fbpx

Neverjetno: V Nemčiji prikrivali kazniva dejanja migrantov, da ne bi prispevali k spodbujanju predsodkov!

Foto: Twitter

Lokalne oblasti v severnem delu Nemčije so prikrivale dolg seznam kaznivih dejanj s strani migrantov, vse od posilstev do napadov, spolnih zlorab otrok, in to vse z namenom, da ne bi prispevali k spodbujanju predsodkov. Na ta način sicer poskušajo prebivalce prepričati, da so prispeli migranti miroljubni, a podatki, ki prihajajo na površje, kažejo povsem drugačno sliko.

Podatki policije so razkrili, da se je v Boostedtu, severnem delu Nemčije, dogodilo 117 primerov kaznivih dejanj, in to vse le v zadnjih treh mesecih.

Po poročanju lokalnega časopisa Lübecker Nachrichten tako niti eno izmed kaznivih dejanj pod vprašanjem naj ne bi bilo povezano z migracijami, poročalo se je namreč o storitvah kaznivih dejanj, v katerih je bilo uporabljeno orožje, o grožnjah, premoženjski škodi, posilstvih, vključno s posebej resnimi primeri, kot je spolna zloraba komaj 9-letne deklice v mesecu februarju.

Število kaznivih dejanj strmo narašča
Po vrhuncu migrantske krize leta 2015 je v Boostedtu prišlo do porasta kriminala. Januarja 2019 je bilo po poročanju Breitbarta naseljenih že kar 1.369 prosilcev za azil. Število kaznivih dejanj v nastanitvah, namenjenih za migrante, se je skoraj vsako leto več kot dvakrat povečalo, odkar je nemška kanclerka Angela Merkel odprla nemške meje. Lani se je zgodilo kar 343 kaznivih dejanj, če pa upoštevamo, da so leta 2015 zabeležili le 33 kaznivih dejanj, lahko opazimo, da gre za velik porast.

Angela Merkel (Foto: epa)

V lanskem letu so med drugim zabeležili dva umora, štiri primere spolnih zlorab in kar 28 primerov kaznivih dejanj, povezanih z drogami. V zadnjem letu se je kriminal v mestu Boostedt povečal za skoraj 75 odstotkov, število tatvin pa se je po poročanju Hamburger Abendblatta povečalo z 68 na 167 v istem obdobju. Ob lanskoletni predstavitvi statistike kriminala v zvezni deželi Schleswig-Holstein, kjer se nahaja Boostedt, so sicer priznali, da je prišlo do porasta kriminala, a do bolj natančnega poročanja v javnosti seveda ni prišlo.

Od začetka migrantske krize so se nemške oblasti večkrat soočale z obtožbami, da je bilo policijskim silam v državi naloženo, da naj ublažijo ali prikrijejo zločine, ki jih zakrivijo migranti. V nemški zvezni deželi Thuringia so na primer regionalni mediji poročali, da je bilo policistom naročeno, naj ne izdajajo sporočil za javnost v primeru kaznivih dejanj, ki se izvajajo v migrantskih centrih. Predstavniki policijskih sindikatov, ki so opisali situacijo, ki so jo v migrantskih centrih policisti doživljali skoraj vsak dan, so potožili, da se kriminal s strani migrantov sistematično prikriva. Klub resnosti navedb je ministrski predsednik Turingije Bodo Ramelow  vse obtožbe zanikal.

H. M.