fbpx

Nemški Der Spiegel: Sir, koka, umori – to je današnja Nizozemska!

Naslovnica nemškega časopisa Der Spiegel.

Problemi, ki jih je na Nizozemskem povzročila liberalna politika, postajajo vedno bolj očitni tudi tujim medijem. Nemški Spiegel tako opozarja, da je država, ki slovi po prostituciji in drogah, postala mafijski paradiž. Kokainske tolpe so oborožene s kalašnikovi, življenja novinarjev, policistov in pravnikov, ki želijo karkoli ukreniti glede takšnega stanja v državi pa so v smrtni nevarnosti. Zadnji tak primer je atentat na raziskovalnega novinarja Petra R. de Vriesa, ki je sodeloval v sodnem procesu proti šefu nizozemske kriminalne organizacije, Maročanu Ridouanu Taghiju.

“Ta teden na naslovnici Spiegla: Sir, koka in morilci – Kako je Nizozemska po sprostitvi politike o drogah postala mafijski paradiž,” je na glavno temo nove številke nemške revije opozoril madžarski zunanji minister Péter Szijjártó.

“Po tem, lahko nizozemski premier Mark Rutte, ki trpi za težkim primerom madžarofobije, razume resnico madžarskega rekla, naj vsak prvo pomete pred svojim pragom,” je na Facebooku zapisal Szijjártó. “Na Nizozemskem se kokainske tolpe oborožujejo s kalašnikovi, policisti, pravniki in novinarji pa tvegajo svoja življenja,” so uvodoma opozorili pri Spieglu. “To je zgodba o državi, ki se je prostovoljno predala drogam.”

Na Nizozemskem kritične novinarje pobijajo
Spomnimo, nizozemski premier Rutte je eden od najvokalnejših kritikov Madžarske na EU ravni. Madžarom očita, nespoštovanje skupnih evropskih vrednot, spodkopavanje vladavine prava in krčenje medijske svobode. Dejstva ga niso nikoli zanimala. Rutteju gre predvsem v nos, da Madžari niso pripravljeni molčati, temveč ko vidijo krivico, nanjo opozorijo. Primer z Nizozemsko je še toliko bolj neprijeten, ker se o nespoštovanju evropskih vrednot, spodkopavanja vladavine prava in krčenja medijske svobode oglaša premier države članice EU, ki navkljub vsem pravilom EU še vedno deluje kot davčna oaza. Ravno tako na Nizozemskem novinarje, ki si drznejo biti kritično do kriminalnega kokainskega podzemlja enostavno ubijejo.

Ubiti nizozemski novinar Peter R. de Vries. (Foto: STA)

Zadnji tak primer je bil atentat na nizozemskega raziskovalnega novinarja Petra R. de Vriesa, ki so ga 6. julija 2021 sredi Amsterdama ustrelili v glavo. De Vries je bil na poti domov iz televizijskega studia RTL Boulevard. Zaradi posledic strela je umrl devet dni kasneje, 15. julija 2021. Nizozemski mediji so poročali, da je eden od vpletenih v de Vriesov umor nečak ali bratranec enega od pomagačev najbolj iskanega nizozemskega kriminalca, Maročana Ridouana Taghija. De Vries naj bi bil vpleten v sodni proces proti Taghiju. Maročan naj bi bil vpleten v najmanj 10 umorov povezanih z organiziranim kriminalom, preprodajo drog in vodenjem kriminalne organizacije.

Nizozemski premier Mark Rutte je v času svoje vlade povzročil več škandalov. (Foto: epa)

Namesto da bi Rutte skupaj s svojo koalicijsko partnerico Sophie in ‘t Veld pometel pred domačim pragom, pa se po diktatu judovskega milijarderja Georgea Sorosa raje vtika v delovanje drugih držav. Misija odprta družba na Nizozemskem je že dosežena. Rezultati pa kažejo, da državi vladajo priseljenski narkokarteli. Raznolikost je moč. In če ima Rutte doma pekel, je v njegovem interesu, da enak pekel vzpostavi tudi v drugih državah članicah EU. Še posebej takih, ki delajo vse za to, da ne bi nikoli postale takšne kot Nizozemska.

Spomnimo, Rutte se je zelo angažiral za Madžarsko, ko je od Sorosovega sina Alexa izvedel, da nameravajo Madžari zaostriti kazni za pedofile. Mlajši Soros naj bi propagando LGBT kulta jemal tako resno, kot njegov oče vprašanje odprtih meja. Po trditvah madžarskih virov na Nizozemskem je Rutte v mladosti zagovarjal legalizacijo pedofilije in sodomije, od tega se tudi kasneje ni nikoli distanciral. Sam nima ne otrok, ne žene, ne partnerice. V enem intervjuju pa je še posebej poudaril, da sam ni homoseksualec.

Ivan Šokić