fbpx

Noro: Štiriletni otroci si na počitniškem taboru za ‘transseksualne in spolno spremenljive otroke’ dnevno spreminjajo spolno usmeritev

Foto: iStock.

V Kaliforniji že deluje počitniški tabor za ‘transseksualne in spolno spremenljive otroke’, Bay Area Rainbow Day Camp, kamor sprejemajo otroke od četrtega leta starosti dalje. Lastnica in ustanoviteljica tabora pravi, da se v taboru osredotočajo na zagotavljanje “varnega prostora za raziskovanje spolne identitete in izražanja“, medtem ko kritiki trdijo, da bodo majhni otroci v kampu postali zgolj zmedeni. 

Sandra Collins je ustanovila tabor zaradi svoje transseksualne hčerke. Collinsova pravi, da njen tabor otrokom ponuja varno okolje, kjer so zaradi svoje spolne identitete lahko sproščeni že od majhnega. Tabor ima tako samo spolno nevtralne kopalnice in stranišča, “da bi jih s tem učili spolno vključevanje in enakopravnost,” je povedala za Daily Mail. Vsako jutro si otroci ob prijavi izberejo svoje ime zaimkom on ali ona po lastni izbiri. Otroci si lahko dnevno spreminjajo svojo spolno usmeritev.

Ko otrok misli, da je drugega spola
Mnogi starši pravijo, da so se njihovi otroci poistovetili z drugim spolom že v rani mladosti. Molly Maxwell, mati enega od udeležencev, trdi, da že vse, odkar je njen otrok začel govoriti, pravi, da je deklica. “Jaz sem sestra. Jaz sem hčerka. Jaz sem princesa. Bila je zmedena. Mi smo bili zmedeni,” je povedala za Associated Press. Maxwell je dovolila otroku, da si je pustil rasti dolge lase, se oblačil kot punčka, kasneje pa je celo zamenjal ime.

Vpis na tabor se je od ustanovitve leta 2014 potrojil. Letos ga je obiskovalo 60 otrok, naslednje leto pa namerava lastnica odpreti  še podoben objekt v Koloradu. Povečanje vpisa naj bi po mnenju Collinsove kazalo na vse večje število otrok, ki so transspolni.

Foto: epa.

Otroke sili v transseksualnost
Kritiki pa pravijo, da tabor prezgodaj sili otroke k sprejemanju odločitev o njihovem spolu. V juniju so trije strokovnjaki v znanstvenem časniku New Atlantis objavili članek, v katerem so zagovarjali, da transseksualne hormonske terapije in terapije za potrditev spola “silijo nekatere otroke, da vztrajajo kot transseksualci, tudi če bi kasneje, ko odrastejo, odkrili, da se njihova spolna identiteta ujema z njihovim spolom”.

Quentin Van Meter, podpredsednik ameriške fakultete za pediatrijo, je za Russia Today povedal, da tabor podpira zablodo. “Če človek misli, da je pes in ga naokrog sprehajate kot psa zato, da se bo počutil srečnega, potem se s takšnim ravnanjem podpira utvara,” je ponazoril.

U. V.