fbpx

Nemčija: Migrant v napadu z nožem ubil moškega, nekaj drugih pa poškodoval

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Prosilec za azil na jugu Nemčije se je z nožem v roki spravil na več ljudi, ki so ravno tako bivali v tamkajšnjem migrantskem centru. V napadu je umrl moški, vsaj pet ljudi pa jo je odneslo s poškodbami, je sporočila policija. 

Nemška tiskovna agencija dpa je poročala, da je napadalec, domnevno stanovalec zavetišča, v nedeljo zvečer potrkal na vrata prostorov stavbe v Kressbronnu ob Bodenskem jezeru. Ko so mu stanovalci okoli 22. ure odprli vrata, jih je ta zabodel.

En migrant je zaradi poškodb na mestu takoj umrl, enega hudo poškodovanega so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, za tem pa so reševalna vozila v bolnišnično zdravljenje odpeljala še štiri poškodovane. Takoj sicer ni bilo jasno, ali so bili v napadu ranjeni tudi drugi ljudje.

Identitete napadalca niso razkrili
Policisti so pred zavetiščem prosilcev za azil pridržali 31-letnika, njegovega imena pa niso navedli na račun nemške politike varovanja zasebnosti. Forenziki so danes zjutraj še izvajali preiskavo na kraju dogajanja. Ni jasno, ali je napadalec 31-letnik, ki je prejšnji mesec povzročal izgrede v isti migrantski namestitvi v Kressbronnu in drugim grozil z nožem.

Župan Daniel Enzensperger je na Facebooku zapisal, da je šokiran nad dogajanjem. “Moje misli so z žrtvami in njihovimi družinami. Rad bi se zahvalil vsem nujnim in reševalnim službam: policiji, gasilski brigadi in reševalni službi,” je še dodal po poročanju britanskega Daily Maila. Motiv za napad zaenkrat še ni znan.

Nina Žoher