Nemci v strahu za svoje življenje: Dvema ženama borcev Islamske države dovoljena vrnitev v Nemčijo

Foto: YouTube

Dvema ženskama in njunim trem otrokom je bilo dovoljeno, da se vrnejo iz severnega Iraka v Nemčijo, ob tem pa so jim še obljubili, da ne bodo aretirani. Ženski sta namreč poročeni s pripadnikoma Islamske države.

Nemško zvezno vrhovno sodišče je zavrnilo tožilce, ki so opozarjali, da ženski z njunim podmladkom lahko pomenita resno grožnjo za Nemčijo. Vendar pa sodišče očitno meni, da ženski ne podpirata terorizma.

Medtem pa številni strokovnjaki v Nemčiji opozarjajo, da so ženske, ki so v zadnjih letih živele na območjih, ki jih je zavzela Islamska država, pogosto radikalizirali. “Tako tesno se te ženske identificirajo z ideologijo Islamske države, da jih lahko upravičeno imenujemo džihadistke,” pravi Hans-Georg Maasen.

Omenjeni strokovnjak je spregovoril tudi o otrocih, katerih starši so borci Islamske države, in ob tem poudaril, da imajo ti otroci oprane možgane. “Pomisliti moramo, da so ti otroci lahko žive časovne bombe.”

Grozljivi pa so tudi podatki, ki jih je pridobila nemška obveščevalna služba: več kot 960 islamistov je zapustilo Nemčijo, da bi se pridružili teroristični skupini Islamska država v Siriji in Iraku, a se jih je približno ena tretjina že vrnila …

J. G.