Neverjetno: V Nemčiji prikrivali kazniva dejanja migrantov, da ne bi prispevali k spodbujanju predsodkov!

Foto: Twitter

Lokalne oblasti v severnem delu Nemčije so prikrivale dolg seznam kaznivih dejanj s strani migrantov, vse od posilstev do napadov, spolnih zlorab otrok, in to vse z namenom, da ne bi prispevali k spodbujanju predsodkov. Na ta način sicer poskušajo prebivalce prepričati, da so prispeli migranti miroljubni, a podatki, ki prihajajo na površje, kažejo povsem drugačno sliko.

Podatki policije so razkrili, da se je v Boostedtu, severnem delu Nemčije, dogodilo 117 primerov kaznivih dejanj, in to vse le v zadnjih treh mesecih.

Po poročanju lokalnega časopisa Lübecker Nachrichten tako niti eno izmed kaznivih dejanj pod vprašanjem naj ne bi bilo povezano z migracijami, poročalo se je namreč o storitvah kaznivih dejanj, v katerih je bilo uporabljeno orožje, o grožnjah, premoženjski škodi, posilstvih, vključno s posebej resnimi primeri, kot je spolna zloraba komaj 9-letne deklice v mesecu februarju.

Število kaznivih dejanj strmo narašča
Po vrhuncu migrantske krize leta 2015 je v Boostedtu prišlo do porasta kriminala. Januarja 2019 je bilo po poročanju Breitbarta naseljenih že kar 1.369 prosilcev za azil. Število kaznivih dejanj v nastanitvah, namenjenih za migrante, se je skoraj vsako leto več kot dvakrat povečalo, odkar je nemška kanclerka Angela Merkel odprla nemške meje. Lani se je zgodilo kar 343 kaznivih dejanj, če pa upoštevamo, da so leta 2015 zabeležili le 33 kaznivih dejanj, lahko opazimo, da gre za velik porast.

Angela Merkel (Foto: epa)

V lanskem letu so med drugim zabeležili dva umora, štiri primere spolnih zlorab in kar 28 primerov kaznivih dejanj, povezanih z drogami. V zadnjem letu se je kriminal v mestu Boostedt povečal za skoraj 75 odstotkov, število tatvin pa se je po poročanju Hamburger Abendblatta povečalo z 68 na 167 v istem obdobju. Ob lanskoletni predstavitvi statistike kriminala v zvezni deželi Schleswig-Holstein, kjer se nahaja Boostedt, so sicer priznali, da je prišlo do porasta kriminala, a do bolj natančnega poročanja v javnosti seveda ni prišlo.

Od začetka migrantske krize so se nemške oblasti večkrat soočale z obtožbami, da je bilo policijskim silam v državi naloženo, da naj ublažijo ali prikrijejo zločine, ki jih zakrivijo migranti. V nemški zvezni deželi Thuringia so na primer regionalni mediji poročali, da je bilo policistom naročeno, naj ne izdajajo sporočil za javnost v primeru kaznivih dejanj, ki se izvajajo v migrantskih centrih. Predstavniki policijskih sindikatov, ki so opisali situacijo, ki so jo v migrantskih centrih policisti doživljali skoraj vsak dan, so potožili, da se kriminal s strani migrantov sistematično prikriva. Klub resnosti navedb je ministrski predsednik Turingije Bodo Ramelow vse obtožbe zanikal.

H. M.

 • Andrej

  Nič ni tako skrito, da ne bi enkrat prišlo na dan. Izkušnje kažejo, da čimprej pride resnica na dan, tem bolje je in tem lažje jo je rešiti.

 • bojan

  Tud brez tega odkritja večina ve kaj migranti v EU počnejo

 • janezxy

  Ne samo v Nemčiji,tudi pri nas levuharska banda po medijih prikriva resnico.Niti ne objavijo pravega števila,koliko je pri nas teh kamelojebcev.

 • Antonius

  Zdaj pa res ne razumem čigavih predsodkov. Nemke so postale sredstvo za blaženje nekakšnih predsodkov! Čigavih?!
  A je frau Merkl tudi priložila kakšen delček svojega telesa, za blažitev predsodkov tistega njenega povabljenca s katerim se je v veselem razpoloženju nastavljala fotografom?

  • Marija

   Mogoče je tolažil prav njo?

 • samsara

  Je v Sloveniji kaj drugače?

 • šmentanamuha

  Tudi pri nas ne poročajo resnice o migrantih in njihovem kriminalu. Policaji so zrevoltirani, ker morajo v rokavicah delati z mladimi moškimi, ki so vse bolj predrzni. Vedno kje v ozadju preži kakšna “varuhinja migrantskih pravic”, mi je rekel eden, sploh ne vemo, kaj naj naredimo. Prava policiji v Sloveniji so postale nevladne organizacije.

 • šmentanamuha

  Kdaj bodo Nemci izgnali to Merkuljo, tako kot so Francozi Napoleona, doživljenjsko na samotni otok.

 • Van Der Waals

  PRI MUSLIMANIH SE NI ZA ČUDITI ONI SO ZMOŽNI USEGA KAR JE V NAŠEM KAZENSKEM ZAKONIKU! BREZ MORALE TAKO KOT LEVIČARJI!!!

 • xtc

  Ja Nemči počasi bo treba očistiti in podmazati orodje očitno drugače ne bo šlo in še kje.
  Dejansko bi morali vsakega uradnika,kot polituika ,ki onemogoča točne objave o kriminalcih vreč iz službe oz. mu prepovedati nadaljnje politično udejstvovanje.