fbpx

Nove grožnje bombnih napadov, odpovedana nogometna tekma

Stadion HDI Arena. Foto: Wikimedia Commons

Prijateljska tekma med Nemčijo in Nizozemsko, ki naj bi se danes odigrala v Hannovru, je zaradi resne grožnje z bombnim napadom, odpadla.  Najprej so stadion evakuirali in zaprli, kasneje pa tekmo tudi dokončno odpovedali.

Volker Kluwe, šef hannovrske policije je televiziji NDR povedal, da so prejeli resen namig, da je znotraj stadiona načrtovan bombni napad. Pred stadionom naj bi po neuradnih podatkih stalo reševalno vozilo z eksplozivom. Po poročanju CNN naj bi dobili dve zanesljivi informaciji, ki sta sum o skritem eksplozivu potrdili. Na stadionu samem sicer po prvih podatkih naj ne bi bilo eksploziva.

Več tisoč ljudi so evakuirali pol ure po tem, ko so odprli glavni vhod za vstop na stadion. Svojo navzočnost na tekmi v Hannovru je napovedala tudi nemška kanclerka Angela Merkel in še najmanj trije uradniki. Nemški mediji navajajo, da je Merklova v tem času že prispela na prizorišče, a so jo hitro odpeljali stran; reprezentanc pa še ni bilo na igrišču, poroča STA.

Stadion pa ni edina točka v Hannovru, ki so jo evakuirali v torek zvečer. Po poročanju CNN je policija evakuirala glavno železniško postajo, po tem, ko je preiskovala sumljivi predmet, za katerega je kasneje ugotovila, da ni eksploziven

A. D.