fbpx

Nemuslimani očitno živimo v “zablodi”: Muslimani naj bi bili najbolj čisti in naj bi najlepše dišali

Foto: iStock

Pridigar, ki se je spreobrnil v islam, je namignil, da muslimani dišijo bolje kot neverniki. Isa Graham je pri tem uporabil analogijo moškega, ki po naključju vkoraka v hotelsko konferenčno sobo, z namenom, da izpostavi superiorno čistočo muslimanov. Ta naj bi po njegovem mnenju prav zaradi te nemudoma ugotovil, ali so v prostoru muslimani. 

Po prepričanju Grahama bi izgubljeni moški v prostoru, polnem muslimanov, poleg čistoče opazil, da tukaj govorijo na vljuden način, izstopala pa naj bi tudi čistoča kopalnice. Kakorkoli, striktni pridigar, ki podpira muslimansko organizacijo Ahlus Sunnah Wal Jamaah, je bil kritičen do zmernih muslimanov, ker ti niso na pravilen način sprejeli šeriatskega, islamskega pravnega sistema, ki med drugim predvideva kazen v primeru prešuštva.

Način, kako se muslimani predstavijo, naj bi bil izjemno pomemben
“Namesto da bi bili ponosni na šeriatsko pravo, se postavljamo v obrambni položaj in nanj ne gledamo v pravi luči,” je izpostavil in dodal, da imajo muslimani dolžnost, da širijo svojo vero. “Najbolj pomembno je, na kakšen način se predstavimo in se vedemo kot muslimani, kajti šele nato lahko vse predstavimo ljudem.”

Foto: iStock

Grahamova pridiga je bila predstavljena na letni konferenci organizacije Ahlus Sunnah Wal Jamaah v mladinskem islamskem centru Hume v Melbournu. Njegova odmevna pridiga je bila vernikom podana tri mesece po tem, ko je sorodni pridigar Abdulghani Albaf pobesnel zaradi moških, ki so za uriniranje uporabili pisoar v javnem stranišču. “Vsako moško javno stranišče ima pisoarje, kjer moški stojijo kot živali in urinirajo drug poleg drugega. Kaj je huje kot to, da obstajajo muslimani, ki uporabljajo tovrstne pisoarje?” je izpostavil v pridigi.

N. Ž.