fbpx

Nova razkritja: Pacient nič se je v kitajskem Wuhanu pojavil sredi novembra! Že v oktobru prišlo do zaprtja laboratorija in cest v bližnji okolici?!

Foto: epa

Trumpov gospodarski svetovalec Peter Navarro je v pogovoru za Fox News glede novega koronavirusa in njegovega izvora razkril, da se je pacient nič na Kitajskem pojavil sredi novembra. “Pojavil se je v Wuhanu,” je izdal in dodal, da je najverjetneje prišel iz tamkajšnjega laboratorija P4. “Za naslednja dva meseca vemo, da je Kitajska s pomočjo Svetovne zdravstvene organizacije virus skrivala pred svetom.”

Republikanski senator Tom Cotton se je pogovoru glede laboratorija v Wuhanu navezal na analizo javno dostopnih podatkov o klicih, ki nakazujejo, da so dva meseca, preden naj bi virus uradno pobegnil iz laboratorija, laboratorij zaprli za en teden v mesecu oktobru. Telefoni so tako zvonili v prazno.

Foto: epa

Kitajska novači vohune v ZDA
Cotton je napovedal, da bodo morali podrobno pogledati podatke. Velika možnost je namreč, da so v okolici laboratorija za nekaj dni zaprli tudi ceste, kar bi pomenilo, da je to prišlo v času, ko so pričakovali, da bi se lahko virus prenesel na človeka. “Če bi se to izkazalo za resnično, bi bil to še dodaten dokaz, da je do izbruha virusa prišlo iz laboratorija in ne iz tržnice ali od koderkoli drugod. Glede na to, da je Wuhan večji kot New York, se poraja vprašanje, zakaj bi drugače, če ne v povezavi z izbruhom virusa, zaprli tako prometne ceste?” je dal vedeti. Med drugim pa je opozoril na nevarnost, Kitajska komunistična stranka namreč po njegovih besedah novači vohune v ZDA. Med drugim se trudi, da bi se v raziskovalnih ustanovah dokopala do podatkov, ki bi pomagali pri razvoju cepiva za virus.
Na račun situacije Kitajska dobro služi
Medtem, ko so resnico prekrivali, so Kitajci potniška letala iz Kitajske pošiljali v kraje, kot sta New York in Milano, zaradi česar je število okužb naraslo do takšne mere, da smo se soočili s pandemijo, je poudaril Navarro. Ob tem je dal vedeti, da njihovi carinski podatki razkrivajo, da so Kitajci nabrali praktično vso osebno zaščitno opremo na svetu, vključno z več kot dvema milijardama mask. “Vemo tudi, kaj danes počne Kitajska, ko ima celo zalogo osebne zaščitne opreme.” Dal je vedeti, da Kitajska očitno izkorišča situacijo in na ta način dobro služi. Med drugim pa celo pritiska na druge države, da zanikajo, da je virus prišel iz Kitajske.

Peter Navarro (Foto: epa)

“To pa za nas konkretno pomeni, da zaradi kitajskega virusa Američani zjutraj ne bodo odšli v cerkev. Ameriški sinovi in hčere ne bodo peljali matere na večerjo. 33 milijonov Američanov se jutri ne bo mudilo v službi, na milijone otrok v Ameriki bo doma za štirimi stenami, namesto da bi se učili, brali, pisali in se učili aritmetiko. To je problem, s katerim se soočamo. Predsednik Donald Trump je v treh letih zgradil najmočnejše in najlepše gospodarstvo na svetu, Kitajska komunistična partija pa ga je odnesla v 60 dneh,” je kritično poudaril Navarro.
Ob tem je v pogovoru dal vedeti, da ima dobro novico. Na prvih linijah dobavnih verig, ki se spopadajo s to krizo, je namreč opazil neverjetno sposobnost ameriške industrije, da je inovativna. “Videl sem, kako je General Motors postavil tovarno v 17 dneh z namenom izdelave zaščitne opreme, poleg pa se bodo poslužili lastnega inženiringa. Videl sem, kako je ameriški mednarodni konglomerat Honeywell zgradil tovarno v petih tednih. Videl sem zmožnost tega gospodarstva, da se premika naprej.” Ob tem je pohvalil, da se Trump zelo dobro zaveda pomena pomoči makro in mikro ravni, saj je predsednik, ki je usmerjen v ustvarjanje delovnih mest.

Foto: epa

Do normalizacije ne bo prišlo čez noč
Na vprašanje glede normalizacije razmer je Navarro po poročanju Fox News odgovoril, da se bo potrebno v naslednjih letih prilagajati zaradi sprememb v družbi in kulturi. Na račun kitajskega virusa bo vidno valovanje, na kar se bo po njegovo potrebno prilagoditi. Videli bomo dvig industrije. Videli bomo nekatere, ki bodo izzvani na račun tega. Poudaril je, da se Trump zaveda pomena delovnih mest, zato se bo osredotočil na mikro raven. “V 30-letih vidim ponovno rojstvo naše tekstilne industrije. To kar sedaj počnemo je, da delamo na lastni industriji in izdelujemo lastne maske.”
Navarro je izpostavil, da bo za normalizacijo potrebno večletno obdobje. “Iz tega razloga menim, da je pomembno, da imamo v Beli hiši nekoga, ki dejansko razume ekonomijo in gospodarstvo. Šlo bo za konstanten in zapleten boj, zato moramo imeti v Beli hiši nekoga, ki se bo osredotočil na gospodarstvo. Okrevali bomo, to se je namreč že pričelo odvijati,” je dal vedeti in dodal, da se bo šlo nazaj na delo.
Hana Murn