fbpx

Ne boste verjeli! Razvpito tržaško “skrajno desničarsko” gibanje CasaPound, ki je v soboto organiziralo “shod fašistov”, ima svojo ikono – to je Che Guevara!

Tržaški fašisti si za zgled jemljejo znamenitega revolucionarja. (foto: Twitter)

Že velikokrat smo opozarjali, da sta fašizem in komunizem dva obraza ene in iste Janusove glave. Namreč, tako Benito Mussolini kot Adolf Hitler sta bila nacionalna socialista, dejansko ju je posnemal tudi srbski “vožd” Slobodan Milošević, ki je sam izšel iz jugoslovanskih komunističnih struktur. Komunisti so bili sicer internacionalna veja socializma.

Nedavno pa je veliko negativne pozornosti v slovenskih medijih sprožil sobotni shod tržaških neofašistov. Gre za gibanje CasaPound, ki ga slovenski mediji označujejo kot skrajno desničarskega. Istočasno so svoj shod najavili tudi njihovi nasprotniki iz vrst internacionalnih socialistov. Shod naj bi bil sicer namenjen proslavitvi stote obletnice zmage Italije v prvi svetovni vojni, kar sicer ne ustreza resnici. Namreč, tedanja kraljevina Italija je pod vplivom tajne pogodbe z Angleži med samo vojno zamenjala stran in prestopila na stran antante, s čimer je v zameno dobila tudi Primorsko. Slednjo si je uradno prisvojila z zloglasno Rapalsko pogodbo dve leti po koncu prve svetovne vojne.

No, jasno pa je, da gre tudi v primeru organizacije CasaPound izvirno za socialistično gibanje, kar dokazuje tudi fotografija. Namreč, omenjena organizacija si je za eno od svojih ikon izbrala enega od legendarnih revolucionarjev, to pa ni nihče drug kot Ernesto Che Guevara 

Demokracija.si