fbpx

Neverjetno, kako spet zavaja CNN: Voditelj Wolf Blitzer zanikal teroristični napad v Barceloni in ga primerjal z incidentom v Virginiji!

Foto: CNN. Wolf Blitzer.

Prolevičarska ameriška televizijska mreža CNN spet razburja javnost, potem ko je voditelj Wolf Blitzer bizarno primerjal teroristični napad v Barceloni z incidentom v ameriški zvezni državi Virginija, kjer so se med seboj spopadli podporniki in nasprotniki podrtja kipa konfederacijskega generala iz časa ameriške državljanske vojne Roberta E. Leeja. Wolf Blitzer je namreč v pogovoru z dopisnikom s terena Jimom Sciuttom razpravljal o možnostih, da je bil napad v Kataloniji “kopija” nasilja v Charlottesvillu, ki je izbruhnilo na maršu zagovornikov bele rase. V Charlottesvillu je rasist zapeljal v množico ljudi, umrle so tri osebe, medtem ko je bil napad v Barceloni seveda teroristične narave, saj je zanj odgovornost že prevzela tudi Islamska država – ubitih je bilo 13 ljudi. CNN-ov novinar pa napada v Barceloni ni izpostavil kot terorističnega, temveč je izjavil, da je bilo ob obeh tragedijah uporabljeno enako orožje za ubijanje, pa čeprav zaradi ”drugačnih političnih” razlogov. Kritiki opozarjajo, da gre za tipično ignoranco ameriškega režimskega novinarja, ki pozablja, da je bilo podobnih napadov, ko vozilo zapelje v množico ljudi, v Evropi samo v zadnjem letu kar šest.

“Ja, pojavila se bodo vprašanja o kopijah napadov,” je v prenosu na CNN razlagal Wolf Blitzer. “Pojavljala se bodo vprašanja, ali je bilo tisto, kar se je zgodilo v Barceloni, v resnici kopija tistega, kar se je zgodilo v Charlottesvillu v Virginiji, čeprav so morda vpletene drugačne osebnosti z drugačnimi političnimi ambicijami. Vsi pa uporabljajo isto smrtonosno orožje: vozilo z visoko hitrostjo zapelje v množico ljudi, v množico pešcev,” je povedal.

Naj spomnimo. Divjanje protestnikov in njihovih nasprotnikov v Charlottesvillu se je končalo s tragedijo, ko je ameriški rasist zapeljal v množico ljudi, tri ubil, več deset pa poškodoval. V Barceloni pa je bilo v terorističnem napadu, za katerega je odgovornost prevzela skupina Islamska država, ubitih 13 ljudi, več kot 80 pa huje ranjenih. Napada nista povezana, saj v Virginiji nikakor ni šlo za teroristični napad, ki bi ga izvedli islamski skrajneži.

Foto: CNN. Tragedija v Charlottesvillu

Nica, Berlin, London … Ignoranca novinarja CNN, ki pravi, da je Barcelona kopija napada v Charlottesvillu
Napad z vozilom, ko islamski terorist zapelje v veliko množico ljudi, je taktika, ki jo džihadisti zdaj uporabljajo že leta, saj smo podobne napade videli v Nici, Berlinu in Londonu. Skupina Islamska država svoje vojščake s propagando že dolgo časa uri za napade z večjimi vozili, praviloma tovornjaki, saj gre za lažje izvedljivo in bolj nepredvidljivo naravo napadov. Smo pa letos videli tudi nekaj napadov desničarskih in levičarskih skrajnežev z avtomobilom, nazadnje je letos junija moški zapeljal v množico muslimanov pred mošejo v londonskem parku Finsbury.

Ameriški konservativci zdaj pravijo, da je zadnje poročanje televizije CNN še eno v dolgi vrsti dokazov, da ima ameriški predsednik Donald Trump še kako prav, ko medij opisuje kot #fakenews, torej tovarno lažnih novic. Letos maja smo bili priča zrežiranemu protestu muslimanov v Londonu, ko so v javnost prišli posnetki, kako novinarka usmerja protestnike, kje naj stojijo, kako naj dvignejo svoje transparente in kako glasno naj vpijejo.

Na CNN se na plaz kritik, ki se je usul na račun njihovega novinarja Wolfa Blitzerja, sicer še niso odzvali.

T. F.