fbpx

Nemci zgroženi: 17-letni afganistanski migrant posilil in ubil 19-letno nemško študentko medicine

Maria Ladenburger (foto: FB)

V nemškem mestu Freiburg so iz reke Dreisam potegnili truplo Marie Ladenburger, ki je v tem mestu študirala medicino, v prostem času pa je bila prostovoljka v migrantskem centru. Forenziki so s pomočjo lasu dokazali storilca, ki je bil sicer že prej osumljen tega dejanja. Storilec je 17-letni migrant iz Afganistana, ki je dejanje priznal, sojenje se bo pričelo naslednje leto. To je že drugo posilstvo in umor na tem področju.

Glede dogodka ni jasno, če je Maria že kdaj prej srečala storilca ali ne. Preiskave so pokazale, da je bila posiljena in nato vržena v reko. Med pomembnimi dokazi, ki so vodili policijo, sta bila njen črni šal in delno pobarvan las, najden na grmu borovnice. Pri odkrivanju storilca so jim pomagali tudi odtisi nog na obrežju reke in nenavadna migrantova pričeska – primerjava las je potrdila, da se je zadrževal na kraju dogodka.

Mariin oče Clemens Ladenburger, ki je desna roka visokega uradnika EU, je popolnoma pretresen. V osmrtnici je zapisal, da je Maria predstavljala edini sončni žarek v življenju njegove družine in njegovo edino upanje je, da je Maria pri Bogu.

David Müller, šef posebne enote pri policiji, je za medije povedal: “S pomočjo intervjujev in preiskav na internetu smo lahko rekonstruirali Mariine zadnje ure življenja. 19-letnica je bila na zabavi, ki jo je zapustila ob 2.37. Nato se je domov odpeljala s kolesom, kot je to počela običajno.”

Policija preiskuje storilca, afganistanskega migranta, če ni morda on kriv tudi za smrt drugega dekleta, ki se je zgodila v začetku novembra. Tudi 27-letna Carolin G. je bila posiljena in ubita, ko je šla teč v Endingu, ki je le 28 kilometrov oddaljen od Freiburga. Na splošno se je kriminaliteta zoper ženske, ki se gibljejo brez spremstva, močno povečala.

Ali bodo novice o posilstvih in umorih le prepričale volivce, naj ne volijo Angele Merkel?
Strašne novice o posilstvih in umorih so objavljene pred konferenco kanclerke Angele Merkel, ki napoveduje ponovno kandidaturo za to mesto. Nemiri v nemških mestih, umori, zlasti pa še zadnji primeri so povečali jezo zoper politiko odprtih vrat Merklove.

A. B.