fbpx

Neznanec s kislino napadel v nočnem klubu v Londonu in poškodoval najmanj 12 ljudi

Toxic green liquid in messure flask in chemical labolatory under UV light

Neznanec je v zgodnjih jutranjih urah v londonskem nočnem klubu izvedel napad s kislino in povzročil opekline vsaj 12 ljudem. V klubu je bilo v času napada 600 ljudi, policija pa spet zanika, da bi šlo za terorizem, čeprav so napadi s kislino najbolj pogosti ravno v muslimanskem svetu. Napadalca še iščejo.

Da je Evropa čedalje bolj izpostavljena, priča današnji napad s kislino v londonskem nočnem klubu, v katerem je bilo v času napada 600 ljudi. Zabavo je prekinilo politje kisline na obiskovalce, opekline pa je utrpelo najmanj 12 ljudi. Policija je sporočila, da poškodbe niso življenjsko nevarne, poškodovance pa so že oskrbeli na kraju nesreče.

Na kraj nesreče so policisti prišli okoli enih ponoči, ko se je novica o škodljivi in jedki snovi že razširila, nato pa so okoli nočnega kluba na vzhodu Londona zaprli vse ceste. Do sedaj niso prijeli še nikogar, so pa napadi s kislino pogosti predvsem v muslimanskem svetu in v zadnjem obdobju tudi v Londonu.

Napad s kislino pusti trajne posledice na telesu žrtve (foto: epa).

Napadi s kislino postajajo stalnica
V Londonu se je število napadov s kislino v zadnjih letih močno povečalo. Od leta 2010 so zabeležili več kot 1.800 tovrstnih napadov, je pretekli mesec poročal BBC. Lani je bila jedka snov uporabljena pri 454 kaznivih dejanjih, predlani pa pri 261. V tem mesecu je bila v Londonu v napadu s kislino poškodovana tričlanska družina s triletnim sinom.

C. Š., STA