fbpx

Nemci že pred tednom dni ustavili enega od pariških napadalcev?

Simbolična fotografija (foto: STA).

Že prejšnji teden v četrtek je bavarska policija prijela moškega, ki je v svojem avtomobilu prevažal arzenal orožja, ki bi prav lahko bil namenjen prelivanju krvi, ki smo mu bili sinoči priča v Franciji. Glede na medijem dostopne informacije se pojavljajo domneve, da bi moški lahko sodil v krog pariških napadalcev.

Osem polavtomatskih pušk AK-47 Kalašnikov, eksplozivo TNT in granate je bavarska policija prejšnji teden zasegla v vozilu s črnogorskimi tablicami.

Strašno odkritje je bilo sicer povsem naključno – ob redni kontroli prometa na avtocesti. Uradniki so med inšpekcijskim pregledom v avtomobilu s črnogorskimi tablicami odkrili več kosov eksploziva, granat in pušk Kalašnikov, informacije lokalnega kriminalističnega urada navaja nemški Focus.

Poostrila nadzor na meji
Pozornost uradnikov je najprej pritegnila pištola, ki so jo odkrili v ročnem predalu. Potem so opazili poškodbe oblog v avtomobilu, za katerimi so odkrili prvo puško. Voznika so prijeli, avtomobil v celoti pregledali in odkrili še preostalo skrito orožje.

Po tem dogodku je nemška policija poostrila nadzor na meji s Francijo in preglede na letališčih.

Voznik v priporu
Čeprav se je aretacija zgodila že prejšnji teden, policija še vedno tava v temi glede razjasnitve okoliščin. Po podatkih nemških medijev je razlog za zastoj v preiskavi tudi ta, da je voznik v priporu, kjer še ni najel svojega odvetnika, preko katerega bi komuniciral s policijo.

Je bil voznik z orožjem na poti v Pariz? Preiskava se je pričela tudi v Črni gori. Izsledki za zdaj kažejo, da voznik še nikoli ni bil kazensko obravnavan ne doma ne v tujini. Policija pa za zdaj še ni hotela potrditi, ali je bil v resnici namenjen v Pariz.

Preberite tudi druge novice na temo pariškega terorističnega napada:

Krvava noč v Parizu

Svet v šoku

Barbara Oprčkal