fbpx

Nemški borec proti zaščitnim ukrepom pristal na respiratorju

Slika je simbolična (Foto: epa)

Direktor univerzitetne klinike v Leipzigu Christoph Josten je na petkovi tiskovni konferenci dejal: “Enega od znanih lateralnih mislecev, ki je demonstriral v Leipzigu, so intubirali osem dni kasneje.” Po Jostenovih besedah ​​naj bi bil moški okužen s koronavirusom.

V skladu s tem naj bi enega vidnih protestnikov odpeljali v bolnišnico teden dni po škandaloznih demonstracijah 7. novembra, kjer so ga morali priključiti na respirator. Protest je prišel na naslovnice medijev, ker je bilo dovoljeno število 16 tisoč udeležencev znatno preseženo in se mnogi udeleženci niso držali niti veljavnih pravil o razdalji niti zahteve glede maske, je poročal Bild.

Direktor univerzitetne klinike v Leipzigu Christoph Josten je na petkovi tiskovni konferenci dejal: “Enega od znanih lateralnih mislecev, ki je demonstriral v Leipzigu, so intubirali osem dni kasneje.” Po Jostenovih besedah ​​naj bi bil moški okužen s koronavirusom. Infektolog Thomas Grünewald s klinike Chemnitz je opozoril, da koronavirus ni gripa. “Vsak se lahko okuži, vsak lahko zboli, vsak lahko umre zaradi te bolezni,” je dejal.

Foto: epa

Od vseh ljudi je eden od soorganizatorjev po dogodku hudo zbolel. Kot kaže pa se razmere zaostrujejo tudi v bolnišnicah, saj je profesor Josten opozoril: “Ne moremo zdržati več.” Opisuje, da so se znašli v zelo težkem položaju, saj bodo primorani bolnike preseliti in zapreti celotne oddelke.

Sara Rančigaj