New York se spreminja v pravo fronto nasilja: Na ulicah ležijo mrtvi, izgredniki pa napadajo nič hudega sluteče mimoidoče, prizanešeno ni niti najstarejšim!

Datum:

New York se spreminja v pravo bojišče. Iz ZDA namreč prihajajo vesti o vse večjem nasilju in številnih umorih. V enem primeru je bil nek moški ubit, medtem ko je pomival avto, 92-letna ženska pa prav tako povsem slučajno napadena. V tem ameriškem mestu streljanje postaja del vsakdanjika. 

Iz New Yorka prihajajo vesti, da je bil nek moški ustreljen, medtem ko je nič hudega sluteč pral svoj avto. Dogodek se je pripetil prav v času povečanega števila umorov in streljanj na tamkajšnjih ulicah. Podoben primer predstavlja 92-letna starka, ki je bila žrtev povsem slučajnega napada. V primeru moškega naj bi šlo za 35-letnika, ki ga je policija našla na kraju dogodka s strelsko rano v vratu. Tamkajšnji vodja detektivov Rodney Harrison je glede dogodka poročal tudi na svojem profilu na Twitterju. Neljubi pripetljaj so ujele kamere, poroča RT.

Kratek video posnetek prikazuje moškega, ki čisti avtomobilska kolesa, mimo pa se sprehodi drug moški, se mu približa in ga od blizu ustreli, pri čemer ni natančno vidno, ali je strel usmerjen v glavo ali v vrat. Zatem ustreljeni pade, zločinec pa dejanje ponovi ter pobegne s kraja dogodka. Po uradnih podatkih je bil ustreljen v tilnik. Motiv za umor ni znan, morilec pa je še vedno na prostosti. Podobnih posnetkov je na spletu sicer še veliko. Prav tako je veliko pozornosti pritegnil posnetek, na katerem se je črnec fizično znesel nad mimoidočo starko, ki si je morala pri hoji celo pomagati s pripomočki. Afroameričan jo je porinil na tla, pri čemer je njena glava za las zgrešila požarni hidrant, temnopolti pa je mirno nadaljeval svoj sprehod po ulici, kot da se ni nič zgodilo.

Rashida Brimmagea, 31-letnega spolnega prestopnika iz drugega posnetka, je policija identificirala in ga tudi aretirala. Vendar to še zdaleč ni bila njegova prva aretacija. Policija ga je namreč pridržala že več kot stokrat. Kriminalno dejanje je samo del širšega trenda v že omenjenem ameriškem mestu. Umorov je bilo v mesecu maju za 79,1 odstotka več v primerjavi z enakim mesecem lani, streljanje pa je naraslo za preko 60 odstotkov. Prav tako je precej več kraj avtomobilov in tatvin. V splošnem je kriminal sicer upadel za več kot 20 odstotkov. Tudi aprila so tam zabeležili upad kriminala, vendar je bil prav tako zabeležen porast števila umorov, ropov in kraj avtomobilov. Tamkajšnja policija je zaradi dogajanja močno zaskrbljena.

https://twitter.com/DisrnNews/status/1272871942106886146?s=20

“New York zgleda kot prizor iz Mad Maxa,” je nekdo naslovil posnetek na spletu, ki prikazuje resnost razmer v že omenjenem ameriškem velemestu, ki še najbolj spominjajo na prizore iz kakšnega Hollywoodskega filma. Vsepovsod lahko namreč opazimo kupe smeti in skupine roparjev, ki plenijo, kjer je le mogoče. Na ulicah prihaja tudi do pretepov. “Če mesto ali zvezna država ne želi ukrepati, kot bi bilo potrebno in obvarovati življenja in lastnino ljudi, bom uporabil vojaške sile Združenih držav Amerike in hitro rešil težavo namesto njih,” je bil nedavno jasen ameriški predsednik Donald Trump.

Jani Kos

Sorodno

Zadnji prispevki

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil!

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...