fbpx

Nov teroristični napad? Na Finskem klali z noži, vzeti najmanj 2 življenji

Foto: Twitter

Medtem, ko so rane po včerajšnjem terorističnem napadu, v katerem je umrlo 14 ljudi, še sveže, finske oblasti poročajo o tem, da je bilo v mestu Turku več ljudi poškodovanih v napadu z nožem. Napad pa naj bi terjal najmanj dve človeški življenji.

Napadalec, ki je zabodel več ljudi, je bil po navedbah policije pridržan, pred tem pa tudi ustreljen v nogo. Britanski BBC poroča, da je policija ljudem naročila, naj se izogibajo kraju, kjer se je zgodil grozljiv incident.

https://twitter.com/thevocaleurope/status/898552350159384576

Po incidentu na trgu Puutori, ki se nahaja v središču mesta, je bilo to popolnoma zaprto za promet, zaprli so tudi trgovine. STA poroča, da prek spleta kroži fotografija, na kateri je mogoče videti prekrito truplo, sicer pa očividci po navedbah francoske tiskovne agencije AFP navajajo, da naj bi na tleh ležalo več trupel.

Foto: Google maps

Policija je nekaj pred četrto uro popoldan sporočila, da je bilo v središču mesta Turku zabodenih več oseb. Juha Sippila, finski premier, je prek Twitterja sporočil, da bo vlada spremljala dogajanje in dodal, da je policijska preiskava v teku.

Očividka Jesse Brown pa je za BBC povedala, da je videla policista, ko je ustrelil moškega in dodala, da so ljudje po napadu z nožem pričeli prestrašeno bežati. Policija je prek Twitterja sporočila, da je na lovu za morebitnimi drugimi napadalci.

Več sledi …

N. Ž.