fbpx

Nekdanji avstrijski poslanec razkril neprijetno resnico o varnosti na Dunaju: Mnoge ženske si nadenejo naglavne rute, da ne bi izgledale kot Avstrijke!

Foto: epa

Nekdanji avstrijski poslanec iz vrst Avstrijske ljudske stranke je razburil javnost in odprl številna vprašanja, ko je dejal, da morata hčeri njegovega prijatelja ponoči nositi islamsko pokrivalo, da ju ne bi prepoznali kot Avstrijki.

Nekdanji avstrijski poslanec iz vrst Avstrijske ljudske stranke Marcus Franz je v oddaji dejal, da so nekatere dunajske soseske že povsem islamizirane in nevarne do te mere, da se Avstrijci, predvsem ženske, ne upajo več gibati zunaj ob večernih in nočnih urah.

Poznam očeta dveh deklet iz problematičnega območja Dunaja, ki zvečer ne upata priti domov drugače kot zakriti v ruto, da ju ne bi prepoznali kot Avstrijki. Jaz osebno poznam problem, gre za 15. sosesko Dunaja, to je dejstvo,” je izpostavil Franz.

80 odstotkov prebivalcev Molenbeeka sestavljajo Maročani.

Evropska mesta vse manj izgledajo evropska. (Foto: epa)

Poleg tega je nekdanji politik ocenil, da se na ulicah Dunaja dogajajo “mikro agresije”, posebno značilne za območja, kjer je veliko tujih migrantov, piše RT.

C. Š.