Napetosti pred poletjem naraščajo, Hrvaška zaskrbljena tudi zaradi slovenskega primera ugrabitve: V Bosno in Hercegovino po nekaterih ocenah vsak mesec vstopi 30 tisoč nezakonitih migrantov!

Foto: epa

Ker so aktualne migrantske poti nezakoniti migrant našli tudi na področju Gorskega Kotarja, v zaledju Bibirja, Klane, Breze, Rupe in Pesjaka, so policisti pričeli patruljirati tudi na teh področjih, ki sicer veljajo za težko prehodna in gozdnata. Zaskrbljujoča so namreč podatki bosanskih medijev, ki poročajo o veliki koncentraciji migrantov v državi. Ti poročajo, da že nekaj mesecev zapored v državo vsak mesec prihaja več kot 30 tisoč nezakonitih migrantov.

Hrvaški mediji so tudi na slovenskem primeru ugrabitve 79-letnega Belokranjca, ki so ga nezakoniti migranti ugrabili, ga zvezali in nato odvrgli pred prehodom meje, utemeljili oceno, da bo v poletnih mesecih problem z migranti še kako aktualen in pereč.

Slovenija je od januarja letos Hrvaški vrnila več kot 1500 migrantov, ki jih je ta prijela na svojem teritoriju. Z lepšim vremenom je pričakovati veliko povečanje nezakonitih prehodov meje, saj je koncentracija migrantov na hrvaško-bosanski meji velika, poroča Novi List.

Nekatere migrantske poti, ki so migrantom najbolj zanimive, vodijo iz Bosne in Hercegovine skozi prede Like, eden del poti pa vodi skozi naselja in gozdnate površine Primorsko-goranske županije ob meji s Slovenijo. Slovenska policija je sredi maja na področju PU Novo Mesto, PU Koper in PU Ljubljana ujela več kot sto nezakonitih migrantov iz tretjih držav in nekaj oseb, ki so migracije organizirale. Kot na Hrvaškem je tudi v Sloveniji največ migrantov iz Pakistana, Turčije, Sirije, Egipta, Eritreje, Sudana, Maroka, Afganistana, Alžirije in Irana.

Foto: Twitter

Bosanski mediji poročajo, da že nekaj mesecev zapored v državo vsak mesec prihaja več kot 30 tisoč nezakonitih migrantov, zato je v prihodnje pričakovati povečan val nezakonitih prehodov. Bosna in Hercegovina ima pri soočanju z migrantsko problematiko težavo, da imajo na voljo premajhno število policijskih enot, ki bi lahko učinkovito varovale državno mejo. Zaradi tega obstajajo predvidevanja, da so realne številke migrantov še večje.

Vsak teden v zapor pridejo 2-3 organizatorji nezakonitih migracij
Povečanje migrantskega vala v Bosni in Hercegovini se kaže tudi na Hrvaškem. Še posebej je opazno povečanje prehodov skozi področje Gorskega Kotarja, zato ne čudi zaskrbljenost lastnikov vikendov na tem področju, saj ti vanje vlamljajo v iskanju hrane in druge vredne lastnine. Iz zaporov v Reki poročajo, da imajo za zapahi več organizatorjev nezakonitih prehodov meje. Od lanskega leta pa vse do danes se je zaradi organizacije migracij pred sodnikom znašlo vsaj 50 oseb. Vsak teden v zaporih pristaneta vsaj 2-3 osebe.

Migranti se na poti proti cilju na Zahodu soočajo tudi z različnimi težavami. Največji problem predstavlja neusmiljena narava. Velikokrat je namreč mogoče slišati, kako se je zaradi nemirnega morja potopil čoln poln z migranti, na Hrvaškem pa so imeli tudi primer smrti zaradi podhladitve v zimskih mesecih.

H. M.

 • rubec

  Medtem ko se ukvarjamo z navideznim problemom migrantov na hrvaško slovenski meji, nam iz madžarske nekontrolirano uletavajo madžari. Osebno sem videl tipa, ki je na sedežu avtomobila imel dve pick salami. Kaj je notri, živ bog ne ve.

  • Peter

   Počasi nehaj gledati hanzi, se ti že malo pozna, no….

  • stajerc5

   Velika nevarnost, torej pozor! Na eni strani gledajo celo vrvice(zazigalne?) ven!

   • rubec

    Sem vedel, da je nekaj narobe, ampak na 113 se jim gladko jebe.

    • stajerc5

     Ko poklices 113, se ti javijo samo “izza zbuna” z radarjem ali policistko v rokah!

 • Franc Šink

  30 tisoč na mesec ? To je tisoč na dan. Se sploh kdo zaveda teh številk? Pri teh številkah začnejo veljati drugačni zakoni.
  Se gospa Merkel in njena banda sploh zaveda kaj je storila Evropi ?

  • to_mi_delaj

   je*e se merklovi in našim levakom za nas, oni zdaj dobro kradejo da bodo zbezali na madžarsko ko bo tukaj zavrelo.

  • Olga101

   V Sloveniji vlada “dela” – razorižuje in uničuje vojsko!

   • Zgornji

    ? :-/

 • ZatonMesecnikov

  Mene pa zanima, kako se jih toliko nabere v Bosni in Srbiji. Včasih so se vsaj trudili, da bi jih v Grčiji ustavili, sedaj niti to ne več.

  • Olga101

   Zahvalite se Fajonki in Vajglu, ki sta pomagala rušiti zakonito desno makedonsko vlado! Zdaj vidite zakaj, saj je desna vlada uspešno ščitila Evropo pred NEZAKONITIMI migracijami!

 • RATATA

  Botri migrantov, ki pridejo v Bosno so slovenski glumci Đuro, Tanja, Angelina in Brad, tako da preljube nam hrvatarje nima kaj skrbeti.

 • sodnikisozločinci

  Letos ne grem na morje. Te selitve se morajo končati.

 • Darth Vader

  če bo zaradi ilegalcev na hrvaškem okrnjena turistična sezona se bodo srečali z upadom BDP…..če pa se sesuje hrvaški tampon :) bo pa v Sloveniji veselica…domine padajo…

  • Zgornji

   :-(

 • Nata

  Veste kaj ?? Pobralo nas bo, tako, kot je rekel Grabus !!Preplavili nas bodo s svojimi številnimi potomci. Saj mi ne želimo imeti svojih otrok. Raje imamo kužke , pa zveri na dvorišču !! Pa čim manj kmetij, da lahko kupujemo ničvredno zelenjavo.In nam ni potrebno garati – zanimivo, na svoji zemlji !!!!! – za ljubi kruhek ?

  A še kaj naštejem ? Sem preklemano nafrfuljena. Dost imam !

  Aha ?? Še nekaj. Sedaj ste pa o DOM-u kar tiho ? Škodo ste že naredili !!
  Tale članek g. Brščića o velikem slovenskem problemu, je sijajen
  https://domovinskaliga.si/pedrologija-morala-in-mavrica-v-zepu

 • Felikss_AH

  Dokaj ZMEREN dokumentarec “Borderless” od Lauren Southern nekaj malega le pripomore k jasnosti zakaj se podpisujejo vse mogoče deklaracije na temo “Varnih Migracij”, ali bolj natančno Nemotenega Preseljevanja Moških iz Tretjega Sveta v Evropo… potem je teh 30,000 na mesec lahko samo pilot-import tudi za naslednjih 60,000 pa 90,000… celo kakšnih 300,000 ali več na mesec… ko bo EU Parlament enkrat “konsolidiran”

  Namreč, potencialni Predsednik Evropskega Komisariata Weber noče sodelovati s “skrajno” Desnimi strankami ki edine zahtevajo stop “imigraciji”. V dokumentarcu je Lauren vprašala Neodvisnega Poslanca v Btrussels-u – Steven Woolfe-a… “Kakšen je DEJANSKI strošek v EU za imigrante letno… ODGOVOR – 150 do 200 MILIJARD € na LETO! Sploh pa ni za pozabiti kaj je vrli Timmermans javno izjavil – “Evropa bo potrebovala cca 50,000,000 migrantov do leta 2050.

  Torej… vse dokler se v Sloveniji (in po EU) ne bodo likvidirali razni Sorosevi NGOji… predvsem pa tale “naš” PIC… in dokler ne bo ves ta nagravžni pichkeraj iz teh agencij aretiran in v preiskovalnih priporih do nadaljnjega… lahko računamo da bodo te številke zelo verjetno take kot sem ih prikazal

  Da gre zares pa še en dogodek – Lauren Soundern je “dobrovoljno zaključila” kariero tečnega dokumntarista in JewTube Vlogerja in se bo kot je rekla posvetila “akademskem” študiju in zasebnosti. JewTube pa je pravkar kakšen dan nazaj NAJAVIL velike spremembe v njihovi politiki do “Sovražnega Govora”… kot so rekli “pravično” bodo onemogočili Alt-Right in Alt-Light… in rezultati so že vidni… mnogi “neprijetni” videi niso več vidni… izginjajo v “nevidno”

  Veliki iz sence ki vse to planirajo in “izdaju naređenja” izvajalcem… tisto zloglasno “naređenje” – UN Global Compact for Migration na primer, pa le niso zaupali izvajalcem ampak NJIHOVI Louise Arbour, Kanadski AshkeNAZI akademski Sionistki ob pomoči kolega Simon Schama, enako fanatičnega AshkeNAZI Kultur-Marxista.

  A se vam zdaj “končno” začenja izbijati iz glav “iluzija” o NAŠA Evropa… ker Evropa ne pripada več Evropejcem ampak vsem ki bodo tu živeli… predvidoma Muslimani in Afrosi… ostali še trmasti in mlajši pa kamor veste in znate…

 • Olga101

  Ocitno se bodo morali ljudje oborožiti in braniti sebe in svoje premoženje sami, saj skorumpirana oblast NAČRTNO ne naredi nič! Slovenijo spreminja v migrantski žep!

 • Zgornji

  Zveri prihajajo … za pospešitev Konca sveta v Naslednjem Desetletju . Žal.
  Ampak, na Koncu bo ta planet očiščen tudi te nesnage , da bo ostalo več Dobrih ljudi kot pa slabih ki so se zdaj res že Preveč namnožili (zaredili) . Mir naj vam bo.

 • Marija

  Saj v Bosni po teh poročilih in obveščanju mora biti na stotine tisočev migrantov.Kje potem so,če jih toliko vstopi.Saj Bosna ni tako velika da bi se take množice lahko tako potuhnile.Po objavljanih številkah bi že moral biti črn Balkan.Nekaj tu ne gre skupaj.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!