“Napredna” Savdska Arabija: V glavnem mestu zaprli ženski fitnes, ker v predstavitvenem videu “provocirajo” s športnimi oblačili in odkritimi lasmi

Foto: iStock

Čeprav naj bi Savdska Arabija počasi vstopila v korak s časom z odprtjem prve kinodvorane in dovoljenjem žensk (od junija letos naprej), da vozijo avtomobil je sedaj stopila velik korak nazaj. V petek so namreč savdske športne oblasti zaprle ženski fintes center v glavnem mestu Riad zaradi videa, kjer so ženske v oprijetih športnih oblačilih.

Tega ne bomo tolerirali, je zapisal vodja športne oblasti v Savdski Arabiji Turki al-Sheikh in dal odvzeti licenco tega fitnes centra. Sheikh, ki je tudi svetovalec prestolonaslednika Mohameda bin Salmana, je dal preiskati, kdo je odgovoren za videoposnetek, čaka ga tudi kazen. Tudi Saud al-Qahtani, medijski svetovalec na kraljevem sodišču, je pohvalil hiter odziv športnega organa.

V videoposnetku, ki je bil objavljen na vseh socialnih medijih je ženska z nepokritimi lasmi v telovadnici, ki brca vrečo za boksanje. Športne oblasti so prepričane, da video vsebuje prizore, ki bi lahko uničile javno moralo, poroča Jihand Watch.

Foto: iStock

Ženske morajo nositi obleke, ki pokrijejo telo in tudi njihove lase v javnosti, še posebej v delih izjemno konzervativnega kraljestva, ki ima nekatere najstrožje omejitve na svetu za ženske.

A.G.

 

 • stajerc5

  Pocakajte se deset let, pa bodo pometaci brez sluzbe, plocniki pa zglancani za drsalke…

  • KAPIBARA

   Tega pa žal ne razumen.. nimam povezave ..

   • stajerc5

    Mogoce se nisi bil na Orientu. Zaradi “zaves” do tal, ki jih nosijo njihove pretepene drage, je vedno vse cisto, vsaj v mestih…

    • KAPIBARA

     “Tanto gracioze” za razlagao :-)

 • Matevzh iz Glanza

  Fitnes bodo nahitro predelali v seriatsko mučilnico. Samo namembnost bodo spremenili.

 • OrangeHitler

  Še dobro, da moj Donnie “MAGA” Trump ne sodeluje z islamskimi fundamentalisti in takimi barbari…
  Aja, saj res…. razen tiste malenkosti z orožjem za 400 milijard in odvisnosti od njihove prevlade na BV zaradi poceni nafte.
  Sicer pa fuj fuj.
  Kajne trumpjad?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!