fbpx

[Ni za občutljive] Tako kruto severnokorejski režim obračunava z ljudmi, ki želijo pobegniti iz vajeti neusmiljene diktature

Foto: YouTube

Po smrti nesrečnega ameriškega študenta Otta Warmbierja so se pojavila številna ugibanja o tem, kakšnih vrst mučenja je bil deležen v severnokorejski diktaturi. Zdaj pa je v javnost prišel šokanten posnetek, ki prikazuje, kako agent severnokorejskega ministrstva za državno varnost med zaslišanjem pretepa žensko do nezavesti, ker je skušala zbežati iz države. Slednje več kot očitno potrjuje, da gre za diktaturo, ki s pomočjo strahovlade in nespoštovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin ohranja svojo oblast. Neizpodbitno je dejstvo, da posnetek predstavlja redek vpogled v brutalni režim najbolj skrivnostne države na svetu, kot je tudi neizpodbitno, da je enake metode, še ne dolgo nazaj, pri nas uporabljala tudi komunistična Služba državne varnosti – Udba.

Posnetek prikazuje varnostnega agenta, ki brutalno pretepa žensko, in sicer tako, da je videti, kot da se bo sesedla, na steni na radiatorjem pa je videti sveže sledove krvi. Opaziti je mogoče tudi moškega, ki je prav tako podvržen vrsti napadov in mučenju s pomočjo palice, kajti obe žrtvi sta obtoženi poskusa pobega iz Severne Koreje v sosednjo Kitajsko.

Žensko tudi obtoževali, da je imela spolne odnose s Kitajci in Južnokorejci
Gre za posnetek procesa mučenja iz leta 2012, ki mu je podvržena ženska, ki je v želji po preživetju zapustila Severno Korejo in prečkala reko Tuman, ki jo mnogi uporabljajo za pobeg iz severnokorejske diktature. Agent je žensko vztrajno spraševal, če je imela spolne odnose s Kitajci in Južnimi Korejci ter kljub njenemu zanikanju ni popustil. Poleg tega, da ji je agent skušal sneti spodnje hlače, je zaradi njenega zanikanja nesrečnico začel daviti z vrvjo.

Foto: YouTube

Moškega zapornika so, za razliko od ženske, mučili s palico, poleg poskusa pobega so ga obtoževali, da je raztrgal fotografijo Kim Jung Ila, očeta trenutnega voditelja Kim Jong Una. Med zaslišanjem se je bil prisiljen klanjati slikama Kim Jung Ila in Kim Il Sunga, ki predstavlja prvega predstavnika dinastije Kim.

Foto: YouTube

 

Foto: epa

Video posnetek se je pojavil nekaj dni po tem, ko je Severna Koreja prek državnega severnokorejskega časnika, s sedežem v Pjongjangu, opozorila svoje zahodne sovražnike glede nesrečnih krikov in žalostnih stokov, ki naj jih bi bilo mogoče slišati po tem, ko bo Kim Jong Un sovražnike zmlel v prah in Severni Koreji zagotovil končno zmago.

N. Ž.