Norost švedskih aktivistov: Da bi rešili svet, otrokom v vrtcih vsilili vegetarijanske obroke

Foto: IStock

Radikalno spremembo glede prehrane je sprejel vrtec na Švedskem v mestu Umea, ki predstavlja prvi preizkus, kjer bodo otrokom ponujali obroke popolnoma brez mesa, pri tem pa otroci ne bodo imeli možnost izbire. Vsi obroki bodo torej vegetarijanski, je dejal vzgojitelj vrtca Markus Sandström, vse te ukrepe pa so sprejeli zaradi boja proti podnebnim spremembam, pri tem pa zanikajo vsa dosedanja spoznanja o uravnoteženi prehrani otrok, katere del je tudi meso.

Čez približno dva tedna bodo začeli z omenjenim programom, kjer bodo otrokom ponudili zajtrk, kosilo in vse malice izključno brez mesa. Izjeme ne bo. Vzgojitelji namreč trdijo, da so se na to pobudo strinjali tako starši kot otroci. “Naleteli smo le na pozitivne odzive in mnogi so nam hvaležni za ta ukrep”, je dejal Sandström.

“Verjamemo in upamo, da lahko ta praksa postane trajna. To je ideja, ki se je zdela nekoliko drastična, da bi jo takoj uvedli za stalno. Moramo jo najprej oceniti” je dodal vzgojitelj. Vrtec je namreč najel dietičarja, ki bo nadziral uvedbo jedilnika in da bodo otroci stari od enega do šestih let deležni “ustrezne prehrane”. Da gre za tipičen primer agresivnosti pri vsiljevanju prehrane v imenu boja proti podnebnim spremembam, ni potrebno posebej poudarjati.

Norosti okoljskih aktivistov
Pravijo, da v tem ni nič političnega, da to počnejo, ker mislijo, da ima pozitiven vpliv na podnebne spremembe. Švedska je namreč vodilna država v vsiljevanju ideologije “podnebnih sprememb”. Prejšnji mesec je švedski profesor in znanstvenik Magnus Söderlund predlagal, da bi morali začeti razmišljati o tem, da bi začeli jesti človeško meso kot nadomestek za živalsko in bi se s tem borili proti podnebnim spremembam.

Lana Božič

 • Van Der Waals

  hahah otroci bodo domov hodil lačni. =)

 • to_mi_delaj

  Švedska postaja bolana država

  • joza joza13

   Postaja?
   Oni Magnus pa verjetno že je, ali ne?
   Ne grem na Švedsko, me lahko požro …

 • xtc

  Bedaki ,ki jih je treba pobesit otroke delajo rahitike in podhranjence.

 • pajot

  Švedom se je čisto odpeljalo. Upam pa,da se ta norost ne bo prenesla v Evropo.
  Ker se prav lahko uresniči napoved Sonje Lokar,da bomo v samostojni Sloveniji jedli travo.

 • črnaovca

  Vegetarijanci so največja grožnja za živali saj jim bodo pojedli vso zelenjavo

 • Unikatna

  Švedom se je skisalo…pa še marsikomu…

 • Caesar

  Pa bo zelenjava halal?

 • Anton

  Tako se pa ukine svinjino.

 • Antonius

  Cepci. Mikrobiom črevesja so nujno potrebne bakterije, da z njihovo pomočjo v črevesju presnavljamo hrano zelenjavnega in mesnega izvora. S pametnim vnosom mesnih živil v črevesju ohranjamo zdravo razmerje črevesnih bakterij obeh vrst.
  Človek je vsejeda *žival*, ki se nahaja na vrhu prehrambene verige. Če človeška vrsta pred milijoni let ne bi posegla po mesu, bi bili še danes približno enaki šimpanzom ali bonobi opicam.
  Kemično sestavino mesa za normalni razvoj otroški možgani nujno potrebujejo. Najprej očem vidna posledica bo, da otroci ne bodo dosegli normalno višino telesne rasti. V kasnejših letih pa vegetarijancem prej opeša spomin. Zdravega 81-letne prijatelja je pred petimi leti spomin zapustil čez noč. 50 let ni pojedel niti za sardelco mesa.
  Markus Sandström je na švedskem zgubljen med šerijatarji. Srednji vek je švedska družbena in anarhično politična prihodnost.

 • Olga101

  Kje je zdravniška stroka?!!!! Mar v Sloveniji ne preganjajo starše, ki so otroke hranili na tak način in jim pripisujejo smrt otroka?!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!