fbpx

Nihče ni varen – Teroristični napad v Londonu

Foto: epa

Življenje na območju poleg britanskega parlamenta v Londonu je zastalo, ko so v popoldanskem času odjeknili streli. STA navaja, da je bilo več ranjenih, britanski BBC pa dodaja, da so poleg parlamenta opazili moškega z nožem v roki.

Napadalec z nožem naj bi enega od policistov zabodel, zato so ga policisti ustrelili. Parlament je zaradi incidenta prekinil s sejo, premierka Theresa May pa je zaradi varnostnih razlogov zapustila prizorišče. Blizu parlamenta je pristal tudi reševalni helikopter, da bi oskrbel več poškodovanih, poroča  britanski Express.

Policija po poročanju portala Russia Today dogodke obravnava kot teroristični napad.

Na podlagi tvitov politikov in novinarjev pa se je izvedelo, da naj bi bilo v incidentu slišati tri ali štiri strele. Po izstrelitvi teh so območje zaprli za javnost, osebju v parlamentu pa naročili, naj ne zapuščajo zgradbe.

Po navedbah britanskih medijev naj bi pred napadom na policista nekdo z avtom zapeljal v skupino ljudi, ki se je nahajala na Westminstrskem mostu in pri tem povozil več kot deset pešcev in kolesarjev, več oseb pa je bilo poškodovanih. STA poroča, da je policija po incidentih zaprla podzemno železniško postajo  Westminster.

Foto: epa

Jayne Wilkinson, priča dogodka, je povedala, da je fotografirala Big Ben in zagledala skupino ljudi, ki je tekla v njeno smer ter dodala, da je bil med njimi tudi okrog 40-letni Azijec, ki je v rokah nosil nož, policisti pa so mu sledili. “Nato so odjeknili trije streli in moški se je zgrudil ter mrtev obležal na tleh.”

N. Ž.