fbpx

Neverjetno: Socialni demokrati bi borce Islamske države integrirali s pomočjo radikalnih muslimanov

Foto: YouTube

Nemški senator za notranje zadeve Andreas Geisel iz Socialdemokratske stranke v Nemčiji ima naravnost bizarno zamisel, ta namreč javno predlaga, da bi se dalo vrnjene borce Islamske države integrirati s pomočjo radikalnih mošej v Berlinu. 

Geisel je svoj načrt predstavil časopisu na 22. policijski konvenciji. V intervjuju je predlagal, da bi pri integraciji nekdanjih borcev uporabil tako imenovane “legaliste”, po definiciji nemških varnostnih služb gre za radikalne muslimane, ki si želijo doseči svoj cilj brez uporabe nasilja. Sem sodita na primer turško versko-politično gibanje Milli Görüs in Muslimanska bratovščina.

Preberite več: Islamska država grozi Evropi s posebej izurjeno spečo vojsko, ki je pripravljena za napad!

Novinar tabloida BZ Gunnar Schupelius je glede predloga Geisela dejal, da deluje, kot da želijo uporabiti požigalce za netenje požara. Na BZ so se odločili, da kontaktirajo Geisela z namenom, da ne bi prišlo do napačnega razumevanja izrečenih besed. Iz njegovega urada so potrdili izrečeno, torej, da Geisel predlaga vzpostavitev dialoga med povratniki in “legalisti” iz muslimanskih skupnosti, ki se ne poslužujejo nasilja, saj naj bi to privedlo do deradikalizacije.

Foto: Twitter

Kritik ne manjka
Borce Islamske države bi tako sprejeli muslimani, ki nasprotujejo nemški zakonodaji in želijo ustvariti kalifat. V zvezi s tem se je med drugim kritično oglasila Karsten Woldeit iz Alternative za Nemčijo, ki je zatrdila, da v Nemčiji nikakor ni prostora za tiste, ki se zavzemajo za teokracijo, navaja Voice of Europe.

H. M.