fbpx

Nemčija dela samomor: Porušili zgodovinsko krščansko cerkev, Savdska Arabija pa ponuja donacije za gradnjo 200 mošej!

Foto: printscreen

Cerkev sv. Lamberta iz 19. stoletja v Immerathu v Nemčiji so kljub protestom porušili, medtem pa mošeje in islamski centri po državi rastejo kot gobe po dežju.

Zgodovinsko stavbo, ki je bila prepoznavna po celi Nemčiji zaradi dveh stolpov in neoromanskega sloga, je porušila družba RWE, da si je omogočila dostop do rudnika lignita. Območje okrog porušene cerkve sv. Lamberta in kmetijske vasi, ki jo je obkrožala, je namreč pred nekaj leti kupila družba RWE, ki ima s tem okrajem svoje načrte. Prebivalce so tako preselili na novo lokacijo, kjer so jim “uredili” tudi novo cerkev, ki pa je le senca porušene, saj je zgrajena po sodobni zasnovi.

Zaskrbljujoče je, da se je rušenje cerkve sv. Lamberta zgodilo prav v času, ko se po Nemčiji pospešeno gradijo islamske verske zgradbe.

Proces islamizacije Nemčije se je v zadnjem desetletju močno pospešil, sploh pa v zadnjih letih, ko se je v Nemčijo naselili na tisoče Turkov. Dodatno sta k temu pripomogli tudi Angela Merkel in njena politika odprtih vrat. Leta 2015 je v Nemčijo sprejela neomejeno število migrantov, sledilo je strmo naraščanje kriminala. Medtem pa bogata Savdska Arabija ni imela politike odprtih vrat za migrante tako kot večina zahodne in severne Evrope – vendar pa je ponudila, da bi v Nemčiji zgradili okrog 200 mošej, da bi se lahko čim bolj prilagodili “novim Evropejcem”, piše Breitbart.

M. S.