fbpx

Nore razmere v migrantskem centru v Franciji: Ženske nosijo plenice, da bi se ubranile posilstev

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

“Moški vedo, da sem sama, enako je z otroci, zato me hočejo posiliti,” je v strahu dejala ženska iz migrantskega centra v Franciji, v katerem so nadzor prevzeli kriminalci.

Iz francoskega centra za migrante Dunkirk prihaja šokantna vest, da so ženske in otroci pogosto žrtve posilstev tihotapcev z ljudmi. Delavci prostovoljci poročajo, kako morajo ženskam dostavljati plenice za odrasle, razmere pa so tako kritične, da ponoči ne upajo niti na stranišče. Poročilo humanitarne organizacije piše tudi o spolno zlorabljenih otrocih.

S plenicami se obvarujejo nočnih obiskov toaletnih prostorov
Britanski opazovalci so nad razmerami v francoskem centru zgroženi, saj v njem živi okrog 2 tisoč ljudi povsem brez varnosti, razmere za življenje pa so zelo krute, saj so nadzor v njem prevzeli kriminalci. Ženske in otroci tako niso nič drugega kot objekti za posilstva, nasilje in druge oblike zlorab.

Foto: epa

Ker je za ženske ponoči prenevarno hoditi v skupne toaletne prostore, so plenice postale najbolj iskano blago, s katerim se skušajo zaščititi pred morebitnimi posilstvi.

Cilj jim je Velika Britanija
Trenutno v Franciji poteka vroča razprava o tem, kdo je najbolj odgovoren za stanje v francoskem centru Dunkirk. Tam živeči migranti so odločeni, da ne bodo več živeli v Franciji in želijo naprej proti Veliki Britaniji, zaradi zavez nekdanje vlade Davida Camerona, da bodo sprejeli 3 tisoč otrok in mladoletnikov. Seveda tja hočejo tudi kriminalci in posiljevalci, poroča Speisa.

M. P.