fbpx

Napadena Evropa! Zbogom, Evropa!

Foto: epa

Okrog petsto afriških migrantov je pred kratkim okupiralo glavno pariško letališče, imenovano po velikem državniku, velikem Francozu, velikem zagovorniku svojega naroda, njegove samostojnosti, svobode in pravic, Charlesu de Gaullu.

Prav ironično je, da nosi njegovo ime prostor, v katerega so migranti vdrli, okupirali  enega od terminalov in zahtevali, da se srečajo s francoskim predsednikom vlade Edouardom Philippom.

“Francija ne pripada Francozom!”
Migranti so vzklikali: “Francija ne pripada Francozom! Vsi imamo pravico biti tukaj!” Večino migrantov, ki so si nadeli ime “črni jopiči”, je nezakonitih priseljencev, ki živijo v improviziranih prebivališčih po Parizu in pariških zatočiščih, njihove zahteve pa so bile jasne – dovoljenje za stalno prebivanje ali francosko državljanstvo vsem migrantom ter dovoljenje, da v Francijo nemudoma pripeljejo še svoje družine. Seveda. “Dokumente za vse!”, so vzklikali v upanju, da bi si na ta način pridobili pravico do ugodnega življenja na račun države. Poleg tega je bil njihovo nasilno zavzetje letališkega terminala uperjeno tudi proti eni od letalskih družb, Air France, od katere so zahtevali, da neha sodelovati pri deportaciji migrantov v njihove države. “Prekinite z vsem finančnim, materialnim, logističnim ali političnim sodelovanjem pri deportacijah!” Število teh se je namreč v enem letu povečalo za dobrih dvajset odstotkov, pa čeprav v primerjavi z nenehno naraščajočim številom nelegalnih migrantov v Franciji ostaja sramotno nizka, 14.859 jih je bilo namreč v lanskem letu. Njihov protest se je, potem ko so jih obkolili do zob oboroženi francoski policisti v polni zaščitni opremi in ko so njihovi predstavniki, za zaprtimi vrati imeli sestanek z družbo Air France, potem mirno končal. Do naslednjič. Kajti družba Air France je bila samo ena od tarč njihovega nasilja. Druge sledijo, so obljubili organizatorji. Kmalu.

Francija, kakršno smo poznali, postopoma izginja
Morda to niti ne bo potrebno, če imajo dovolj potrpljenja še kakšno leto. Francija namreč izginja. Katoliška bela Francija, Francija, “najstarejša hči Cerkve”. Po zadnjih raziskavah je v Franciji med mladimi, starimi med 18 in 29 let, enako število muslimanov in katoličanov. Na vsakega mladega francoskega katoličana torej mlad musliman. In medtem ko mladi Francoz študira, uživa, se zabava, dela, ustvarja kariero, dom, njegove želje po otrocih pa se končajo pri številu ena,  je na drugi strani mlad musliman, ki večinoma živi od socialne podpore, brezdelnež, ki pa ima najmanj eno ženo, štiri, še raje deset otrok. André Malraux, francoski novelist in nekdanji minister za kulturo, je nekoč dejal, da “nobena civilizacija ne preživi brez verske osnove“. Danes je samo še 13 odstotkov Francozov aktivnih vernikov Katoliške cerkve. Leta 1981 jih je bilo 70 odstotkov. Med mlado generacijo jih je manj kot tri odstotke. Pa niso prešli kam drugam, tudi druge krščanske veroizpovedi so po številu vernikov marginalne. Razen islama. 14 odstotkov vseh prebivalcev sebe opredeljuje kot muslimana. In medtem ko francosko avtohtono prebivalstvo izgublja svoje korenine, tudi verske, in se izgublja v nekakšnih fantazmagoričnih pravljicah o univerzalizmu, multikulturalizmu, progresivnosti, ki zavrača vse zastarele konservativne nazadnjaške ideje in verovanja, se muslimansko prebivalstvo povečuje. In najhuje je, da so to različni ljudje. Različnih narodov, različnih domovin, vendar je nad vsemi ne glede na razlike pomembno samo eno: islam. Islam je nad vsem. Nad prvotno domovino, nad narodom, nad Francijo. Zato Francija, kot jo poznamo, izginja. In bo izginila. Zbogom, Francija …

Tudi Švedska bo izginila. Verjetno še prej kot Francija!
Tudi Švedska bo izginila. Verjetno še prej kot Francija! K temu bodo, če se kaj ne spremeni, pripomogle predvsem švedske oblasti s svojimi norimi zakoni. Najnovejša iniciativa, ki jo je seveda začel socialdemokrat, aktualni minister za pravosodje Morgan Johansson, ki bo po vsej verjetnosti kaj kmalu “meso postala”, posega v švedsko zgodovino, v najgloblje švedske korenine in jih brez resnega premisleka samo zaradi multikulturnosti in progresivizma seka kot za šalo. Tokrat so se odločili, da bodo prepovedali rune. Runsko abecedo, pa ne samo te starodavne pisave nekaterih germanskih plemen, pač pa tudi nekatere stare vikinške, skandinavske simbole in nakit, ker – pazite – naj bi vzbujali sovraštvo. Sovražni govor v znakih in simbolih skratka. In izmislili so si najboljši lažni razlog za to prepoved – te sporne črke in simbole naj bi med drugo svetovno vojno uporabljali nacisti. In ko karkoli na kakršenkoli način, pa naj bo resnica ali laž, povežeš z nacisti, potem je to treba uničiti, prepovedati, zažgati. Pa čeprav so rune stare več kot 1200 let in nimajo prav nikakršne zveze z nacisti. In simboli Thorovega kladiva, Odinovega vozla in magičnega simbolnega kolesa vigisvira, s katerimi so vsi Švedi vsaj zgodovinsko povezani, imajo zanje poseben pomen, v njih vzbujajo ponos na njihove korenine, na to, od kod prihajajo. Zanimiva kontradikcija je, da so rune bistveni element veroizpovedi asatru, znova obujenega starega verovanja v nordijske bogove.

Vegisvir, star vikinški simbol, obdan z runami – poleg keltskega vozla na udaru progresivistov, ki želijo s tem izbrisati vse, kar je švedskega, da bi dosegli “novo družbo”.

Torej je iniciativa pravzaprav rasizem, saj gre za zatiranje veroizpovedi, in je poleg tega, da je skrajno bedasta, pravzaprav protizakonita. Kot da bi prepovedali križ zaradi tega, ker so ga med drugimi uporabljali ku-klux-klanovci, ali arabske številke, ker so jih uporabljali in jih uporabljajo pripadniki Islamske države … Pa vendar, kljub silovitem ogorčenju v švedski družbi iniciative niso umaknili, pač pa bodo v bližnji prihodnosti o njej razpravljali v švedskem parlamentu. Ne tako skrita agenda, ki stoji za njo, je, vsaj za tiste, ki znamo pogledati globlje, popolnoma jasna: treba je izbrisati vse, kar bi avtohtone prebivalce spomnilo in spominjalo na to, kaj so. Zato, da postanemo amorfna masa brez korenin, ki jo bodo potem iztrebili ali  z lahkoto pomešali z niže inteligentnimi, niže razvitimi, manj civiliziranimi divjaki, ki še kar naprej prihajajo na našo celino. Če je bilo leta 1970 na Švedskem manj kot en odstotek migrantov – 0,95 odstotka, jih je bilo leta 2017 17 odstotkov. Projekcije njihove rasti − leta 2020 22 odstotkov, leta 2100 68 odstotkov švedske populacije. Zbogom, Švedska …

Migranti bodo finančno izčrpali Evropo
Še prej pa bodo novi Švedi, novi Francozi, novi Evropejci dodobra izčrpali naše blagajne, naše zlate rezerve … Kajti tudi tako lahko uničiš dobro delujočo družbo. Da preprosto zmanjka denarja. Seveda bo del denarja poniknil v žepe tistih, ki se ukvarjajo z najrazličnejšimi storitvami, ki jih ponujajo beguncem. A številke samo rastejo. Nemčija je lani porabila rekordnih 23 milijard evrov za integracijo več kot milijona beguncev na njihovem državnem ozemlju. Leto prej jih je bilo “samo” 20,8 milijarde. Približno tretjina tega denarja je šla sicer za to, da bi se končno ustavil migrantski val, in za izboljšanje življenjskih razmer v njihovih matičnih državah, večina denarja (sedem milijard evrov in pol) pa je šlo za domovanja in integracijo migrantov v Nemčiji, največ iz Sirije, Iraka in Afganistana. Alice Wiedel, vodja parlamentarne skupine Alternative za Nemčijo v nemškem parlamentu, je tako zapravljanje imenovala “zelo draga zabava za dobrodošlico na račun državljanov“. Državljanov, ki, če ne bodo takoj reagirali, kmalu ne bo več. Na koncu bo ostal samo: Zbogom, Evropa …

M. S. Š.