fbpx

Nemčija se sooča z realnostjo: Mladoletni muslimanski migranti so zrasli, sedaj posiljujejo Nemke!

Foto: iStock

Iz glavnega mesta nemške zvezne dežele Porenje – Pfalška Mainz poročajo, da sta se pred sodnikom na okrožnem sodišču v Mainzu znašla dva migranta, ki sta osumljena posilstva nič hudega sluteče 34-letne Nemke. 

Pred sojenjem je bila izvedena obsežna kriminalistična preiskava, ki je razkrila, da je zdravnik, pri katerem je žrtev poiskala pomoč, s privolitvijo žrtve o posilstvu s strani dveh migrantov obvestil policijo v Mainzu.

Po navedbah nemških medijev je do posilstva prišlo v torek, 16. oktobra. V posilstvo ženske sta bila vpletena 47-letni Iranec in njegov prijatelj – 18-letni Afganistanec. Naslednji dan je obupana in pretresena žrtev poiskala pomoč pri zdravniku, ta pa jo je nato kmalu po tem premestil v bolnišnico, kjer je bila deležna pregleda, ustrezne oskrbe, o posilstvu pa je bila obveščena tudi policija.

Foto: iStock

Oba posiljevalca znanca policije
Glede na podrobnosti, ki jih je žrtev posredovala policiji, in na podlagi obsežne preiskave je kriminalistični policiji v Mainzu uspelo identificirati dva osumljenca, katerima je bila v petek prejšnji teden odvzeta prostost. Po navedbah Presseportala je 47-letni posiljevalec stari znanec policije zaradi posedovanja drog, povzročitve hujše telesne poškodbe in kraje. Zaradi posedovanja nedovoljenih drog mu je bila v začetku leta za pet mesecev in pol odvzeta prostost.

47-letnik je v Nemčijo prispel leta 2016 in kmalu dobil dovoljenje za začasno prebivanje, medtem ko je 18-letnik v Nemčijo prispel leto prej kot mladoletnik brez spremstva. Sicer je bila prošnja za azil 18-letnika, ki je prav tako znanec policije, februarja letos zavrnjena, trenutno pa ima začasno dovoljenje za prebivanje.

H. M.