fbpx

Nemška policija še vedno išče terorista na prostosti – ta je v državo prišel kot migrant

Foto: epa

Nemške oblasti še vedno iščejo osumljenega za načrtovanje terorističnih napadov, potem ko so včeraj v njegovem stanovanju na vzhodu Nemčije odkrili eksplozivna sredstva. 22-letni moški sirskega rodu, ki je osumljen načrtovanja bombnega napada, je v državo prispel pred več meseci kot begunec, je danes sporočila tiskovna predstavnica kriminalističnega urada v zvezni deželi Saška.

Nemške policijske enote še niso našle 22-letnega Džabra Albakra – moškega iz Sirije, ki je osumljen načrtovanja napada z razstrelivom. Gre za človeka, pri katerem so v stanovanju v nemškem kraju Chemnitz včeraj odkrili eksplozivni material. Znano je, da je policija evakuirala stanovalce iz okoliških bivalnih objektov, eksploziv pa so na prostem nadzorovano razstrelili. Včeraj so obenem aretirali še tri osumljence, domnevno povezane z iskanim Sircem.

Nemčija – zelo privlačna “teroristična destinacija”
V preteklosti so na nemškem ministrstvu za notranje zadeve že opozarjali na to, da je Nemčija država, v kateri je možnost terorističnih napadov zelo visoka. Govori se o nekaj 100 ljudeh, ki so sposobni izvedbe tovrstnih kriminalnih dejanj ali kako drugače sodelovati pri njih. Tovrstni kriminalci so sposobni zagrešiti zločine tako posamično kot tudi skupinsko. Pojavljajo se tudi domneve, da omenjeni akterji pripadajo IS.

D. M., STA