fbpx

Neverjetno: Obubožani Grčiji bo odslej svetoval zloglasni Rothschild

Foto: iStock

Znani poslovni časnik Financial Times je objavil novico, da bo zloglasni Rothschild postal ekonomski svetovalec obubožane Grčije. 

Najbolj znano mednarodno bančno in finančno podjetje dinastije Rothschild bo odslej svetovalo Grčiji glede odplačevanja dolga in v pogajanji z mednarodnimi pogajalci. Kot je znano je Grčija zelo zadolžena, novi svetovalci pa bodo z delom začeli še pred 20. februarjem.

Znano je, da obubožana mediteranska država brez dodatne finančne pomoči ne bo zmogla odplačati 7 milijard evrov dolga do meseca julija, kot to zahtevajo posojilodajalci. Celotni grški dolg obsega že 232 milijard evrov in še vedno narašča.

Izstop iz evroobmočja?
Prav tako se govori, da bi Grčija lahko opustila valuto evro v zameno za ameriški dolar, kar bi šokiralo Evropsko unijo in njeno gonilno silo Nemčijo. To bi bil pravzaprav ponižujoč udarec za Evropsko unijo, ki je po besedah Trumpovega kandidata za predstavnika v EU, Teda Ballocha, zelo mogoč. Grški gospodarski zlom je državi nakopal tudi velike sankcije gospodarjev iz Bruslja, uvedbo trojke, državi so celo grozili z izključitvijo iz Unije. Toda, če bi Grčija iz Evropske unije izstopila sama, bi bil to bržkone velik udarec za kanclerko Angelo Merkel.

M. P.