fbpx

Nemčija trepeta pred novo nevarnostjo: Kar 390 tisoč Sircev v Nemčiji ima pravico v državo pripeljati svoje družine!

(Foto: STA)

Nemška vlada pričakuje, da bo do leta 2018 v Nemčiji kar 390 tisoč Sircev z odobrenim statusom begunca, kar bo dalo vsakemu posamezniku pravico v državo pripeljati svojo družino. Posledično bo število Sircev v Evropi eksponentno naraslo v zelo kratkem času. 

Trenutno je v Nemčiji okrog 267.500 Sircev, ki že imajo pravico, da se ponovno združijo s svojo družino, ta številka se bo predvideno do naslednjega leta povečala vse do 390.000, poroča Focus Online. Če bo vsak človek v državo pripeljal samo 3 člane družine, se bo število migrantov v Nemčiji v enem letu povečalo za več kot milijon.

Od januarja 2015 do junija 2017 je nemška vlada odobrila 230 tisoč viz z dovoljenjem združitve z družino. Sirska vlada je dejala, da pričakujejo, da bo število zahtev za ponovno združitev družin drastično naraslo v prihodnjih mesecih, veliko kandidatov pa je še v postopku pregleda oz. preiskave, ali so primerno kvalificirani za pridobitev vize.

Več milijard evrov stroškov
V letu 2015 je Nemčija sprejela več kot milijon migrantov, veliko jih je prišli iz Sirije in severne Afrike. Višek migrantske krize je vladi povzročil veliko stresa, zaradi prostorske krize so bili prisiljeni migrante namestiti v šolske telovadnice in druge javne stavbe. Migrantska kriza je Nemčijo stala več milijard evrov, vključno s celoletnim proračunskim zneskom. A kljub temu nekateri trdijo, da bodo migranti spodbudili nemško gospodarstvo. Ekonomisti pa pravijo, da za dolgoročno državno rast migranti predstavljajo veliko oviro, poroča Breitbart.

Foto: epa

Angela Merkel ne bo ukrepala glede migrantske krize
Nemška kanclerka Angela Merkel noče omejiti števila izdaj azila, čeprav bo povečanje števila migrantov v državi dodatno obremenilo že zelo obremenjen sistem. Nedavne ankete kažejo, da bo Angela Merkel najverjetneje zmagala na volitvah, ki bodo potekale naslednji mesec. In čeprav je Merklova poostrila stališča nezakonitega priseljevanja in povečala število deportacij neuspešnih prosilcev za azil, bo najverjetneje njena odločitev glede omejitve števila migrantov ostala nespremenjena in se bo islamizacija Evrope nadaljevala.

N. Š.