Nemčija v šoku, ker je migrant obglavil dojenčka in ubil njegovo mamo

Promigrantska vlada Angele Merkel je nemškim medijem prepovedala poročanje o barbarskem zločinu, ki ga je zagrešil muslimanski migrant, ko je svojemu enoletnemu otroku na peronu železniške postaje v Hamburgu z nožem odrezal glavo.

V Nemčiji vlada cenzura. Angela Merkel je že pred časom uvedla drakonske zakone, ki medijem prepovedujejo poročanje o najbolj nagnusnih zločinih. Navkljub temu so na svetovni splet pricurljali posnetki zločina, ki se je po poročanju spletnega portala Novi svjetski poredak zgodil aprila letos.

33-letni nigerijski muslimanski migrant Mourtala Madou je na peronu železniške postaje v Hamburgu sredi belega dne z nožem napadel svojo bivšo, s katero sta imela komaj eno leto staro hčerko. Madou je z nožem zabodel deklico, ki je ležala v vozičku, in ji razparal vrat. Zatem je zabodel svojo bivšo v prsi in pobegnil z mesta zločina, ki se je zgodil vsem na očeh. Nož, s katerim je zagrešil grozodejstvo, je enostavno odvrgel v koš za smeti na železniški postaji. Madouja so pozneje prijele oblasti.

Mediji v nagobčnikih
Mati štirih otrok je kasneje umrla v bolnišnici. Video, ki prikazuje mesto zločina, ki ga je tiskovni predstavnik policije Timo Zill označil za “naklepnega”, je kmalu zaokrožil po spletu. Vseeno so nemške oblasti pritisnile na vsakogar, ki je objavil video, domnevno zaradi poskusa, da bi zaščitili žrtve. Postavlja se vprašanje, katere žrtve ščiti oblast Angele Merkel, glede na to, da je osumljeni Madou že pokončal odraslo žensko in obglavil svojo leto dni staro hčerko.

Po pričevanjih očividcev naj bi šlo za “uboj iz časti”. Vprašamo se lahko, kakšna čast neki mora biti pokončati leto dni starega nedolžnega otroka na najbolj krvav, umazan, nečloveški in naravnost živalski način? V videoposnetku se lahko vidi telesa žrtev, ne pa tudi obrazov. Očividci na posnetku trdijo, da je Madou dojenčku odrezal glavo.

Nemške oblasti so dopustile poročanje o umoru ženske, ne pa tudi o umoru dojenčka. Številni Nemci so prepričani, da je vlada to storila zato, ker se boji, da bi bilo poročanje o grozovitem umoru dojenčka kaplja čez rob za migrantov sito nemško javnost. Zaradi objave posnetka na svojemu blogu je policija vdrla v stanovanje hamburškega blogerja Heinricha Kordewinerja. Ravno tako so preiskali stanovanje pevke gospelov, ki je posnela omenjeni video.

Resnica vseeno ušla cenzuri
Nekaj nemških medijev je v skrbi pred cenzuro vseeno poročalo o policijskih racijah v stanovanjih neodvisnega blogerja in pevke. Vseeno si niti en novinarski medij ni drznil v svojih prispevkih omeniti, da je migrant otroku odrobil glavo.

Navkljub vsemu trudu nemških oblasti pa se je dejstvo, da je migrant otroku odrezal glavo, na koncu le pojavilo v sodnih spisih hamburškega okrožnega sodišča, o čemer so poročali na spletnem portalu Achgut.

Ivan Šokić