.

      “Želite imet izredne razmere kot leta 2012, ko ste skoraj potopili Slovenijo.”

     • Perkele

      Vidim, da še nisi osvojil koncepta plačilne bilance in pomena makroekonomsko vzdržne rasti.

      Janševo neokomunistično rast na kredit si lahko pogledaš tukaj:

      https://justpaste.it/img/3a6b0810219f70374fc9ac02c02760c1.jpg

      Zanimivo, kako preko reševanja bank in dolgov povezanih s tem še danes odplačujemo vaše tajkunske orgije nacionalnega interesa in rasti na principu zadolževanja, medtem ko komunisti iz SDS skovikate, kako so nas leve vlade zadolžile. Vaš dolg je prek bank postal javni.

      K sreči smo danes precej uspešni. Čestitke Sloveniji, da je v tako kratkem času po Ivanu postala vzdržno gospodarstvo. Že od 2008 iz – 5 % na današnjih + 7 % v zgolj desetletju.

      https://tradingeconomics.com/slovenia/current-account-to-gdp

      S čim se hvalim, pa se ti zavedaš, da je tudi v Avstriji samo en ASFINAG, ki nima takih dobičkov kot DARS? Mogoče veš, da imajo na Hrvaškem po vašem SDSovskem modelu večih avtocestnih podjetji za parkirat politične kadre, ki poslujejo slabo in se utapljajo v dolgovih? SDS in HDZ sta idealna brata, oba imata vodstvo iz partije in oba bi pod pretvezo “konkurence” fragmentirala trg za ustvarjanje nepotrebnih podjetij in v njih nastavljala svoje kadre. Če razdeliš 10 krakov 10-im podjetjem imaš še vedno 10 monopolistov, samo z dodatno množico nepotrebnega osebja. HDZju gre to kar dobro, SDS pa na srečo ne bo nikoli več na oblasti.

      SŽ že več kot 10 let niso monopolist. Z liberalizacijo železniškega omrežja v EU se je to končalo leta 2004. Na področju tovora imamo okoli 5 aktivnih tujih prevoznikov. SŽ so prav tako vstopile na tuje trge, njihove lokomotive vozijo vlake do Nemčije in Srbije. HŽ Cargo je na sosednji strani uničila konkurenca, Slovenske železnice pa so postale z naskokom najdobičkonosnejše v regiji. OBB in DB se lahko samo skrijeta proti našim dobičkom. Pa še nekaj, omrežje ima v lasti država, SŽ so zgolj operater, skupaj s konkurenco.

      Ravno zato tudi izgubljate podporo. Komunisti prodajate bedo in katastrofalne razmere, želite si revolucije, vstaje, izrednih razmer. Tega pa ne bo, ljudje živijo bolje, gospodarska rast je kljub recesiji v Italiji in skorajšnji v Nemčiji, med najvišjimi v Evropi. Tisti ki potujemo vemo, da so naše avtoceste med najboljšimi v Evropi in kar je najpomembnejše – polne prometa, ki državi pušča ogromne dobičke. Celotno glavno železniško omrežje se menja. Hodoš – Pragersko od leta 2017 popolnoma prenovljeno, letos Šentilj – Maribor, Pragersko – Zidani Most. Naslednje leto Ljubljana – Jesenice in karavanški predor. v Parih letih drugi tir.

      Tako je to, med tem ko sovražni SDS komunisti upate, da bi država bankrotirala, upate, da bi podjetja poslovala z izgubo, upate na receisjo, Slovenija raste med top 10 v Evropi, dobički so izjemni, banke sanirane.

      Vse kar lahko storite je, da minirate ključne projekte. Ste pobrali, nam odvzeli nekaj dragocenega časa, ker nimate pojma, da je čas denar, ampak gremo s ključnimi projekti naprej, v pa s podporo proti dnu.

     • Lustrator

      Noro, zares noro kakšne zgodbice mi skušaš prodajat, kot da sem nek blesav bruseljski birokrat, ki mu lahko trobiš o gospodarski odprtosti in pravni urejenosti slovenistana, jaz pa ti na lepe oči dam novo milijardo za to, da boš zaposlil svojih novih 10.000 volivcev v poljubnem birokratskem sektorju države. Sicer nimam proti takšnim ekonomskim analfabetom popolnoma nič razen to, da to počnite z LASTNIM PRIVATNIM denarjem, ne pa skupnim. Zaradi mene plačuj državnim monopolom celotno svojo plačo in se potem po svetu hvali z njihovim ustvarjenim dobičkom (??!!), a še enkrat, to počni s SVOJO plačo, ne mojo.

      Še prej pa se nauči videti razliko med črnim in belim, med dnevom in nočjo, med komunisti in antikomunisti, ker vidim, da imaš kompas povsem skvarjen – najbrž ti ga je zmedlo, ko si po naših brezhibnih avtocestah in železnicah šibal z 200 km/h in so od silne učinkovitosti kar magneti pobegnili. Morda pa ti jih je sunil kakšen izmed “desnih” bankirjev vključno z guvernerjem Gasparijem ali pa kakšnim izmed Ropovih “desnih tajkunov”, ki jih je v Sloveniji toliko, da sploh še niso iznašli števila s tolikimi mesti.

      Einstein je imel prav, neumnost je res neskončen pojem.

     • Perkele

      A pa ti sploh veš, da ste v SDS s HDZjem samo ideološko desna stranka, ekonomsko pa čista levica, kot vaše FDV-partijsko vodstvo, še celo proti pokojninski reformi ste bili s Semuličevimi sindikati. Metalno ste globoko v Jugi, minirat znate projekte in ustvarjat izredne razmere, ki jih ni in ne bo. Ste sinonim za korupcijo in ne-transparentnost, prav tako ste nam v 4ih letih Janševe vlade nakopali enormni dolg, da se danes hvalite z “gospodarsko rastjo”. Res bizarna druščina zmedenih ljudi.

     • Lustrator

      1. V Sloveniji bomo zunaj izrednih razmer, ko bo za svoje med in povojne zločine odgovarjalo na stotisoče storilcev vključno z njimovimi še danes živečimi ideološkimi zagovorniki. na kratko: ko bomo izvedli lustracijo in vzpostavili pravno državo, ki je edini pogoj za zasledovanje glavnega poudarka ustave: da smo suverena, samostojna in socialna demokratična republika. Ja, rdeči vsegliharji ste na vrhu tega spiska.
      2. Boš razložil kaj ima SDS s komiji in Jugo? Je to razlog, da se slednji tako divje zaletavajo vanjo in njene simpatizerje oziroma nasploh vse demokrate tretirajo podobno gostoljubno kot Hitler Jude? Mešaš dan in noč, pa zraven prav nikakršnega argumenta. Prav vsi projekti, ki jih je SDS “minirala” so bili dogovorjeni pod mizo bodisi v kakšni F21 kavarni ali pa preko smešno prirejenih “javnih razpisov” – to je način preko katerega se udbomafija vzržuje že 70 let in ne kaže, da bi se ustavila, pa naj gre za javno zdravstvo, TEŠ6, Sistemsko tehniko , 2.Tir in praktično cvsi državni infrastrukturni projekti, kjer gre skoraj polovica denarja v privatne žepe “državnih prijateljev”.
      3. Se sploh zavedaš, da je edina stranka ki v Sloveniji že desetletja opozarja na problematiko državnega lastništva neprofitabilnih podjetij (beri: praktično vseh) in se zavzema ne le za reformo sodstva (pa smo spet pri lustraciji), ampak privatizacijo večine državnih podjetij s čimer bi hkrati porušili tudi našo totalitarno komunistično družbo, ki privatni kapital vseh davkoplačevalcev kopiči v lastnih žepih v imenu “nacionalnega interesa”.
      4. Semolič je po novem že SDS-ovec ali kako=
      5. Nauči se razločevati med dolgom PRIVATNIH subjektov, ki se ustvarijo v državi in med dolgom, ki ga ustvari država s svojim proračunom in ne manipuliraj – tule nismo raja MMC , 24kur, Mladina kalibra.

     • Perkele

      Saj vemo, Sorosove organizacije kot so OECD, EU (Eurostat, EK), Standar&Poors, Moodys, Fitch, sodelujejo z Murglami in ustvarjajo lažne pamflete gospodarskih razmer v Sloveniji.

      Kučan je šel celo tako daleč, da je nam dvigujejo kreditne rejtinge in se zadolžujemo z 1 % obrestno mero, 3x ceneje od ZDA.

      Nelustriran komunist, sprijazni se, vaše izredne razmere za gluposti kot so 100 + 100 so mimo, lahko skovikate po Nova24 kako vse propada, ampak če boste še kdaj stopili iz svojega bunkerja, boste opazili Slovenijo, ki postaja sodobna zahodna država. Samo letos gre za modernizacijo cestnega in železniškega omrežja 630 milijonov EUR, rast BDP bo med 10 najvišjimi v EVropi, v prvem četrtletju je smo na 8. mestu. Zanimivo, da sta Nemčija in Italija na zadnjem in predzadnjem mestu, kako to? Kako to, da jim ne sledimo? A ne bi moral past v recesijo skupaj z njima? Kaj delajo desničarji v Italiji? Nimajo pojma o ekonomijo kot vaša SDS HDZ ekipica?

    • ZatonMesecnikov

     #še mal vrtite migrante, pa boste na naslednjih volitvah pod 20 %.#

     Praviš pravi Slovenci so za migrante….

     • Perkele

      Ne, imajo druge prioritete.

      Zanimivo, da toga KP na čelu SDS še ni ugotovila, da v eni najbolj sekularnih držav v Evropi ni smiselno nagovarjat volilno telo s tradicionalnimi vrednotami in RKC.

     • ZatonMesecnikov

      Sekularna je v tvoji betici. V Sloveniji 70% populacije izraža pripadnost neki verski skupnosti (kar pa ne pomeni, da so verni). Ateistov (bivših komunistov) je manj od 30%.

      Konec koncev vsake volitve to pokažejo, ko vsa levica zbere okoli 20% glasov.

      Tudi ti boš krožil nekoč okoli Cerkve in iskal Župnika, ko se ti bo konec bližal, ali pa čeboš ležal na onkološkem. takrat marsizem izpuhti, saj ne ponuja alternativ ljudem v obliki Upanja.

     • Perkele

      haha, ja sej poznamo te kriterije RKC za napihovanje svojih številk, namesto da bi župniki šteli stare mamce v cerkvah, svojo “moč” v številkah predstavljajo z raznoraznimi krstnimi knjigami. Pol krščenih v dno duše sovraži cerkev in religijo, oni pa jih imajo za svoje vernike.

      Od religijske ponudbe je torej ostalo le še “pot v onostranstvo”, vse ostalo je zamenjala znanost. To še prodajate in na srečo je kupcev po celem svetu z vsakim dnem manj. Pa še huda konkurenca je z Alahom in devicami.

     • ZatonMesecnikov

      Lej, najbolje da greš sedajle na Onkološkega, pa jim odpreš oči, ko si tako “prosvetljen” in “razumeš”.

      Tam boš namreč našel vero in upanje, pa še na Golnik zavij. Odpri jim oči, razloži jim tezo o “opiju za neuko ljudstvo” z veseljem te bodo sprejeli in ti ploskali.

      bedak prfuknjen, ponudi jim alternativo, če jo imaš….

     • Perkele

      Ja sej prihaja, s še bolj tradicionalnimi in vernimi v obliki Allaha.

      Se neokomiji v SDS in RKC ponovno bojite konkurence?

      Niste konkurenčni Islamu, pa tako visoko se nosite, ojoj.

     • ZatonMesecnikov

      Levičarji in Islamisti, ste naravni zavezniki parkeljc, v rušenju europske krščanske civilizacije. pa še fasal ga boš lahko od zadaj. Pri njih je vseeno kam, samo da ni na tla.

      http://grillratte.de/wp-content/uploads/2009/04/spielfilmszenemogadischu.jpg

     • Perkele

      Saj so verske skupnosti skupaj glasovale proti družinskemu zakoniku, si pozabil?

      Skupaj nam smradite s tradicionalno zaostalostjo, med sabo pa se po srednjeveško spopadate in iztrebljate. Kar je po eni strani vredu, po drugi strani pa nehajte obremenjevat 80 % populacije Evrope s svojimi bolestmi in postanite produktivni del družbe.

     • ZatonMesecnikov

      Si že šel na Onkološkega? kaj si jim povedal tam? da smradijo družbo s svojo zaostalostjo?

     • Perkele

      Zagotovo, religija nima prostora v zdravstvu in izobraževalnih ustanovah. Mogoče na psihiatričnih oddelkih.

     • Perkele

      Vas je pa lahko sram, da s svojimi blodnjami zlorabljate najšibkejše in najbolj ogrožene skupine prebivalstva.

      Kot to danes počnete v Afriki, poneumljate neizobraženo in obubožano prebivalstvo, govorite proti kontracepciji, potem pa se čudite, zakaj invazija na Evropo.

  • xtc

   A ti butl sploh razumeš-da rasti NIMMO?
   Rast ni posledica SLo ampak tujih ekonomij na katerih se polizdelkarsko šlepamo,ne glede kako dober je Akrapovč(kapo dol) ampak še vedno je odvisen od končnegaproizvajalca,če ta proda malo tudi on proda malo.
   Težava je v tem vas levi bebčki,ko bo evro zagibil,kar se vse bolj bliža,kaj boste potem?
   tolarj,dinarje,kot SFRJ in Venezuelci?
   Večino vas levih bebcev se niti ne zaveda ,da je SLO rast “fiktivna” torej odvisna od zunanjih dejavnikov,ko bo tam zaškripalo,bo ta “rast” CRKNILA.

   • Perkele

    Razumem radikal, razumem, večno stanje krize, kot je napovedal nostradamus.

 • DEATH TO COMMUNISM

  Začet jih je treba nasilno izganjat, če pa kljub temu nočejo it, jih je pa treba začet streljat!

 • DEATH TO COMMUNISM

  Je rekel levuharski peder, ki se je usral in ni prisel na izvir Iske, kamor je sam vabil! Preklet pezde!!! Crkn ze enkrat, ce ne ti bomo pomagal!

 • xtc

  Če je kaj zanimivo je tule brat “leve intelektualne komentatorje”
  Večina teh ekonomskih debilov ne obvlada niti osnov matematike,kaj e le ekonomije,niti večina bebcev ne razume ,da si ZDA pač lahko privoščijo več kot EU iz povsem drugih ekonomskih in geostrateških pozicij.
  Seveda bo večino levih bebčkov srečala pamet ,ko ne bo denarja za penzije,plače in soc transferje,ker so to “požrli” njihovi prijatelji iz Azije in Afrie-takrat pa tudi ljubezen-UMRE.

 • xtc

  Nekaj vseeno velja zapisati ob levih hinavcih tukaj,ki branijo ilegalne pritepence.
  Ko bo zmanjkalo za njih,bod povsem “fašistično”kot Adi začeli tlačiti one,ki jim “odžirajo” prigarano z revolucijo v peč-kot Adolf.
  Leva hinavščina nima mej.

 • sunday

  ko jih pogledam takole na fotografiji me ima, da bi bil tam s primerno bombico in teh črnih satanovih iztrebkov ne bi bilo več – to je tudi edina rešitev za eu !!!

 • Felikss_AH

  Izraz “napadena” ne odseva glih realno stanje, ker je Evropa kot klinično defektni Peder pustila da nam Politični Zvodniki uvalijo to golazen dobesedno za hrbtom. Poleg bioloških LGBTQP degenerikov se nad tako Multikulturalno Pederastijo lahko navdušujejo samo še Levičarji ki celo ponosno čislajo svojo homopatično-multikultično zahojenost.

  Tudi Levuharski “progresivci” ki niso biološki pedri, in ki še nikoli niso fasali falusno sondo pri proktologu, bodo v naslednjih desetletjih spoznali kako so si ga sami uvalili s temi Marakeshkimi “proktologi”. Za boljše razumevanje kako “prijetno” je rektalno “sondiranje” naj si sposodijo od svojih tovarišic vibratorje pa v sralnik na suho. Multikulturna pederastija bo bolela milijon krat bolj kot pa experimentalno vibro-samo-“zadovoljevanje”

  • Felikss_AH

   ADENDUM

   Za progresivno zjebano Zahodno Evropo se lahko reče da je to zdaj njihov Labodji Spev… njihov END GAME… z njimi je fertig. Njihov multikultni infekt je hudo gangrenozen in že hudo smrdi… zdaj bi im pomagala edino še radikalna amputacija. Za to pa nimajo kvalificiranega kirurga ampak Macarona ki kot navaden pederski portir še drži vrata “beguncem v boljši life & fuk v EU” na stežaj odprta… STASIca-prasica M pa mu hvaležno prede… ker oba sta istega rodovnika.

 • Matt von Glanz

  “Vi” ste pokleknili ze pred casom, ko ste prodali EU agendi, ki je nihce pri zdravi pameti ni volil.

 • Dada

  PANIKA v SDS. Domobranski prijatelji, nacisti in Hitlerjeva vojska je zasedla Evropo z orožjem. Pa poglejte kako danes cveti svobodna Evropa. Hitlerja, njegovih zvestih psov in drugih človeških zajedalcev ni več, pa zelo grozno je izgledala okupirana in uničena Evropa. Sedaj je bogata je, razvita. Samo Nemčija rabi na leto okoli 260 000 migrantov, ker se Nemci starajo, podaljšuje se življenska doba, otrok je manj zaradi konformizma, IN nekdo, mora tudi delati. Migranti jim prav pridejo. Edino nekaj politikov nosove viha, ker so migranti druge vere . TAISTI politiki se sklicujejo na vero, pa sploh niso verni. Politikantstvo, hinavstvo.

  • ZatonMesecnikov

   #Hitlerja, njegovih zvestih psov in drugih človeških zajedalcev ni več, pa zelo grozno je izgledala okupirana in uničena Evropa.#

   kako bi izgledala Europa šele, če ne bi za delavskim socialistom, levičarjem Adolfom prišli še komunisti.

   #Samo Nemčija rabi na leto okoli 260 000 migrantov, ker se Nemci starajo,#

   kako pravijo tvoji dadice, može seljak da napusti selo, al neče selo nikad iz seljaka. Z drugimi besedami, če bo migrant delal BMWja, ne bo to takšen BMW, kot ga je pa znal narediti Nemec. Ker drugače bi ga migrant že znal narediti pri sebi doma.

   #IN nekdo, mora tudi delati. Migranti jim prav pridejo.#

   na Bavarskem so zagnali programe za njihovo vključitev v javna dela. Rezultat je bil ničen, saj se nanje sploh niso prijavljali. Delo ni v njihovem planu, saj njihove kulture niso zrastle iz Dela. Protestantskega severnjaka in njegove delovne navade, pač ne more nihče nadomestiti. Ker drugače bi bil že svet tudi kje drugje tako razvit, kot je pa Nemčija.

   Lupetaš ko Maxim po Diviziji Dadice, kot pravijo tvoji…

   • Dada

    Nemci niso hinavci. Vera jih v biznisu ne zanima, gre za delovni učinek. Razlika med Nemcem in Slovemcem je, da Nemec res dela, versko prepričanje migrant uresničuje v svojem prostem času. Slovenec pa bi bil politik, skliceval bi se na vero, čeprav ni veren, iskal bi sindikalne pravice, misli si, da je najbolj priden, IN za drobiž ne bo delal. Zato velja star pregovor, 3 Slovenci, 5 strank.

    • ZatonMesecnikov

     #Vera jih v biznisu ne zanima, gre za delovni učinek. Razlika med Nemcem
     in Slovemcem je, da Nemec res dela, versko prepričanje migrant
     uresničuje v svojem prostem času.#

     Nemce ne, migrante pa zanima. Če bhi tvoja teza držala, Afrika danes ne bi bila greznica na zemlji, ampak Raj na Zemlji.

     Ko Lueranski beli prebivalci s svojimi delovnimi navadami in smislom za racionalno organizacijo dvignejo roke, stvari propadejo. primer je Rodezija – Zimbabwe. Miselnost, da boš dosegel isti učinek, če boš namesto 10 nemcev pripeljal 10 2x ali 3x zapečenih, je absurdna.

     • Dada

      Nisi dojel sporočil. Nisi sposoben dojeti.

     • ZatonMesecnikov

      Tudi jaz ti lahko natrosim flanc, pa na koncu rečem, da nisi sposobna dojeti sporočila dadice. Čisto simpl je to.

      Če boš v Nemčijo uvažal Afriko, potem boš ščasoma Nemčijo transformiral v Afriko in ne boljšo Nemčijo.

     • Dada

      SDS ima preveč skrbi z drugimi. Nemci so namreč zelo uspešen narod, ekonomsko politično. Zelo dobro skrbijo za Nemčijo. Seveda vedo bolje vse, kako se stvarem streže, v primerjavi z SDS. Ha,ha,ha, sploh nimajo strahu, da bo Afrika v Nemćiji, take bedarije lahko skujete le v SDS. Že dolgo so ljudje temne polti v Nemčiji, dobro jim gre, ker Nemci niso homofobi. Strezni se, je že čas.

    • ZatonMesecnikov

     #Zato velja star pregovor, 3 Slovenci, 5 strank.#

     To je lari fari dadicfe. Pregovor gre takole: Dva Slovenca dve stranki, trije Slovenci, pevski zbor.

 • ZatonMesecnikov

  Ti bi o kakšnih Agendah debatiral baronćić?

 • Dada

  PANIKA v SDS. Prijatelji domobrancev, nacisti in Hitlerjeva vojska so zasedli Evropo. Bila je uničena, ljudje so stradali, nastala je begunska kriza. Zavezniki so zatrli naciste, ustavili Hitlerja in poglejte Evropo danes. Razvita, bogata je. Evropa se stara, otrok je manj zaradi komformizma in samo Nemčija potrebuje okoli 260 000 migrantov za delovno silo. Nekdo pač mora generirati ljudi, ker države potrebujejo delavce.
  Samo nekaj politikov viha nosove, ker so migranti druge vere. Nemce ne moti, tam imajo Turke že dolgo let, imajo Turke župane mest, župan Londona je potomec Indijskih priseljencev…. Ravno politiki, ki jih moti druga vera, sploh niso verni, torej gre za politikantstvo in hinavstvo. Če SDS moti druga religija, EVROPA JE NAPADENA, imajo možnost odseliti se v Argentino, Avstralijo…. Tam so že pravoverni Slovenci.

 • skorpijon93

  kreteni zahodnjaški, čehom do kolen ne sežete

 • Rožle

  he he .. samo ti si res šizo .. pa sej to sam itaq dobr veš

 • Janez Novak

  A se kdo sekira zaradi uničevanja Evrope? Vlada mirno servisira migrante, opozicija bolj ali manj molči, v Bruslju tudi od t.i. desnih ni videti in slišati ničesar. Važno je, da imajo dobre plače, ostalo je njhova briga samo pred volitvami.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X.
  PREMALO JE
  SAMO TAKOLE – MEDIJSKO – OPOZARJATI
  NA
  TAKE NEGATIVNE, GROZEČE, ŠKODE ITD. PRINAŠAJOČE – POJAVE, OSEBE !
  TREBA JE TUDI
  – KOREKTNO, UČINKOVITO – UKREPATI – PROTI NEGATIVNOSTIM !
  ZA
  TAKO UKREPANJE – IMAMO – POLITIČNE STRANKE – UKREPAJO NAJ !

  pozitivni. z ničemer slabim oremenjeni PENZIONISTI – kot sem jaz Janez Kepic-Kern
  smo
  seveda – ODLOČNO – PROTI
  takim , tako se zdi – NEGATIVNIM AKTERJEM
  “žal” delujočim v naši “r. Sloveniji.
  NIKAKOR PANE
  moremo – PA MI – T.I. POZITIVNI PENZIONISTI
  PRA – NIČ
  ALI LE MALO – STORITI – P R O T I ali jih – BLOKIRATI !
  takim negativnim akterjem.
  To
  naj pač storijo – POITIVNE SLOVENSKE POLIT STRANKE,
  KI
  SO V PARLAMENTU – NAŠE R. SLOVENIJE – mar ne ?
  Saj
  zato – TE POLIT STRANKE – SPLOH – TUDI – OBSTOJIJO
  IN
  ZATO
  TUDI -PREJEMAJO
  DEL NAŠEGA – T.I. DAVKOPLAČEVALSKEGA JAVNEGA DENARJA ! Mar ne?
  Bolj živo
  in JAVNO, NA TV
  NAJ SE POLIT STRANKE – O D Z I V A J O
  na
  take dokazljivo NEGATIVNE aktivnosti
  in na “NEGATIVNE” osebe. EX OK knjižničar iz LJ. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Janez

  Ja Pi,kice,a zdaj ko vam drek zaliva goltance,pa bi bil gospod Janša že dober,da vas ubrani pred nožem na vratu?Prej pa ste na polno srali po njem.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TULE.
  DAJMO SE IZ REALNIH DOGAJANJ
  V
  ZGODOVINI – KAJ – SE TUDI – KAJ – NAUČITI !

  NI TREBA, DA SE ZALETIMO – SE POŠKODUJEMO – ZATO,
  DA ZNAMO PRAV VOZITI AVTO
  IN
  PRAV REŠEVATI TEŽAVE, KI SE
  NAM DOGAJAJO V ŽIVLJENJU ! MAR NE ?

  CITATNO IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENINA”

  ZGODOVINSKA DEJSTVA
  IN ZGODOVINSKA – UPORABNA SPOZNANJA
  – O MIGRACIJAH,
  , O NASPROTJI H MED VETSTVI
  IN
  KAKO TAKA NASPROTJA – USPEŠNO REŠITI
  NA
  NE PREVEČ BOLEČ NAČIN
  IN
  – BREZ NEPOTREBNIH
  – ČLOVEŠKIH ŽRTEV. L.R. EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ JANEZ KEPIC-KERN
  P.S.

  EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
  “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

  CITATI SLIK
  16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
  16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
  Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
  Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih,
  ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.

  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.

  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju,
  na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd..
  Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.

  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju
  – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti.
  Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO
  o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto
  – s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”:
  – voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis
  – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej

  “po vtisu – predšolsko malovednim”

  novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd.
  – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.

  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!

  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.

  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.

  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi

  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal

  t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!

  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
  – utemeljeni v
  – T.I. “razumnem stališču”, da dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju!

  Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!
  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern

  Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
  BOLJ
  IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH, O OSEBAH, KI
  JIH NAVAJAM
  -BEROČI NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
  DAJMO SE
  IZ DOGODKOV,
  KI SO SE REALNO
  DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
  SE – TUDI
  KAJ – N A U Č I T I ! MAR NE? L.R. Janez K. Kern

  CITATNO IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENINA”
  IN MOJEGA KAR OK E-PORTALA “SLOVENIANA”